Cei mai apreciaţi designeri vestimentari din lume

1 februarie, 2016
alexander jpeg

Numele lor au rezonanţă în întreaga lume, graţie creaţiilor unice care se nasc în atelierele lor. Sunt confidenţii celebrităţilor şi etalonul frumuseţii. Haideţi să parcurgem împreună o listă a celor mai apreciaţi designeri vestimentari din lume şi să aflăm câte ceva din istoria lor!

Cei mai apreciaţi designeri vestimentari: Alexander McQueen (1969-2010)

image

În decursul carierei sale a câştigat 4 premii ”British Designer of the Year” (1996, 1997, 2001, 2003), precum şi premiul CFDA pentru ”Cel mai bun designer al anului” în 2003.

A fost timp de mai mulţi ani designerul principal (chief designer) la casa de modă Guvenchy, după care şi-a dezvoltat propria marcă, respectiv ”Alexander McQueen”, pe care în 2000 a vândut-o în proporţie de 51% grupului Gucci.

Acest designer a reuşit să primească titlul de ”Comandor al Imperiului Britanic” în 2003, titlu acordat chiar de Majestatea sa, Regina Marii Britanii.

Cei mai apreciaţi designeri din lume: Christian Dior (1905-1957)

Unul dintre designerii care au exercitat o influenţă deosebită în lumea modei. Christian Dior a creat o colecţie specială pentru Marlene Dietrich, dar şi pentru Ava Gardner, numită ”The Little Hut”.

Cei mai apreciaţi designeri din lume: Giorgio Armani (1934)

image

În 2001, a fost declarat cel mai de succes designer italian. Hainele din colecţiile lui Giorgio Armani nu trec prin modificari drastice la fiecare sezon, ci păstrează o notă a eleganţei care îl caracterizează, adaptată însa în funcţie de noi tendinţe. Scopul designerului este ca cei care îi poartă creaţiile să le poata reinterpreta în permanenţă.

Cei mai apreciaţi designer din lume: Jean Paul Gaultier (1952)

image

N-a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar totuşi schiţele lui au reuşit să-l aducă în postura secundului lui Pierre Cardin. Prima lui colecţie vestimantară a apărut în 1976, şi a provocat un adevărat val, fiind numit ”bad boy-ul” modei franceze. A produs costume pentru Madonna, Marilyn Manson, dar şi pentru filme precum: The Fifth Element; The Cook; The City of Lost Childre.

Cei mai apreciaţi designer din lume: Yves Saint Laurent (1936 – 2008)

A fost definit în 1985 ca ”cel mai frecvent omagiat şi influent designer din ultimii douăzeci şi cinci de ani”. Cu doi ani mai devreme, acesta a devenit primul designer de modă onorat pentru realizările de o viaţă de către Muzeul de Artă Metropolitan.

O altă distincţie este cea primită în 2001, respectiv ”comandor al Legiunii de Onoare”, oferită de către preşedintele francez Jacques Chirac.

Alţi designeri apreciaţi din lume: Oscar de la Renta, Valentino, Dolce and Gabbana, Tom Ford, Tommy Hilfiger,Vivienne Westwood, Vera Wang, Thomas Burberry, Thierry Mugler, Stella Mccartney, Roberto Cavalli, Ralph Lauren, Pierre Balmain, Miuccia Prada, Karl Lagerfeld, Jimmy Choo, Gianni Versace, Emilio Pucci, Donna Karan, Donatella Versace, Dianne von Furstenberg, Christobal Balenciaga, Coco Chanel, Carolina Herrera, Calvin Klein, etc.Recente pe Ok! Magazine

De ce este important ca parintii sa se joace alaturi de copii in primii ani de viata jpg
comunicat 1920x1080 png
femeie afaceri incredere jpg
De ce să alegi un Samsung într o eră a Iphone ului Iată 3 motive chiar aici! jpg
Ben Schnetzer Headshot Photo by Emilio Madrid Kuser Low Rez[2] jpeg
Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Stephan Pelger jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg