EXCLUSIV: În culisele "Alice in Wonderland"

20 mai, 2010
AIW 3 jpeg

OK! Romania a stat de vorbă în premieră cu surorile Suzanne şi Jennifer Todd, producătoarele hitului de box-office "Alice in Wonderland" Responsabile de succesul unor pelicule precum seria "Austin Powers" sau "Across the Universe", surorile Todd l-au convins şi pe regizorul Tim Burton sa ia parte la crearea celei mai spectaculoase ecranizări a faimoasei serii semnate Lewis Carroll. Efectele speciale folosite în procesul de producţie sfidează regulile şi anunţă începutul unei ere digitale în cinematografia mondială. Deloc surprinse de priza la public, dar motivate de comentariile fanilor de pe pagina de Facebook, care "aproape că încinseseră ecranul" în preajma apariţiei, Jennifer şi Suzanne anticipează noi proiecte, la fel de palpitante, şi sunt pregătite pentru o continuare, care să depăşească încasările record de 1 miliard de euro.

OK! Romania a stat de vorbă în premieră cu surorile Suzanne şi Jennifer Todd, producătoarele hitului de box-office "Alice in Wonderland"

Responsabile de succesul unor pelicule precum seria "Austin Powers" sau "Across the Universe", surorile Todd l-au convins şi pe regizorul Tim Burton sa ia parte la crearea celei mai spectaculoase ecranizări a faimoasei serii semnate Lewis Carroll. Efectele speciale folosite în procesul de producţie sfidează regulile şi anunţă începutul unei ere digitale în cinematografia mondială. Deloc surprinse de priza la public, dar motivate de comentariile fanilor de pe pagina de Facebook, care "aproape că încinseseră ecranul" în preajma apariţiei, Jennifer şi Suzanne anticipează noi proiecte, la fel de palpitante, şi sunt pregătite pentru o continuare, care să depăşească încasările record de 1 miliard de euro.

Aţi citit cărţile lui Lewis Carroll înainte să începeţi lucrul la film?

Da, normal, le-am recitit cu toţii. În egală măsură, am trecut în revistă maniera în care operele lui Lewis Carroll au mai fost portretizate în alte filme sau videoclipuri.

Cum aţi ajuns să lucraţi cu regizorul Tim Burton?

Am început proiectul cu scenarista Linda Woolverton şi i l-am trimis lui Tim. Linda a creat o structură lineară a intrigii, bazată pe trei capitole. Tim a fost prima alegere regizorală, o alegere de vis, şi-am fost extaziate să îl înrolăm în proiect.

Această nouă interpretare a lui Alice are în mod evident o latură mai matură, mai serioasă. Aceasta a fost viziunea iniţială asupra personajului sau stilul unic al lui Tim Burton a avut o contribuţie serioasă?

Scenariul Lindei a avut în mod cert elemente mai "dark" – părţile corpului supradimensionate şi capetele despicate care pluteau, spre exemplu. Dar fireşte că viziunea lui Tim a avut o mare greutate.

image

În film, Alice seamănă foarte tare cu Ioana D’Arc. Asta a fost tot intenţia lui Tim?

Multă lume a reacţionat pozitiv la stilul pe care i l-am atribuit personajului, similar celui al Ioanei, aşa că am mers pe linia aceasta. În plus, noi am făcut-o pe Alice mai matură şi am încorporat elemente din ambele cărţi.

Avându-i pe Tim Burton şi Johnny Depp în echipă, se poate spune că aţi câştigat potul cel mare.

A fost o experienţă extraordinară, sunt amândoi ridicol de talentaţi, dacă se poate spune aşa, şi văzându-i ca prieteni şi colegi la lucru a fost mai mult decât puteam spera.

Care a fost cea mai mare provocare în procesul de producţie?

Efectele speciale au fost incredibil de grele. Acesta este în mod cert cel mai greu film pe care l-am făcut, în care am combinat elemente 3D pe un fundal... verde. Aveam de toate: recuzită verde, pereţi, mese, ceşcuţe de ceai... totul era verde!

image

Aţi reuşit să aduceţi pe acelaşi platou o pleiadă de actori faimoşi, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway... N-aţi fost nevoiţi să refuzaţi pe nimeni?

Nuuu! Ăsta e unul din atuurile unui proiect regizat de Tim Burton. Actorii ar muri să lucreze cu el!

Cum se descurcat Johnny Depp în rolul Pălărierului Nebun?

Johnny a fost incredibil! Ceea ce ne-a dat gata complet a fost rolul lui activ în producţie, încă de când a pictat în acuarela diferite schiţe ale personajelor, plus ideea cu otrăvirea cu mercur din pălăria albastră... Johnny este unul dintre cei mai talentaţi actori ai vremurilor noastre şi-ar putea interpreta orice rol. Un zvon circula pe internet cum că ar fi putut să joace toate rolurile din "Alice in Wonderland"! Într-un fel, a interpretat mai multe roluri, din momentul în care el şi Tim au introdus detaliile de culise gândite de ei, precum istoria cu familia ucisă a Pălărierului, accentul lui, garderoba, intermezzo-urile despre motivarea şi starea de spirit a personajului...

Dar, ca surori, n-aţi simţit nicio similitudine între voi şi cele două regine, Regina Albă şi Regina de Roşu?

Oricine are o soră înţelege agonia şi extazul unei astfel de relaţii. Anne chiar s-a documentat, ca să stăpânească perfect toate aspectele legate de personaj şi să interpreteze personajul realist, dar şi în caracter. În orice caz, e o adevărată binecuvântare să lucrez cu sora mea, comunicăm mai uşor, ceea ce implicit ne face munca mai uşoară. Plus că avem cam aceleaşi gusturi, doar am crescut împreună şi ne-am uitat la aceleaşi filme.

Ce credeţi că ar zice Lewis Carroll dacă ar vedea filmul?

Sperăm că s-ar fi distrat văzându-l! Carroll pare să fi fost un scriitor vizionar şi nonconformist, iar maniera în care el a povestit istoria lui Alice dovedeşte că, cel mai probabil, ar fi sărit în sus de bucurie.

Ce aşteptări aveţi de la lansarea acestei pelicule pe DVD şi Blu-Ray?

Sperăm că publicul va continua să fie la fel de entuziast pe cât a fost la lansarea pe marile ecrane şi că îşi vor dori cu toţii să se mai desfăteze cu o vizionare la ei acasă, pe canapea.

Cum reuşeşte o femeie să se impună în această industrie, destul de masculinizată?

Bună întrebare! Cred că trebuie să fii suficient de puternică şi curajoasă, dar la fel de căpoasă. Filmele se fac greu, dar femeile sunt mai expeditive, pot face bine mai multe lucruri, în acelaşi timp, şi se preocupă de rezultatul final. Femeile sunt producătoare excelente!

image

ALICE IN WONDERLAND este disponibil pe DVD şi Blu-Ray din 29 iunie, la preţul de 49,9 lei (DVD) şi 149,9 lei (Blu-Ray)

FOTO: DISNEY



Recente pe Ok! Magazine

5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg