Încălțăminte de vară. De la sandale plate la platforme – care sunt tendințele

4 august, 2022
okmagazine n b cIbBEIhSnLY unsplash jpg

De îndată ce vine vara, ne schimbăm complet felul în care ne îmbrăcăm pentru un look mai relaxat, mai aerisit, mai colorat. Toate hainele trec prin acest proces, dar, în general, picioarele sunt cele care suferă cele mai multe modificări.

Vara, purtăm pantofi de vară, adică pantofi care lasă piciorul să respire pentru a evita ca picioarele să se umfle din cauza creșterii temperaturii. Așa că ne schimbăm pantofii obișnuiți cu sandale damă, cu curele, espadrile damă din pânză sau chiar cu pantofi cu toc de vară.

Astăzi ne uităm la perechile noastre preferate de pantofi din fiecare categorie:

Care sunt tendințele pentru vara anului 2022?

În acest an, continuăm lupta noastră împotriva flip-flops, care nu sunt cei mai confortabili pantofi de damă și nu oferă aceeași estetică ca și pantofii din selecția noastră de vară. Sandalele țin piciorul mai bine și îmbracă cu adevărat piciorul.

În 2022, albul, argintiul, auriul și culorile citrice (roșu, portocaliu și galben) sunt culorile pe care le recomandăm pentru sandale damă de vară luminoase și proaspete. Cu toate acestea, negrul și culorile închise nu sunt complet excluse, deoarece oferă o estetică foarte diferită și grafică.

Sandalele cu toc mic sunt o opțiune bună în acest an, mai ales cu stilul de espadrile damă din rafie. Există pantofi care reprezintă bine sezonul de vară. Aceste sandale damă pot fi fie cu tocuri wedge, fie cu platforme wedge.

În general, rafia sau alte texturi țesute sunt la modă, adăugând textură și farmec pantofilor.

Sandale plate

Sandalele plate sunt cel mai comun tip de sandale damă, dintre care există mii. Există sandale damă cu barete simple, drepte, în culori precum maro, dar și sandale cu forme și texturi mai originale. Aceste două tipuri de sandale plate nu se exclud reciproc și poți trece de la una la alta în funcție de look-ul tău.

Sandale cu toc

Sandalele cu toc sunt elegante vara, mai ales la petreceri și nunți. Poți opta pentru tocuri medii fără să îți pierzi stilul. Poți găsi sandale damă cu toc cu curele late sau cu curele subțiri, important este ca acestea să țină bine piciorul.

Sandale Wedge

Sandala cu toc pană ne atrag foarte mult în această vară. Pentru femeile care doresc să câștige câțiva centimetri, atunci acest tip de sandale cu platformă poate fi cea mai bună opțiune.

Bonus: Sneakers de vară

Încheiem selecția cu pantofi care nu sunt sandale, ci adidași. Aceștia pot fi purtați în plus față de sandalele prezentate în ghidul nostru 2022 și sunt încălțămintea de vară de ales pentru confort.

Sfaturi pentru picioare frumoase în sandale

În cele din urmă, pentru a încheia acest articol despre sandale damă și alți pantofi de vară, este important să ai grijă de picioarele tale pentru a avea picioare frumoase în noii pantofi.

După cum știm, femeile își torturează picioarele purtând tocuri, care pot deforma piciorul sau pot provoca dureri în tot corpul, în special la spate. Vara este perioada din an în care tocurile nu sunt în mod clar obligatorii pentru a străluci, sandalele plate pot face acest truc, atâta timp cât picioarele tale sunt bine îngrijite, iar acest lucru poate necesita ceva muncă. Este important să ne amintim că picioarele trebuie îngrijite pe tot parcursul anului, nu doar primăvara și vara.

Îndepărtarea pielii moarte

Primul pas în îngrijirea picioarelor este îndepărtarea pielii moarte de pe picioare. Un exfoliant pentru picioare este o modalitate rapidă de a face acest lucru, mai ales la duș, în fiecare săptămână. De asemenea, poți să folosești o mască exfoliantă special concepută pentru picioare, rezultatele fiind spectaculoase. Efectuează acest tip de tratament cu câteva zile înainte de a purta încălțăminte deschisă. De asemenea, poți folosi o piatră ponce pentru călcâie în fiecare lună. Sunt disponibile kituri de pedichiură acasă foarte accesibile.

Hidratarea picioarelor

Apoi, hidratează-ți picioarele cu o cremă bogată pentru picioare foarte uscate, exemplu CeraVe. Este important să se maseze îndelung pentru a se asigura că crema pătrunde adânc în epidermă, care nu este deloc la fel ca pe restul corpului. Acest masaj lung al picioarelor este bun și pentru relaxare, așa că fă-l cu blândețe. Există chiar și măști hidratante pentru picioare ca niște papuci, așa că și asta e la îndemână.

Îngrijirea unghiilor

Urmează îngrijirea unghiilor de la picioare, care se poate face la un salon sau acasă. Pentru a face acest lucru, taie-ți unghiile drept, apoi șlefuiește-le ușor, având grijă să rotunjești marginile pentru a evita unghiile încarnate, care sunt neatractive și dureroase. Dacă ai o trusă de pedichiură, atunci folosește un aparat de lustruit pentru a da unghiilor un pic de strălucire. Pentru lac de unghii, folosește un separator de degete pentru a ușura operațiunea și alege o culoare potrivită pentru sandalele pe care le vei purta, deși este important ca aceasta să fie în aceeași nuanță cu cea a lacului de mâini.



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg