Carmen Iohannis, ţinută ireproşabilă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

19 septembrie, 2022

Cuplul regal și cel prezidențial se află în Marea Britanie, unde participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Carmen Iohannis la inmormantarea Reginei jpg

Cu o zi înainte de înmormântarea fostei suverane a Angliei, liderii străini și regalitățile venite din toate colțurile lumii au fost primite la Palatul Buckingham, unde a avut loc un dineu regal, găzduit de Regele Charles al III-lea, în onoarea mamei sale.

Reprezentanții oficiali din partea României sunt atât perechea prezidențială Carmen și Klaus Iohannis, cât și rudele de sânge ale regretatei Regine Elisabeta a II-a, respectiv nepoata sa, Margareta, și soțul acesteia, Principele Consort Radu.

Ca un făcut, în seara dineului, doamnele au avut ținute similare - poate și datorită protocolului care se aplică în acest caz. Este vorba despre două rochii aproape identice ca lungime și croială, cambrate, cu mâneci trei sferturi și fusta conică. Până și broșele alese sunt prinse pe aceeași parte, pe stânga.

Familia Regala si Familia Prezidentiala la Londra la funeraliile Reginei Elisabeta (1) jpg

Astăzi, la funeraliile de la Westminster Abbey, doamna Iohannis a avut o ţinută ireproşabilă, poate cea mai bună apariţie oficială a sa de când este Primă Doamnă a României. O rochie din catifea cu o croială în A, cu lungime până la gambă, mânecă lungă, linia decolteului pe rotund, pantofi negri escarpin şi acel minunat accesoriu cu voaletă.

Pentru această apariție publică, doamna Carmen Iohannis a apelat la designerul din Iași, Andreea Tincu, care i-a furnizat și cu alte ocazii ținute pentru evenimentele oficiale. De notat că, de data aceasta, Prima Doamnă a României a optat pentru o lungime peste linia genunchiului și pentru un look all-black de aplaudat.

De cealaltă parte, am remarcat faptul că Majestatea Sa Margareta, care a purtat la funeralii o ţinută semnată Irina Shrotter, a ales să poarte un set de bijuterii din perle, iar broșa reprezintă chiar o margaretă - simbol pe care l-am văzut adesea în colecția sa de accesorii.

De bună seamă, întâlnirea dintre Regele Charles al III-lea și cuplul regal român a fost emoționantă, Charles și Margareta fiind veri foarte apropiați și vizitându-se des pe vremea când actualul monarh era Prinț de Wales și era liber să se bucure de vacanțele în Transilvania. De altfel, ei sunt așteptați de acesta și la Castelul Windsor, înainte de ceremonia religioasă de la Capela St. George.

Alături de Custodele Coroanei și Principele Consort se află și Principesa Elena (mama lui Nicolae al României) și soțul său, Alexander Nixon, care s-au închinat la catafalcul Majestății Sale defuncte la Parlamentul Britanic, în Westminster Hall.

Azi, de la ora 11.00, au început Funeraliile de Stat la Abația Westminster, urmând ca de la ora 16.00 să înceapă ceremonia religioasă de la Capela St George.  

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată azi, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.  

FOTO: paginile oficiale



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg