Ei fac parte din juriul Eurovision România 2016

23 februarie, 2016
Juriul Eurovision 2016 jpeg

Zoli Toth, Cezar Ouatu şi Randi sunt 3 dintre cei 5 juraţi care vor hotărî, împreună cu publicul, ce piesă va ajunge la Stockholm, în Suedia.

image

Regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul şi producătorul Horia Moculescu, soliştii şi producătorii muzicali Randi şi Zoli Toth şi contratenorul Cezar Ouatu formează juriul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016. Cei cinci au fost invitaţii lui Claudiu Lucaci în direct la TVR 1, în emisiunea Prim-plan de marţi, 16 februarie.

Juriul este cel care îşi asumă selecţia celor 12 melodii pentru show-ul de la Baia Mare şi, împreună cu publicul, acelaşi juriu va decide şi clasamentul semifinalei din 4 martie. Membrii juriului sunt cei care vor comenta în direct după fiecare melodie interpretată de artiştii calificaţi în urma preselecţiei Eurovision din acest an.

image

Alexandra Cepraga este absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti şi regizor muzical de 42 de ani, iniţial în Radioteleviziunea Română, apoi în TVR. A adunat în aceşti ani o experienţă valoroasă de regizor muzical al multor emisiuni de divertisment ale TVR şi a semnat regia muzicală a mii de minute din fonoteca Radiodifuziunii Române. A fost membru în juriul festivalurilor Mamaia, Cerbul de Aur, Eurovision, Eurovision Junior. De asemenea, a fost regizor muzical al Festivalurilor George Enescu, Cerbul de Aur, Eurovision, Eurovision Junior, Eurovision Young Musicians, Hariclea Darclee.

Zoli Toth este instrumentist şi producător muzical. Din anul 2000, este licenţiat cu nota 10 al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Solist intrumentist. A susţinut alături de trupa SISTEM peste 1.000 de concerte în ţară şi străinătate, 11 singles ale lor devenind Number One în topurile din România. În anul 2005 a reprezentat România la Eurovision, alături de SISTEM şi Luminiţa Anghel, cu piesa Let me try, compusă de Cristian Faur, aducând României locul III pe podium, cea mai importantă performanţă a României de până atunci. Îl regăsim în postura de solist, alături de orchestre renumite, pe scena ultimelor trei ediţii ale Festivalului George Enescu. A cântat sub bagheta dirijorilor Radu Popa, Tiberiu Soare şi Horia Andreescu. Zoli TOTH Project este cel mai nou şi avangardist proiect creat de instrumentistul şi producătorul muzical. Cu acest proiect are ocazia să cânte atât în ţară cât şi în străinătate, în săli de concete renumite, dar şi pe scene mari ale unor festivaluri importante.

este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi compozitori români. Este de asemenea pianist, interpret vocal, dar şi creator de programe TV. Este membru al Uniunii Compozitorilor din anul 1974. Horia Moculescu a compus în jur de 500 melodii de muzică uşoară, premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale. A mai compus muzică de film, cea mai cunoscută coloană sonoră fiind cea pentru celebrul Pistruiatul.

De-ai fi tu salcie la mal (interpretată de Mihaela Mihai), Prima iubire şi ultima (Gabriel Cotabiţă), Păi de ce şi Inima ta (interpretate de Corina Chiriac) sunt câteva dintre celebrele sale compoziţii, care continuă să farmece generaţii întregi. De-a lungul carierei sale, compozitorul Horia Moculescu a obţinut peste 100 de premii. În perioada 2009 -2013, a fost, între altele, realizatorul şi prezentatorul emisiunii Atenţie, se cântă! de la TVR 2.

În 2005, cariera lui Randi a explodat, odată cu dezvoltarea proiectului Morandi. Solist şi producător muzical, Randi a avut 8 singles pe locul 1 în topuri naţionale şi internaţionale. Albumul său de debut Reverse s-a vândut în 2 milioane de exemplare. Are două nominalizări la MTV Europe Music Awards pentru cel mai bun debut în 2005 şi 2006. De la sfârşitul lui 2011, Randi şi-a început cariera solo. Deşi a rămas membru al Morandi, Randi şi-a dedicat energia proiectului solo, astfel că la sfârşitul anului trecut şi-a lansat primul single, Anybody. Single-ul a fost lansat, de asemenea, şi în Rusia şi Ucraina unde deja se bucura de succes. Piesa Angels a fost cel mai descărcat produs digital în Rusia şi Ucraina.

Contratenorul Cezar Ouatu a absolvit secţia de canto clasic a Conservatorului Giuseppe Verdi din Milano. Reprezentantul României la Eurovision 2013, cu piesa It’s My Life, s-a clasat pe locul al şaselea în topul preferinţelor publicului european şi înregistrează o rapidă ascensiune artistică, premiată şi elogiată de presa românească şi continentală. Cunoscut şi sub numele de CEZAR THE VOICE, datorită calităţilor vocale excepţionale, artistul reprezintă o îmbinare inovatoare între specializarea sa de contratenor baroc şi o muzică diversă şi inspirată, destinată unui public sensibil. A obţinut numeroase premii internaţionale, dintre care cele mai importante sunt: Cel mai bun contratenor – Francisco Vinas din Barcelona, Competizione dell‘ Opera din Dresda (Premiul întâi), Premiul special al juriului – Riccardo Zandonai din Riva de Garda, Premiul baroc – Concursul de canto Renata Tebaldi din San Marino, Premiul întâi – Spiros Argiris din Sarzana.



Recente pe Ok! Magazine

FOTO THERME jpg
santa land craiova jpg
okmagazine ro png
Cum să îți îmbunătățești calitatea vieții 5 soluții eficiente care te vor ajuta să te bucuri de o viață împlinită jpg
Ce tip de centrala ti se potriveste Top 3 alegeri populare in Romania jpg
De ce sa alegi o masa rotunda pentru dining jpeg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (3) jpg
FotoJet Chef Papanasi jpg
mercedes jpg
Qrevo MaxV JPG
Steve Aoki jpg
okmagazine ro png
Transilvanian Ninja JPG
casa de vanzare 2245365837 jpg
chiuveta  jpg
07 10 gentelman jack (1) jpg
lumanari aniversare femeie jpg
Colecția Oltre jpg