Celebrii pantofi Yeezy devin istorie? Kanye West este trimis la colțul rușinii

26 octombrie, 2022
FotoJetYeezy jpg

Atât de îndrăgiții pantofi Yeezy născuți din colaborarea lui Kanye West cu Adidas ar putea rămâne doar o amintire.

Căci marea companie de articole de sport, renumită în întreaga lume, pune stop legăturii cu controversatul rapper american. În ultima vreme, din cauza comportamentului său haotic, Kanye West este trimis la colțul rușinii cam de toată lumea.

Pantofii se pot reinventa, însă este sfârșitul artistului? Nu a înțeles nici până acum că declarațiile acide se întorc ca un bumerang la cine le rostește și afectează, în principal, buzunarul. Marile companii refuză asocierea cu persoane controversate, iar asta s-a văzut inclusiv în România, când efuziunile de judecată ale unor persoane publice s-au tradus în blamare colectivă și final de colaborări, cu afectare financiară din nou.

Compania Adidas a transmis un comunicat în care a anunțat că ”nu tolerează accesele de ură și antisemitismul”.

Adidas este cea mai recentă companie care taie legăturile cu Kanye West din cauza comportamentului său sălbatic din ultima vreme. Multinaționala germană fondată de Adi Dassler a încheiat parteneriatul cu rapperul, cu ”efecte imediate”.

CNN Business a transmis că celebra companie Adidas consideră comentariile din ultima vreme ale lui Kanye West ”nesăbuite, plină de ură, inacceptabile și periculoase.”

De asemenea, Adidas mai vrea să se știe că artistul ”Donda” a încălcat valorile promovate de companie, care militează pentru diversitate și incluziune, respect reciproc și corectitudine.

Adidas anunță că nu mai vinde și nu mai produce celebrii pantofi sport Yeezy, iar plățile către compania lui Kanye West s-au oprit. Celebra firmă germană își asumă pierderi de 250 milioane de dolari în ultimul trimestru al anului, din cauza ruperii acestei colaborări.

Adidas și Kanye West și-au început colaborarea în 2013. În 2016, Adidas descria relația lor drept ”cel mai reușit parteneriat încheiat vreodată între un brand de sport și un artist, o colaborare strălucită.” Glitter-ul s-a rispit însă, iar cei mai triști sunt fanii Yeezy, persoanele care investeau mii de dolari/euro în această încălțăminte comodă și prietenoasă cu picioarele, în orice împrejurare și în orice anotimp.

Pe lângă Adidas, de lângă Kanye West s-au retras și alte mari firme: Balenciaga, Vogue, agenția de talente CAA sau compania de producție MRC. Twitter l-a restricționat pe Kanye West pentru comportamentul sălbatic. De asemenea, și celebra avocată a lui Johnny Depp, Camille Vasquez a anunțat că renunță la colaborarea cu el, căci rapperul nu dorește să-și retragă comentariile antisemite. Femeia abia fusese angajată. Practic, Kanye rămâne singur împotriva tuturor. Iar efectele se vor vedea în curând. În doar câteva luni a dat cu piciorul la tot ce construise de succes, în ani de zile.

Foto: Getty



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg