Cum trebuie să îți echipezi automobilul pentru sezonul rece? Ce nu trebuie să îți lipsească niciodată din mașină atunci când pleci la drum

29 septembrie, 2022
Cum trebuie sa iti echipezi automobilul atunci cand pleci la drum jpg

Deși pare că vară abia s-a terminat, iarna deja bate la ușă, mai ales în zonele montane unde a nins încă din primele zile ale lunii septembrie, vestind apariția ”doamnei” cu mantie de fulgi mari, albi și reci. Deși iarna are o frumusețe aparte, pe care niciun alt anotimp nu o are, pentru șoferi, sezonul rece poate fi un adevărat coșmar, mai ales dacă nu au mașinile echipate pentru intemperiile pe care le poate aduce această perioadă.

Dacă ai dubii și nu știi exact cum trebuie să îți dotezi mașina înainte de iarna care se apropie, din materialul următor vei afla ce trebuie să faci înainte de prima zăpadă, dar și ce nu trebuie să uiți niciodată atunci când pleci cu mașina de acasă în sezonul rece. 

Iată ce trebuie să faci înainte de sezonul rece pentru ca mașina ta să fie în perfectă stare de funcționare, iar tu în siguranță 

Până la venirea primei zăpezi, orice șofer trebuie să își echipeze mașina pentru sezonul rece, pentru ca totul să fie în regulă în perioada iernii, atât din punct de vedere legal, cât și al siguranței.

În primul rând, așa cum prevede și legea, orice mașină trebuie dotată cu anvelope de iarna, chiar înainte de prima ninsoare sau de primul polei. Dacă în urmă cu ceva vreme, se vehicula data de 1 noiembrie ca fiind ziua din care șoferii sunt obligați să aibă cauciucuri de sezon, informația este ușor eronată, deoarece nu există o dată fixă, mai ales dacă vei călători în zone montane unde poate fi zăpadă sau polei încă din luna octombrie. Așadar, dotează-ți automobilul cu anvelope de iarnă înainte de a conduce în zone în care ar putea fi zăpadă sau polei, iar dacă nu știi exact unde ai putea găsi anvelope de calitate, poți încerca pe Altex.ro, locul ideal pentru cumpărături. 

Dacă ai rezolvat problema anvelopelor, ai grijă să faci o vizită în service pentru a face o verificare tehnică, deoarece frigul va accentua orice defecțiune. În plus, bateria mașinii trebuie să fie perfect funcțională în sezonul rece, aceasta fiind mult mai solicitată la temperaturi scăzute. 

Antigelul este foarte important atunci când vine frigul, pentru că dacă acesta nu este adecvat temperaturii, mașina poate suferi avarii semnificative.

Un alt lucru la care trebuie să fii atent înainte de schimbarea temperaturilor este lichidul de parbriz, care trebuie schimbat și înlocuit cu unul care are punctul de înghețare mult mai ridicat decât cel de vară. 

Ce să nu uiți niciodată să iei de acasă atunci când călătorești pe timp pe iarnă

Dacă ai echipat maşina pentru sezonul rece și vrei să pleci la drum, nu uita să ai mereu la tine câteva lucruri esențiale: 

- pătură groasă, în cazul în care ești nevoit să rămâi cu mașina mai multe ore în frig.

- apă și mâncare neperisabilă, ambalată. 

- haine groase.

- câteva medicamente uzuale (ibuprofen, paracetamol).

Ai reuşit să îţi echipezi maşina pentru sezonul rece? Acum nu îţi mai rămâne decât să pleci la drum şi să te bucuri de experienţa condusului în siguranţă, chiar şi în timpul iernii. 

Sursa foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg