Drama ne┼čtiut─â a Shirei Haas, protagonista serialului ÔÇťUnorthodoxÔÇŁ difuzat de Netflix

20 aprilie, 2020
1 unnamed 4 1024x640 jpg jpeg

Luna martie a adus în casele izolaţilor din întreaga lume o mini serie revelatoare, ce are ca subiect principal rigorile comunităţii hasidice din Brooklyn, New York. Producţia are la bază cartea autobiografică semnată de scriitoarea Deborah Feldman.

Cea mai mare provocare pentru Shira Haas, actri┼úa israelian─â de numai 25 de ani ┼či 1,52 m ├«n─âl┼úime, a reprezentat-o rolul interpretat ├«ntr-o alt─â limb─â dec├ót cea matern─â, idi┼č: "M─â duceam la culcare cu limba idi┼č pe buze, m─â trezeam cu ea pe buze", a declarat actri┼úa pentru indiewire.com. ÔÇ×Am petrecut ore ├«ntregi studiind. Am ├«nregistrat ┼či am urm─ârit videoclipuri ┼či le-am transcris. A fost foarte important pentru mine s─â-mi cunosc bine replicile ┼či s─â ┼čtiu ce spun, ca s─â m─â pot concentra pe interpretare, pe ceea ce trebuia s─â jocÔÇŁ, a ad─âugat aceasta.

uno 102 unit 01387 jpg jpeg
Unorthodox suprinde rigorile comunităţii hasidice din Brooklyn

Shira a cunoscut succesul ├«n ┼úara ei natal─â ├«nc─â din 2014, c├ónd a luat premiul pentru cea mai bun─â actri┼ú─â cu rolul din Princess. De altfel, CV-ul ei este unul generos, av├ónd la activ, p├ón─â ├«n prezent, 19 roluri. ├Äns─â Unorthodox ne-a f─âcut s─â ├«i descoperim talentul abia acum ┼či a prezentat-o lumii ├«ntregi pe carismatica actri┼ú─â. Rolul este unul plin de substan┼ú─â ┼či o portretizeaz─â pe t├ón─âra Esty Saphiro din comunitatea evreilor hasidici din America, supus─â rigorilor familiei adoptive. Descoperim o comunitate plin─â de reguli absurde, ├«n care ea se simte prizonier─â ┼či din care evadeaz─â la un an de la nunta aranjat─â de familie cu t├ón─ârul Yanky Shapiro, interpretat de actorul Amit Rahav. 

img 9759 jpg jpeg
Shira Haas al─âturi de Deborah Feldman, scriitoarea care a inspirat scenariul filmului
stanga
dreapta
Shira ┼či actorul Amit Rahav, pe platourile Unorthodox  jpeg
Shira al─âturi de mam ei jpeg
6 img 9762 jpg jpeg

De┼či mini-seria Netflix ├«┼či propune s─â nu demonizeze comunitatea religioas─â conservatoare pe care o prezint─â, o parte din decizia lui Esty de a pleca este motivat─â de faptul c─â nu este fericit─â ├«n plan personal din cauza c─âs─âtoriei de convenien┼ú─â. C├ónd Esty refuz─â sexul cu so┼úul ei ┼či nu poate r─âm├óne ├«ns─ârcinat─â dup─â un an, soacra ei trimite un fel de profesoar─â a comunit─â┼úii s─â o ├«nve┼úe despre rela┼úiile conjugale. Dup─â ce folose┼čte dilatatoarele ┼či so┼úul ei pune presiune pe ea, se consum─â ┼či c─âs─âtoria ├«ntr-o zi de vineri, ziua ├«n care ace┼čtia au dezlegare la sex. Un moment intim ratat, dar care surprinde esen┼úa acestei comunit─â┼úi: p├ón─â ┼či rela┼úia intim─â are mai multe reguli dec├ót pl─âceri. ÔÇ×Aceasta este o poveste despre o femeie care ├«ncearc─â s─â se reg─âseasc─â, iar o parte din serial este ┼či despre cum s─â te reg─âse┼čti ┼či tu, ca femeie, a┼ča c─â scenele intime au fost foarte importanteÔÇŁ, a spus Haas. 

img 9761 jpg jpeg

Esty se decide s─â plece ├«n Berlin, acolo unde fugise ┼či mama ei biologic─â, c├óndva, ┼či unde viseaz─â la o via┼ú─â liber─â. ├Äns─â rabinul decide c─â r─âzvr─âtirea ei trebuie pedepsit─â ┼či ├«l trimite pe un reprezentant al comunit─â┼úii s─â o aduc─â ├«napoi. Acesta pleac─â ├«mpreun─â cu so┼úul lui Esty, iar firul ac┼úiunii dezv─âluie tr─âirile revelatoare ale fiec─âruia dintre protagoni┼čti, pe fundalul rigorilor hasidice de care unii se pot ├«ndep─ârta, al┼úii nu. Pe l├óng─â interpretarea f─âr─â cusur, privitorul poate observa o lume necunoscut─â, cea a sectan┼úilor descenden┼úi dintr-un sat unguresc de pe l├óng─â Satu Mare, decimat aproape ├«n ├«ntregime ├«n perioada Holocaustului, ai c─âror urma┼či au populat acest carier renumit din New York. De altfel, chiar bunicul Shirei este unul dintre supravie┼úuitorii de la Auschwitz. 

Povestea de via┼ú─â a Shirei, dincolo de via┼úa de actri┼ú─â, este impresionant─â ┼či chiar dac─â ast─âzi o vedem ├«n produc┼úii de succes, copil─âria ei a fost una extrem de trist─â. La v├órsta de trei ani a fost diagnosticat─â cu cancer la rinichi ┼či p├ón─â la v├órsta de cinci ani a f─âcut un tratament extrem de dur pentru a se vindeca. Aceasta este foarte apropiat─â de familia ei, ├«n special de sora ei, Dotan ┼či de fiica acesteia. ┼×i de┼či prefer─â s─â nu ├«┼či expun─â prea mult via┼úa privat─â, presa israelian─â men┼úioneaz─â c─â, din 2017, Shira tr─âie┼čte o poveste de dragoste al─âturi de.

img 9763 jpg jpeg
Shira al─âturi de iubitul ei, Daniel Moreshet.

A┼čadar, Shira Haas face parte din noul val de actori din Israel, care a cunoscut deja succesul interna┼úional. ┼×i de┼či a mai jucat ├«n produc┼úii hollywodiene precum A Tale of Love and Darkness, regizat de Natalie Portman ┼či al─âturi de Jessica Chastain ├«n ZookeeperÔÇÖs wife, cu siguran┼ú─â Unorthodox i-a deschis larg u┼čile c─âtre cinematografia americanRecente pe Ok! Magazine

chef3 jpg
locuri de munca remote jpg
Vlad Gherman și Oana Moșneagu de ziua ei (3) jpg
Imagine featured okmagazine JPG
magazin
cat18 jpg
Sonia Argint (2) jpg
gogan 2 JPG
banel nicolita in lacrimi la SPLASH vedete la apa sezon 5 a jpg
thumbnail OK Ghenea Ipate Nicolai jpg
Andrea Bocelli vacan╚Ť─â 2022 jpg
octavia21 jpg
hayek PNG
amber14 jpg
pat111 jpg
Alexia Eram (3) jpg
marin6 jpg
Ana Geoana logodna Garrett Cayton palatul Mogosoaia fiica lui Mircea Geoana (12) jpg