Cum să te îmbraci în funcţie de vârstă

31 octombrie, 2019
3 haine si accesorii1 jpg jpeg

Dacă există sau nu regula conform căreia fiecare femeie trebuie să se îmbrace conform vârstei este încă subiect de dezbatere. Cert este că fiecare trebuie să-şi cunoască atuurile şi să aleagă stilul care i se potriveşte cel mai bine.

De multe ori, vârsta te schimbă fizic şi ai nevoie de un nou look în funcţie de noua ta versiune, iar atunci trebuie să ştii ce articole şi ţinute trebuie să ai în garderobă. Iată câteva sfaturi:

Nu te limita la articole largi

Indiferent câţi ani ai, dacă structura corpului îţi permite, poartă haine mai strâmte şi cu forme feminine. Nu te gândi că doar pentru că ai o anumită vârstă nu mai poţi purta haine sexy sau că trebuie să le alegi pe cele fără personalitate. Stilul la care ai lucrat de-a lungul timpului trebuie să rămână viu, indiferent de trecerea anilor. Vara alege rochii mai lungi, vaporoase, cu cordon în talie, iar iarna caută paltoane dama care îţi pun în evidenţă talia sau înălţimea. Un palton lung purtat cu ghete cu toc îţi va oferi un aer serios, dar modern, fără a te îmbătrâni. Înaintarea în vârstă nu coboară nivelul de eleganţă, ci, dimpotrivă, îţi cere să te îmbraci cu mai mult gust şi să exprimi toată experienţa de viaţă acumulată în timp.

Poartă fuste creion

Fustele creion de o lungimă până sub genunchi sunt potrivite odată ce treci de 40 de ani şi nu îţi ascund formele. În combinaţie cu o pereche de sandale deschise, cu o bretea neagră, poţi purta fusta creion atât la birou în zilele mai călduroase, cât şi la evenimente speciale gen petreceri sau vernisaje. Această fustă îţi permite să fii elegantă fără a-ţi ascunde picioarele şi o vei putea purta până la adânci bătrâneţi. Iarna optează pentru pantofi în culori neutre sau negri şi dresuri.

Alege materiale premium

În cazul articolelor cum sunt cămăşile sau puloverele, de la vârsta de 50 de ani trebuie să arăţi că ştii să alegi cele mai bune materiale. Renunţă la bluzele sintetice şi cumpără-ţi doar pulovere din lână, paltoane din caşmir sau cămăşi de mătase. Gusturile sofisticate trebuie arătate odată cu trecerea de la 40 la 50 de ani prin schimbări radicale în garderobă. Nu păstra articole vestimentare doar de dragul de a ţine dulapul plin şi răsfaţă-te cu haine noi, la calitate de top. Dacă nu găseşti modele potrivite, poţi să cauţi cele mai bune materiale şi să apelezi la un croitor.

Costume pentru ţinutele de birou

Un look masculin completat de un sacou simplu se potriveşte cel mai bine în orice ţinută de birou. Pantofii cu toc subţire şi un costum cu pantaloni în combinaţie cu o cămaşă albă compun o ţinută care nu trebuie să lipsească din garderobă după o anumită vârstă. După 40 de ani, costumele care îţi oferă un aer puternic vor inspira respect şi gust sofisticat.

Descoperă-ţi propriul stil

Dacă nu crezi în regulile impuse de îmbrăcatul după vârstă, acceptă-ţi propriile provocări şi încearcă ceva nou. Inspiră-te din stilul unor femei care încalcă orice regulă precum Jane Fonda şi Iris Apfel. Un stil original şi bine pus la punct ţi se va potrivit la orice vârstă şi în orice moment al vieţii, aşa că lasă-l să vorbească pentru tine.

 Fie că urmezi cu stricteţe regulile vestimentaţiei în funcţie de vârsta pe care o ai, fie îţi place să te simţi mereu tânără, nu uita să evoluezi permanent şi să fii din ce în ce mai încrezătoare în fiecare zi.

Sursa foto: pixabay.comRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg