EXCLUSIV! Jorge Garcia (serialul LOST): „Am făcut parte din ceva mare în materie de divertisment TV!”

26 iulie, 2010
highres 00000400533111 jpeg

Interpretul lui Hurley din serialul LOST a fost cu siguranţă una dintre cele mai urmărite persoane la Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo, iar jurnaliştii au făcut coadă pentru a discuta cu el.

Interpretul lui Hurley din serialul LOST a fost cu siguranţă una dintre cele mai urmărite persoane la Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo, iar jurnaliştii au făcut coadă pentru a discuta cu el.

La urma urmei, putea să ne răspundă la întrebări amănunţite despre serialul în care o insulă a făcut jocurile timp de şase ani. Aşadar, am aflat, în premieră pentru cititorii OK!, informaţii despre epilog, dar şi despre scenele ce vor fi incluse pe DVD. Nu în ultimul rând, am elucidat şi misterul ultimului script pe care l-au primit actorii.

Miercuri, 28 iulie, începând cu orele 19:25, veţi putea urmări pe AXN un episod special LOST, urmat de episodul final dublu, de la 21:00.

Jorge Garcia Serios? Ce întrebări? Care sunt întrebările ce te macină cel mai mult? Cum se aducea mâncare pe insulă?

De exemplu...

Răspunsul la aceasta intrebare este dat în epilog.

Îmi poţi spune câte ceva despre scenele tăiate şi apoi adăugate pe DVD? Cine apare în ele?

Eu şi Michael Emerson. Dar este tot ce pot spune. Poate că veţi primi informaţia de la altcineva, dar nu de la mine.

Cel puţin spune-ne ce faci în aceste bonusuri...

Veţi vedea ce s-a întâmplat după episodul final. De asemenea, veţi vedea şi ce s-a întâmplat cu insula sub conducerea lui Hugo.

Finalul a cauzat ceva agitaţie printre telespectatori, iar cei români îl vor vedea de-abia peste două zile. Ţie ţi-a plăcut?

L-am adorat. Utima scenă lipsea din scenariul ultimului episod. Ce pot să vă spun e că eu cred că e un final bun. Că a meritat tot ce am avut eu de oferit ca actor.

Ai plâns la sfârşit?

Am plâns şi-n timp ce citeam scenariul! Operatorii au venit să filmăm materialele bonus, incluse pe DVD, şi există un fragment în care suntem cu toţii acasă, oamenii se uită la televizor, starea de spirit se schimbă brusc şi-mi simt ochii plini de lacrimi. Am simţit tot felul de emoţii. A fost... un sentiment unic.

Cum te-ai simţit în ultima zi pe platoul de filmare? Ţi-au plăcut cei şase ani în care ai fost „Naufragiat”? Acum te simţi mai liber?

Deloc. Condiţiile de viaţă din Hawaii mi-au dat un sentiment de libertate. Mi-a plăcut viaţa de acolo. A fost ciudat să conştientizez că va trebui să mă mut în Los Angeles şi să decid unde vreau să mă stabilesc. Sunt în situaţia în care mă întreb: „Ce fac acum?”. Succesul obţinut datorită serialului LOST îmi oferă mai multe opţiuni. Nu vreau să accept prima ofertă care apare. Ceea ce e bine, deoarece va fi foarte greu să găsesc un substitut pentru LOST. Sunt conştient că am făcut parte din ceva mare în materie de divertisment TV.

Deci te simţi un pic „Naufragiat”?

Se poate spune şi aşa.

Cine a inventat celebrul „frate” („dude”)? Tu sau unul dintre scenarişti?

Nu ştiu. Am folosit cuvântul şi înainte, dar acum îl folosesc cu mai multă responsabilitate. N-o fac la fel de mult ca Hurley, şi nu cred că i-am agasat pe creatori prea mult. Damon foloseşte cuvântul „frate” destul de mult, aşa că poate e din cauza lui... Cred că telespectatorii şi-au dat seama că acest cuvânt i se potriveşte lui Hugo şi i s-a aplicat ca o etichetă.

image

Ai vrea să joci în „Star Wars”?

Cine nu şi-ar dori să fie Han Solo? Deşi mă îndoiesc că cineva m-ar lua în considerare pentru acest rol. Dar totuşi...

Nu ţi-e frică de responsabilitatea dată de faptul că eşti „conducătorul” insulei şi că, pentru restul lumii, vei fi întotdeauna Hugo?

Nu mă tem că mi se va spune mereu Hurley. E interesant să vezi cum se schimbă lucrurile. Iniţial, oamenii îmi spuneau Hurley, apoi Hugo, şi, în cele din urmă, au început să folosească numele meu real. Nu sunt îngrijorat – Hurley este, încă, o parte foarte importantă din mine, şi, când aud numele pe stradă, mă întorc.

Care a fost cea mai plăcută amintire din LOST? Dar cea mai neplăcută?

Cea mai plăcută? Sunt mai multe. Lucram pe plajă şi, preţ de vreo cinci minute, o balenă şi-a făcut de lucru în apropiere. A fost o privelişte splendidă. Când mă gândesc la asta, îmi dau seama că lucruri de genul ăsta nu se întâmplă atunci când filmezi în Burbank. Şi cea mai neplăcută? Am filmat episodul-pilot într-un loc pustiu. Echipa a mutat toate luminile într-o zonă pustie a insulei şi, la scurt timp după, locul a fost infestat de insecte. Erau tone şi o mulţime din ele mi s-au încâlcit în păr. În pauze, oamenii îmi pieptănau gândacii din păr, dar n-am scăpat de ei nici măcar după ce m-am spălat pe cap la hotel.

Când ai primit scenariul pentru ultimul episod? Au existat o mulţime de zvonuri despre asta: unii au spus că s-a întâmplat cu o zi înainte de filmare, alţii cu o săptămână înainte. Cum a fost de fapt?

Cu excepţia ultimei scene, am primit totul la începutul lui aprilie. Nu-mi amintesc exact când. Şi ultima scenă a venit o săptămână mai târziu. Ultima zi de filmare a fost 21 aprilie, aşa că am avut timp suficient pentru a mă obişnui cu scenariul.

Cum crezi că se descurcă Hurley ca şef al insulei?

Vom afla în epilog, iar pe DVD vom vedea mostre din ce poate să facă.

Este ceva ce ar trebui să fie inclus în materialul bonus?

Să fiu sincer, nici nu mă gândesc la asta – serialul s-a încheiat. Restul ţine de telespectatori. Totul e posibil atunci când vine vorba de viitorul lui Hurley pe insulă.

image

Eşti foarte activ online. Ai blog şi cont de Twitter. În ce mod îţi afectează munca?

Am început blogul pentru că m-am gandit că ar fi cool ca oamenii să-şi amintească de noi, actorii din LOST, în timpul vacanţei de vară de după primul sezon. Mă concentram pe serial, nu pe viaţa mea personală. Şi m-a prins. În ce mod îmi afectează munca? Mereu încerc să am un aparat de fotografiat cu mine, pentru că o poveste e întotdeauna spusă mai bine cu poze.

Ai oferte de-a juca în alte seriale?

Au existat câteva scripturi, dar nici unul destul de convingător.

Ne poţi da nume?

Aş prefera să nu, dar unele dintre ele vor fi difuzate. Singura problema e că nu mi s-au potrivit după rolul din LOST. O să mă uit la unele, dar nu aş dori să joc în ele.

Ne poţi spune mai multe despre atmosfera din ultimele zile de pe platouri şi despre ce ai simţit când ţi-au spus că e ultima ta dublă la serial?

A fost cea mai lungă zi de muncă. Am început la 9:30 şi am terminat la 5:30 a doua zi. Multe dintre emoţii au fost rezultatul oboselii. A existat un moment când soarele a început să se scufunde în spatele orizontului şi o mulţime de oameni au venit să vadă încheierea. După ceva timp, chiar înainte de miezul nopţii, s-au întors acasă, pentru că nu eram nici măcar pe aproape de filmarea ultimei scene. Când, în cele din urmă, am ajuns la final, am văzut oameni cu camere de filmat care înregistrau acele ultime momente, dar când totul s-a terminat, eram prea obosit ca să plâng. Nu voiam decât să merg acasă şi să dorm. Am crezut că voi fi mai emotiv a doua zi, la petrecerea de final, dar m-am simţit ca şi cum mă scufundam foarte lent.

Ai menţionat deja că există oferte pe care le respingi. Ce ţi-ai dori să faci pe viitor?

Aş dori să citesc un script bun. Vreau să spun o poveste bună şi nu contează dacă va fi la TV sau pe marele ecran.

Vrei să joci într-un film?

Desigur, dacă rolul îmi îndeplineşte aşteptările.

Ai păstrat legătura cu alte persoane din LOST?

Da. Nu a trecut încă atât de mult timp. Michael Emerson îmi trimite e-mailuri – le am în telefon.

Ce persoană ţi-a fost cea mai apropiată pe platou?

Nu pot alege o singură persoană.

Vrei să-ţi iei ceva timp liber după aventura LOST? Au existat zvonuri cum că ai dori să să pleci într-o călătorie.

Vreau ceva timp liber, dar nu pentru că vreau să fug de showbiz. Dacă apare ceva bun, rămân. Acum mi-aş dori să petrec ceva timp în Marea Britanie.

Ai spus că ai nevoie de o poveste bună pentru a accepta un rol. Nu crezi că va fi foarte greu să găseşti ceva măcar şi vag similar cu rolul din LOST?

Ştiu că va fi greu, dar îmi plac provocările. Caut ceva care să mă mişte. Nu caut un alt LOST, dar sunt deschis la lucruri ce au loc în părţi ale lumii pe care nu le-am văzut încă.

Te-a rugat cineva să dezvălui finalul?

O singură persoană. Cei mai mulţi dintre prietenii mei nu mi-au cerut aşa ceva pentru că au vrut să vadă finalul la fel ca toţi ceilalţi telespectatori. Unul din prieteni m-a implorat să-i spun ceva care să facă lumină asupra finalului. Nu i-am spus nimic. Uneori am minţit un pic, spunând că, de exemplu, câinele moare şi e trist.

Ai spus mai mult decât trebuia? Ai spus vreodată ceva ce ar fi trebuit să rămână secret?

Uneori, jurnaliştii m-au pus în mare încurcătură. A fost un episod în care ne-am mutat cu toţii în anii '70, şi cineva m-a întrebat ce pot să spun despre noul sezon. I-am spus că sunt fericit cu noile uniforme. Nu am menţionat că sunt uniforme Dharma, dar şi-au dat seama. Apoi, un tip m-a întrebat din nou despre uniforme şi am fost nevoit să joc prost şi să pretind că nu ştiu despre ce e vorba. Apoi s-au dus la Carlton şi i-au spus că am dezvăluit totul despre uniformele Dharma.

Personajul tău are capacitatea de a vorbi cu fantomele. Crezi în fantome? Crezi în viaţa de după moarte?

Sunt un mare fan al serialelor de tipul "Ghost Hunters". N-am trecut niciodată prin aşa ceva, dar mi-ar plăcea. Mi-ar putea schimba viaţa.

Foto: AXNRecente pe Ok! Magazine

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
poza okmagazine ro jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca
Ana Baniciu s a casatorit cu Edy Kovacs   Instagram (3) jpg
Ești pasionat de grădinărit Iată ce unelte nu ar trebui să ți lipsească din gospodărie jpg