Două românce au creat măşti haute-couture personalizate

4 iunie, 2020
1 maria si ioana jpg jpeg

În plină pandemie, atunci când miturile legate de măştile de protecţie anti Covid-19 au început să apară, Maria şi Ioana au decis să creeze propriul brand cool, inspirat de trendurile internaţionale, dar care să se încadreze în normele impuse şi să respecte stilul personal.

De ce o mască în stilul haute-couture? Pentru că femeilor şi bărbaţilor moderni, deopotrivă, le place să fie în tendinţe, iar regulile impuse sunt mai uşor de respectat dacă abordăm totul într-o manieră plăcută privirii. Maria Radu şi Ioana Burcea au absolvit facultăţi prestigioase din străinătate, dar au ales România pentru a pune în aplicare ce au învăţat, cu scopul de a face diferenţa între mentalitatea occidentală şi cea locală, care are cu siguranţă nevoie de oameni tineri şi creativi. Aşa s-a născut linia de măşti Metanoia Masks, ce are deviza - Lumea din jur se schimbă, haide să o facem frumoasă!. : “ Vorbeam într-o zi cu Maria, înainte ca marile case de modă să anunţe că vor renunţa la ideea de colecţii şi că vor comasa prezentările de modă într-una singură, îndepărtându-se de ideea de fast fashion, şi ne-am gândit la cum vom vedea măştile ca accesorii la toate casele mari de modă în curând. De aici ne-a venit ideea de a face ceva premium, lucrat manual, asemănător cu ideea de haute couture. ” ne-a povestit Ioana, masterandă în marketing şi o mare iubitoare de fashion.

ioana burcea jpg jpeg

Stylingul îi aparţine în principal Mariei, care a absolvit Facultatea de Modă Marangoni din Paris, în 2019 şi care lucrează de atunci la lansarea propriului brand: “ Măştile de unică folosinţă sunt foarte dăunătoare planetei – măştile noastre fac parte din mişcarea slow fashion: noi propunem ceva de super calitate care să te ţină o lungă perioadă de timp. Sunt făcute din cele mai bune materiale, uşor respirabile, de regula bumbac (dar mai introducem şi un brocart de care ne îndrăgostim sau un triplu voal, pentru a adăuga nişte detalii măştii). Măştile sunt lucrate manual, de multe ori brodate chiar de noi. Cea mai bine vândută mască (cea cu trandafiri brodaţi manual) se lucrează în 5-7 ore. ” a adăugat Maria. Măştile pot fi personalizate, tocmai pentru a respecta atât tendinţele generale, cât şi adaptarea la stilul personal, pentru că, aşa cum îi spune şi numele, Metanoia is the journey of altering one’s ways, beliefs and spiritual path. Metanoia este despre schimbare. Momentan, produsele sunt disponibile pe paginile de Facebook şi Instagram, dar în curând va exista şi un magazine online.

stanga
dreapta
5 screenshot 2020 06 04 at 08 53 01 png png
6 maria radu jpg jpeg
7 masca 6 jpg jpeg
8 masca 7 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

con30 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg