FOTO Noul designer al casei Dior a impresionat la Paris

7 iulie, 2012
rtr34i3n jpeg

Colecţia Christian Dior semnată de noul creative director Raf Simons a fost considerată o revelaţie de către criticii prezenţi la săptămâna modei de la Paris.

Colecţia Christian Dior semnată de noul creative director Raf Simons a fost considerată o revelaţie de către criticii prezenţi la săptămâna modei de la Paris. Stilistul belgian Raf Simons, în vârstă de 44 de ani, a fost numit în funcţia de director artistic al casei Dior, în locul lui John Galliano, concediat de conducerea acestei case de modă în urmă cu peste un an.

image
image

Pentru prima sa colecţie semnată pentru Dior, Simons s-a inspirat din perioada anilor ’50 ai casei de modă, atunci când Dior era încă la conducerea sa.

image
image
image
image

Elementul-cheie, în jurul căruia e construită întreaga colecţie, e silueta perfectă, tipică pentru Dior. Plecând de aici, Raf Simons a interpretat şi variat în diverse forme moştenirea Dior, adaptând-o la femeia modernă. Astfel, pe catwalk am putut vedea aşa-numitul „bar-suit”, format dintr-o fustă (creion sau amplă) şi un sacou cu talie marcată şi poale „construite”.

image

Ţinutele de cocktail sau de gală, cu accent pe pantsuit şi topul cu peplum, rochiile structurate, dar şi rochiile-sac sau cele midi, realizate din mătase imprimată digital cu motive geometrice sau florale au încântat în egală măsură.

image
image
image
image

În ceea ce priveşte cromatica, colecţia abundă de negru şi roşu, la care designerul a adăugat piese în nuanţe de albastru-cobalt, galben, roz şi gri.

image

Printre cei prezenţi la spectacolul Dior s-au numărat designeri precum

,

,

, actriţele

şi

, criticul de modă

, dar şi topmodelul

.

Foarte discret, dar şi foarte minuţios, Simons e considerat unul dintre cei mai străluciţi creatori din şcoala belgiană, alături de Martin Margiela şi Dries Van Noten, şi şi-a început cariera ca specialist în design interior, înainte de a alege universul modei, înfiinţându-şi propria casă în anul 1995. El a creat, mai întâi, articole pentru bărbaţi, înainte de a se orienta spre prêt-à-porter-ul feminin.

image
image

Stilul său e, mai degrabă, unul minimalist şi exigent, cu precădere avangardist, în opoziţie cu stilul baroc şi provocator al lui

.

image
image

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

melania medeleanu5 jpg
spears2 profimedia jpg
balan andree jpg
Jo Instagram 1 PNG
Rona Hartner jpg
swank8 jpg
Emi foto PR jpg
kourtney hardashian nunta 1 jpg
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg
blonda de la drept profimedia jpg
3 motive pentru care sa îți mobilezi bucătăria în această toamnă jpg
anca pandrea și iurie darie PNG
ce cadou PNG
tehnologie jpg
Florin Ristei si logodnica lui, Naomi Hedman, la Chefi la cutite 5   captura video jpg
andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg