EXCLUSIV PENTRU OK! Ridley Scott: „Dacă nu era Russell Crowe, n-aş fi făcut «Robin Hood»”

22 noiembrie, 2010
logo odeon home ent color alpha 23 png

Uitaţi de toate cele peste o sută de ecranizări ale legendei justiţiarului din Sherwood! Redactorul OK! România Andreea Glodea a aflat direct de la cunoscutul regizor american de ce protagonistul său australian îşi merită pe deplin statutul de erou. Când Russell l-a abordat pe Ridley, acum mai bine de cinci ani, cu propunerea de-a realiza o nouă ecranizare a poveştii lui Robin Hood, regizorul şi-a dat seama instinctiv că atunci când actorul îşi pune ceva

Uitaţi de toate cele peste o sută de ecranizări ale legendei justiţiarului din Sherwood! Redactorul OK! România Andreea Glodea a aflat direct de la cunoscutul regizor american de ce protagonistul său australian îşi merită pe deplin statutul de erou.

Când Russell l-a abordat pe Ridley, acum mai bine de cinci ani, cu propunerea de-a realiza o nouă ecranizare a poveştii lui Robin Hood, regizorul şi-a dat seama instinctiv că atunci când actorul îşi pune ceva în cap, nu-i de glumă şi nici vreo cale de întors. În definitiv, cei doi se cunosc de zece ani, de pe vremea când au colaborat la multipremiatul „Gladiator”, iar „Robin Hood” ar fi fost al cincilea proiect comun, după, printre altele, „A Good Year”, „American Gangster” şi „Body of Lies”.

Fireşte că, de-a lungul celor cinci ani, au fost dăţi când amândoi s-au temut că se vor împotmoli în chestiuni „mărunte”, precum greva actorilor şi a scenariştilor, montatul şi demontatul butaforiei pe măsură ce locaţiile se schimbau (peste noapte) ori temerile crescânde ale studiourilor Universal, cărora li se promiteau multe (deşi promisiunile aveau un fel de-a dreptul ghinionist de-a nu se materializa câtuşi de puţin).

Pesemne că, atunci când un australian de calibrul lui Russell se întâlneşte cu un american perseverent, nimeni altul decât Ridley, se găsesc soluţii. Iar soluţiile au drept rezultat portretul unui erou de secol al XII-lea, mai actual şi mai modern ca niciodată într-un secol XXI măcinat de tot felul de crize, inclusiv în cinematografie.

Am omis câteva etape până la acest final fericit, care a implicat deseori nervi întinşi la maximum şi o relaţie combativă, recunoscută atât de Scott, cât şi de Crowe. Dar, în ciuda zvonurilor că la finalul producţiei cei doi grei ai filmului şi-ar fi spus „La revedere” odată pentru totdeauna, Russell şi Ridley merg înainte. Lucru pe care regizorul l-a confirmat în interviul exclusiv pentru OKmagazine.ro.

OK! După toată munca de documentare, ai putea spune cu mâna pe inimă că Robin Hood a existat cu adevărat? Ridley Scott Normal! Asta e ca şi cum m-ai întreba: „Regele Arthur chiar a existat?”. Fireşte că mulţi istorici au comentat că un lucru sau altul nu s-a întâmplat cum l-am înfăţişat noi, moment în care eu i-am întrebat pe fiecare dintre ei: „Dar tu ai fost acolo sau de unde ştii?”. Robin Hood era un adevărat cavaler, cu un simţ al umorului acid, nicidecum un sălbatic, cum l-au portretizat mulţi.

Aţi întâlnit suficiente obstacole pe parcursul producţiei. V-aţi temut, la un moment dat, că nu veţi termina filmările?

Da. A fost problema cu grevele actorilor şi ale scenariştilor, iar eu eram nervos, pentru că filmul nu era unul ieftin, iar studioul ne cerea estimări de deadline. Pe care eu nu le puteam da.

Dar tu erai pregătit pentru asta, căci ai făcut multe filme cu bugete impresionante.

Da. Nu mă plâng şi nu m-am plâns niciodată, pentru că iubesc ceea ce fac. Pe parcursul filmărilor, ziua mea de lucru începea la 6.45 dimineaţa, după care luam micul-dejun cu asistentul meu, iar apoi trebuia să supervizez munca unei echipe formate din 400 de membri şi să „inventariez” 1.200 de figuranţi.

Ai filmat în pădurea Bourne, în acelaşi loc în care trăsesei cadre pentru „Gladiator”, cu zece ani în urmă. Cum a fost?

Reîntoarcerea mea acolo a fost extraordinară. Russell şi cu mine stăteam pe acelaşi loc unde, cu ani în urmă, exclamasem fericiţi: „Wow, aici vom începe filmările la «Gladiator»”. Valea aceea este minunată. De fapt, ca să fiu sincer, am folosit-o chiar pentru mai multe locaţii.

Cum te-ai înţeles cu Russell?

Ştii cum e? Cu Russell trebuie să fii tot timpul pregătit pentru orice. Când am filmat „Gladiator”, stătea şi se uita la mine ca şi cum vedea prin mine, mi se părea total absent, când, de fapt, era foarte concentrat pe ce spuneam eu. Russell e un tip foarte inteligent, cu o cultură vastă asupra oricărui subiect pe care i-l scoţi în cale şi are părerile lui, de la care nu abdică sub niciun chip. Probabil că, dacă nu era el, n-aş mai fi făcut „Robin Hood”.

Cate e o profesionistă cu un simţ al umorului incredibil. Ne-am distrat incredibil pe platouri când am tras scenele cu ea.

Te-ai inspirat din alte ecranizări?

Nu prea. Mi-a plăcut Mel Brooks în „Robin Hood: Men in Tights” şi ideea de luptă soră cu moartea pe... un trunchi de copac.

Dar comparaţiile dintre „Robin Hood” şi „Gladiator” te-au deranjat? Ideea că „Robin Hood” nu e aşa de original...

Nu. Vorbim despre lucruri cu totul diferite.

image

„Robin Hood” este distribuit din 25 noiembrie în România de Odeon, pe suport DVD şi Blu-Ray, la preţul de 55 de lei, respectiv 110 lei.Recente pe Ok! Magazine

Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg
Femeie în top negru PNG
okmagazine ro (3) jpg
”A fost o fată ca niciodată”, operetă experimentală în premieră națională
Bruce Dickinson BD 2024 new photo clean jpg