Cei mai buni creatori de modă din lume

5 august, 2015
cei mai buni creatori de moda din lume armani jpeg

Cei mai apreciaţi creatori de modă din lume trebuie să fie şi cei mai buni. Creativi, cu mult spirit întreprinzător, aceştia au fost în stare să câştige milioane şi bilioane de dolari din munca depusă o viaţă. Iată câţiva dintre cei mai buni creatori de modă din lume.

Cei mai buni creatori de modă din lume – Miuccia Prada, cea mai faimoasă, bogată şi bună creatoare de modă din lume

Miuccia Prada este una dintre cele mai bune şi bogate creatoare de modă din lume de origine italiană, având o avere netă de 11.1 bilioane de dolari. Ea a ajuns la aceste câştiguri imense, preluând fabrica de bunuri de lux deţinute de familie în 1978, fabrică condusă de fraţii Prada. Împreună cu soţul ei, Patrizio Bertelli, au transformat fabrica în una din cele mai puternice centre de modă. Prada are 250 de magazine în întreaga lume, ea are putere de decizie completă şi spune că deciziile sunt bazate, în mare parte, pe intuiţie.

În 1993 a fost onorată cu Premiul Internaţional American de către Consiliul de Creatori de Modă. Este cunoscută pentru stilul minimalist, clasic, luxos, confortabil. A absolvit studii politice, iar în creaţiile sale pentru femei îi place să scoată în evidenţă inteligenţa şi simţul umorului.

Un alt creator de modă printre cei mai vestiţi, tot de origine italiană, este Giorgio Armani, care are o avere netă de 9.6 bilioane de dolari. Născut în Piacenza, Italia, Armani este cunoscut pentru creaţiile de modă pentru bărbaţi. Armani a devenit cunoscut în anii 1980, când costumele realizate de el au apărut în seriale ca Miami Vice şi American Gigolo. Creatorul de modă şi-a început afacerea la începuturile anilor 1970 şi a crescut treptat.

De mic copil, Armani a dezvoltat o pasiune pentru anatomie, făcând păpuşi din noroi, în care ascundea câte un bob de cafea, după cum a declarat el însuşi pentru The Guardian. Până în anii 1980 nu era prea cunoscut în America, dar curând marile vedete de la Hollywood au început să apară în costume Armani, inclusiv Michelle Pfeiffer, John Travolta sau Jodie Foster.

Cei mai buni creatori de modă din lume – Armani şi Ralph Lauren, creatori cu renume în moda bărbătească

Ralph Lauren se află şi el în topul celor mai buni creatori de modă din lume, fiind şi unul dintre cei mai bogaţi, cu o avere netă de 8.2 bilioane de dolari. Creatorul de modă american s-a înscris la Colegiul Baruch din New York, dar nu a rămas pentru a-şi lua diploma în afaceri, în schimb a început să vândă haine bărbăteşti. Cu timpul, a început să creeze propriile linii de costume bărbăteşti, la care a adăugat şi costume pentru femeie. În prezent deţine 35 de magazine în America.

S-a născut cu numele de Ralph Lifshitz, dar şi-a ascund identitatea evreiască şi l-a schimbat cu Lauren, varianta americană. Lauren a avut ideea de crea o linie de costume pentru femei care să se asemene foarte mult cu stilul bărbătesc, iar acest lucru a fost de mare succes.

Stefano Gabbana, creator demodă italian, cu o avere netă de 1.7 bilioane de dolari a pornit iniţial de la ideea de a face carieră în graphic design, dar a început să lucreze la un atelier de modă în 1980, unde l-a cunoscut pe Domenico Dolce. În 1982 au început să lucreze la propria fabrică, iar prima lor linie au prezentat-o în 1985. Creaţiile lor au avut un succes imens, iar anii 1990 au fost anii lor de glorie.

Domenico Dolce, creator de modă italian, cu o avere de 1.7 bilioane de dolari s-a născut în Polizzi Generosa, Sicilia şi a crescut muncind lângă tatăl său, care era croitor. S-a cunoscut cu partenerul său, Gabbana într-un atelier de modă din Milano şi au creat propria linie în 1982, dar au avut ocazia să o prezinte abia în 1984 în cadrul Fashion Week din Milano.

Cei mai buni creatori de modă din lume – Dolce & Gabbana şi Valentino Garavani, în topul celor mai faimoşi designeri

Un alt mare creator demodă dintre cei mai buni este şi Valentino Garavani, de origine italiană, cu o avere de 1.5 bilioane de dolari. Valentino a reuşit să îşi facă un renume pe o perioadă de 45 de ani. A făcut studii de artă la Paris, iar în 1960 a plecat din Paris şi a deschis la Roma o casă de modă. Debutul său în modă a început în 1962 la Florenţa, capitala modei în acea perioadă.

Până la mijlocul anilor 1960, Valentino era deja recunoscut ca unul dintre cei mai buni creatori de modă din lume, iar în 1967 a primit Neiman Marcus Fashion Award, premiu ce echivalează ca valoare cu Oscarul.

Alţi creatori de modă printre cei mai buni, cu câştiguri de 1 bilion de dolari mai sunt şiMarkus Persson, Diane Von Furstenberg, Christian Candy, Tory Burch, Michael Kors. Cei care se încadrează sub un bilion de dolari şi sunt şi ei recunoscuţi ca unii dintre cei mai buni creatori de modă, Allegra Versace, Pierre Cardin, Calvin Klein, George Gillett Jr., Anish kapoor, Paloma Picasso şi Roberto Cavalli.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg