Eurovision 2016: Reacţia lui Ovidiu Anton la contestaţia lui Mihai Trăistariu

10 martie, 2016
Ovidiu Anton vs Mihai Traistariu jpeg

Câştigătorul ediţiei naţionale a concursului Eurovision îşi spune părerea vizavi de intenţia lui Trăistariu de a face plângere la Parchet, ca urmare a unor aşa-zise nereguli ale competiţiei.

Ovidiu Anton vs Mihai Traistariu

Nici un an fără scandal, pare să fie regula de aur la Eurovision! Mihai Trăistariu, cotat pe Facebook printre favoriţi, se consideră nedreptăţit de rezultatul finalei selecţiei româneşti şi vrea să facă plângere la Parchet. Acesta, alertat de mesajele unor fani de-ai săi care i-au transmis că nu l-au putut vota în concurs, vrea să-şi caute dreptatea în instanţă, convins fiind că melodia sa, "Paradisio", putea duce România pe primele locuri în finala din Suedia.

De cealaltă parte, Ovidiu Anton, desemnat reprezentantul României la Stockholm, nu e deranjat de demersurile întreprinse de colegul său de breaslă.

„Multă lume a încercat să inflameze relaţia dintre noi, dar eu cu Mihai ne ştim de la Cerbul de Aur din 2005 şi ne respectăm. Mi-a dat mesaj de ziua mea… Nu îmi place să comentez. Mie îmi place să fiu prieten cu ceilalţi artişti. E dreptul lui să facă declaraţii. Şi eu am avut într-un an o problemă când nu mi-au mers voturile. Încercau prietenii mei şi nu intrau, nu ştiu dacă au fost erori, dacă au fost rele intenţii. Anul acesta nu mai este problema mea, dar eu ştiu ce înseamnă să pierzi. E greu să pierzi Eurovisionul. Îi înţeleg pe toţi şi sper din toată inima ca toţi cei care încearcă până la urmă să reuşească“, a declarat Ovidiu Anton pentru www.ziarulring.ro.

Mai mult, Anton a ţinut să clarifice şi problema ridicată de unii preoţi care au susţinut că semnul afişat de el în timpul interpretării piesei „Moment of Silence“ este satanic şi că versurile melodiei lui sunt împotriva religiei.

„Nu e nimic satanic în piesa mea. Preoţii să comenteze cât vor ei, asta nu înseamnă că mă şi interesează… Nu este niciun atac asupra religiei. Unii se leagă de semnul mâinii, care este o semnătură, o imagine a rockului, cea cu două degete. Provine din mai multe culturi. În cea heavy metal a intrat prin prestaţia lui Ronnie James Dio, care i-a luat locul lui Ozzi Osbourne la Black Sabbath. El avea ca brand semnul victoriei. După ce a plecat, a venit Ronnie James Dio, care trebuia să aibă şi el un semn, un brand, şi a folosit acest «malocchio», care vine din religie, fiind folosit ca să alunge privirea diavolului. În Antichitate era un semn considerat că alungă privirea diavolului şi îl folosea bunica lui când îi făcea rugăciunea. El a luat acest semn şi l-a adoptat ca simbol al muzicii rock, nu al răului”, a mai spus Ovidiu Anton pentru

.

Finala Eurovision se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, în Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.