„Este Hollywoodul rasist? ... Sigur că da!“ Vezi şi alte replici acide ale gazdei Chris Rock!

29 februarie, 2016
chris rock GettyImages 513001932 jpeg

Chris Rock

Evident, după vâlva pe care a făcut-o mişcarea #OscarsSoWhite, înainte de premiile Oscar, toată lumea se aştepta ca gazda evenimentului, actorul de comedie Chris Rock, să insiste în monologul lui de deschidere asupra a ceea ce unii au denumit dominaţia albă de la Hollywood.

Totul a pornit de la faptul că niciun actor sau regizor de culoare nu a fost nominalizat la Premiile Oscar de anul acesta, lucru criticat de multe voci mari de la Hollywood. Mai mult, soţii Will şi Jada Pinckett Smith au refuzat să participe la gală tocmai din acest motiv.

Momentul anunţării celui mai bun film

„Este Hollywoodul rasist? ... Sigur că da. Rasist în sensul că se ard cruci? Nu. Este un alt fel de rasism. Rasist ca într-o frăţie exclusivistă. Ceva de genul: «Ne place de tine, Rhonda, dar nu eşti o Kappa»“, a pus Rock punctul pe I.

Cu toate acestea, în discursul considerat unul dintre cele mai bune din istoria premiilor, comediantul a avut ceva de spus şi referitor la cuplul Will Smith -Jada Pinkett Smith şi la celebrul lor boicot.

„Nu este corect ca Will Smith să joace atât de bine în Concussion şi să nu primească nicio nominalizare. Dar n-a fost corect nici să primească 20 de milioane pentru rolul din Wild Wild West!.“

„Ce s-a mai întâmplat anul acesta? Jada a boicotat premiile Oscar. Este ca şi cum eu aş fi boicotat bikinii Rihannei. Acolo unde, oricum, n-am fost invitat…“