Andreea Cristea, influencerul român care a ajuns să facă campanii pentru Louboutin şi să cunoască vedetele de la Hollywood

26 aprilie, 2020
andrea jpeg

A plecat la studii şi... n-a mai venit. Cam aşa începe povestea Andreei, românca din Galaţi care a făcut campanii pentru Louboutin sau Dior, a fost prietenă cu fiul lui Mel Gibson, se cunoaşte foarte bine cu Penélope Cruz şi a avut o relaţie cu unul dintre cei mai bogaţi şi mai râvniţi burlaci din România, Edward Popescu Strohlen

Andreea locuieşte de aproape opt ani la Londra şi împlineşte astăzi 27 de ani. Este una dintre cele mai apreciate figuri din mediul online în capitala Marii Britanii, este reprezentată de una dintre cele mai mari agenţii de modele din lume şi a participat la numeroase evenimente mondene alături de celebrităţi din întraga lume. În plină pandemie, am stat de vorbă despre cum a ajuns să îmbrăţişeze această meserie modernă, care i-a schimbat viaţa.

Cititorii noştri te-au descoperit recent, după ce ai apărut pe covorul roşu la Premiile BAFTA. Cum ai ajuns să fii invitată la ceremonie?

stanga
dreapta
2 andreeacristea coach jpg jpeg
3 andreeacristea kalitadress copy jpg jpeg
4 img 4508 jpg jpeg
5 img 8584 png png
6 img 8898 jpg jpeg
10 profimedia 0481960626 jpg jpeg
11 profimedia 0472202381 jpg jpeg

Am avut contract cu Atelier Swarovski, unul dintre sponsorii principali BAFTA şi aşa am ajuns la cele două petreceri date în cinstea acestor premii, iar la evenimentul propriu zis am ajuns invitată de EE, o reţea de telefonie mobilă din Londra, alt sponsor al evenimentului.

Ştiu că eşti influencer, ai un cont de succes pe Instagram si un blog, stilettoshades.com, pe care am văzut că nu ai mai scris de ceva vreme. Cum ai ajuns să practici această meserie modernă?

E o poveste amuzantă. Eu am pornit Instagramul şi blogul după ce am terminat facultatea. Am studiat Fashion Management la London College of Fashion şi am vrut să devin fashion buyer, nu mă gândeam să fac nimic pe partea asta de digital. Dar tutorele meu de la şcoală mi-a recomandat să-mi deschid un blog şi un cont de Instagram pe care să le folosesc ca un fel de portofoliu pentru stilul meu personal şi pentru viitoarele interviuri. După ce le-am deschis, am terminat şi facultatea şi îmi propusesem să îmi iau un an liber să mă odihnesc după şcoală şi apoi să mă apuc să aplic la joburi, dar în anul respectiv am început să am succes cu blogul, nici nu mă aşteptam. Aşa mi-am dat seama că spre digital merge totul şi ăsta e viitorul, iar după alt an am început să investesc mai mult timp în blog şi în social media şi aşa am ajuns aici. Am uitat de visul meu de a deveni fashion buyer, deşi nu se ştie niciodată. 

Dar mai ai şi alt job sau asta e singura ta sursă de venit?

Nu am alt job, dar mai fac consultanţă digitală pentru unele start-upuri. Mai am un restaurant în Galaţi, care se numeşte Folly şi pe care l-am primit cadou la 20 ani de la tatăl meu. Dar când mi-am dat seama că voi rămâne mai mult timp în Londra, i l-am dat înapoi tatălui meu. Însă mai am venituri în continuare din ceea ce produce restaurantul.

Dar cum ai ales să te muţi la Londra şi să studiezi acolo?

Eu veneam aici foarte des. Unchiul meu a fost ataşat militar al României aici şi veneam în perioada liceului. Veneam în vacanţe, vara, iarna. Aşa că, într-un fel am şi crescut în Londra. Când era mică veneam şi la finishing school, o şcoală pentru fete, care te învaţă bunele maniere şi limba engleză. Şi m-am îndrăgostit de oraşul acesta, îmi doream să studiez ceva legat de fashion, iar aici era cea mai bună şcoală din Europa.

Şi de câţi ani stai acolo? Locuieşti singură?

Anul acesta în septembrie se vor face opt ani. Locuiesc cu o prietenă foarte bună care este tot din România, activează în aceeaşi industrie ca şi mine, am terminat aceeaşi şcoală.

Ce înseamnă să fii influencer acolo? Se poate trăi bine din această meserie, e greu să răzbaţi?

E greu să răzbaţi oriunde, mai ales într-o capitală aşa mare. Da, se poate trăi din meseria asta, dar îţi trebuie foarte mult devotament, răbdare şi foarte multă putere de muncă. Sunt foarte multe fete care se relochează în UK din toată Europa, tocmai pentru că sediile centrale ale firmelor sunt aici, iar bugetele mari pleacă de aici, dacă nu din Paris sau Milano. Sunt multe oportunităţi, evenimente mari.

Ce vedete internaţionale ai cunoscut prin prisma job-ului tău?

Am cunoscut multe vedete la Cannes: pe Penelope Cruz, Andie MacDowell, Ellie Golding. Pe Christina Aguilera am cunoscut-o la London Fashion Week, am fost la o petrecere privată dată de Justin Bieber la Londra, iar pentru o perioadă am fost prietenă foarte bună cu Milo, fiul lui Mel Gibson.

screenshot 2020 04 25 at 22 56 58 png png
Andreea şi Penelope Cruz la Festivalul de Film de la Cannes

Ce campanii importante ai avut până acum?

Am lucrat cu brandul meu preferat, Dior, cu Chopard, cu Christian Louboutin, Hublot, Bvulgari şi multe alte branduri mari.

Dar cum ajung aceste branduri la tine?

Momentan am un agent, am semnat cu Elite Models în urmă cu un şi ei îmi găsesc campaniile contra unui comision.

Dar acum, pe perioada pandemiei, cum funcţionează lucrurile? Eşti afectată?

În mediul online, toată lumea încearcă să posteze cât mai mult, dar eu am făcut o pauză în primele săptămâni, pentru că am vrut să văd încotro ne îndreptăm şi nici nu am vrut să îmi obosesc urmăritorii cu ceea ce fac eu acum, gen ce mai gătesc sau alte chestii de genul. Cu toţii trecem printr-o perioadă foarte proastă şi starea de spirit nu e tocmai bună, neştiind ce îţi rezervă viitorul şi uşor, uşor o să îmi reiau activitatea cu nişte live-uri.

Ce rigori impuse de noile legi ale pandemiei respecţi acum? 

Eu respect tot ce s-a impus. Am intrat în autoizolare imediat după ce m-am întors de la Paris, de la Fashion Week, la începutul lunii martie, pentru că era obligatoriu să anunţăm şi să întrăm în carantină 14 zile dacă ne întorceam dintr-o zonă de risc precum Italia sau Franţa. Iar când s-au terminat acele două săptămâni a început starea de urgenţă şi am rămas în casă. Nu ies decât la supermarket odată pe săptămână. 

Citeam, la un moment dat, că ai fi într-o relaţie cu Edward Popescu Strohlen, unul dintre cei mai râvniţi burlaci de la noi ? Care e adevărul, cum v-aţi cunoscut? 

Da, este adevărat, am fost împreună aproape un an şi am ieşit la multe evenimente împreună. În momentul acesta nu mai suntem împreună, dar am rămas foarte apropiaţi, suntem foarte buni prieteni. El locuieşte aici, s-a mutat anul trecut, dar noi ne-am cunoscut la Cannes, anul trecut, la Festivalul de Film. Eu mergeam la festival, iar el în perioada aceea locuia acolo şi ne-am cunoscut la cafeneaua de la Hotelul Martinez şi aşa a început relaţia noastră.

1f887564 7bcf 42f1 afaf 9f5bb133d537 jpg jpeg
Andreea şi Edward la un eveniment monden

Plănuieşti să te întorci în România sau doreşti să rămâi definitiv acolo?

Momentan Londra îmi oferă ceea ce am nevoie, dar mi-aş dori foarte mult să mă relochez şase luni în Paris şi şase luni în L.A. Eu mă duc la Paris lună de lună, dar mereu muncesc şi nu am timp să îl descopăr. 

Ce-ţi lipseşte cel mai mult din România şi ce nu îţi plăcea deloc?

Când am plecat, aveam 19 ani, nu ştiam exact ce îmi place şi ce nu, dar acum cel mai dor îmi este de părinţi, dar stau toată luna august în România şi încerc să mai compensez cu vizite. În facultate, cum mi se făcea dor de ei, îi sunam şi le ziceam că sunt în drum spre aeroport. Şi dacă ar fi să aleg ceva ce nu agreez, nu îmi place neapărat societatea, per ansamblu. Recente pe Ok! Magazine

carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg
Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg