Ioana Țiriac şi Gloria Mureșan, vedetele unui fashion show caritabil

Fiica lui Ion Ţiriac şi fiica Ritei Mureşan şi-au dat mâna pentru organizarea Bucharest Charity Fashion Show.

Gloria Mureşan şi Ioana Ţiriac

Cum martie este prin excelenţă luna dedicată tuturor femeilor, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria readuce în prim-plan programul „Ajută o mamă să se ridice din nou!”, destinat tratării şi monitorizării medicale gratuite a celor 1.200 de mame fără venituri, paciente sociale ale Fundaţiei.

În sprijinul acestui program, va avea loc pe 14 martie, începând cu ora 19:00, la Stejarii Country Club, #BCFS – Bucharest Charity Fashion Show, un eveniment spectaculos ce îmbină moda cu caritatea.

Practic, Ioana Țiriac, Gloria Mureșan și Parsa Kanani au atras în acest proiect 6 designeri români în vogă: Rita Mureșan, Simona Semen, Agnes Toma, Diana Dianu, Aleha Toncea și Aida Lorena, care vor oferi spre licitaţie câte o creație vestimentară, într-un show de fashion spectaculos, prezentat de Andreea Esca şi coordonat de Alin Gălăţescu. Banii obținuți vor asigura tratamentul medical pentru sute de femei, paciente sociale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Bucharest Charity Fashion Show va reuni companii, oameni de afaceri, persoane publice, oficiali şi media şi va fi o seară de cocktail, fashion & networking.

„Apropiindu-ne cu pași repezi de ziua Femeii, m-am gândit că ar fi momentul oportun să sprijin în felul meu programul Fundației Inovații Sociale Regina Maria, ”Ajută o mama să se ridice”. 1.200 de mame fără niciun venit sunt de cele mai multe ori uitate și neglijate, nu doar ca o categorie socială, dar și individual. Dacă o mamă nu își poate asigura singură tratamentul medical, cum ar putea să aibă grijă de copilul său? Fundația are 1.200 de mame și bunici de care au grijă și pe care le ajută să fie sănătoase pentru cei 2.000 de copii pe care îi au. În trecut, am fost implicată și în alte acțiuni de caritate, cum ar fi maratonul de caritate din Monaco, care se numește ”No finish line”, în care pentru fiecare kilometru pe care îl alergi se donează un euro pentru cauza ”Charity&Future”. Am luat parte în fiecare an cât am stat în Monaco la acest eveniment și cel mai bun rezultat al meu a fost în 2013, când am alergat 232 km în 8 zile”, ne-a spus Ioana Ţiriac.

„Încă de când aveam 3 ani și mergeam pe podium cu mama, știu ce înseamnă să organizez o prezentare de modă în detaliu, așa că ideea acestui eveniment mi-a venit mănușă. Când însă prezentarea de modă se combină cu fapte bune, cred că este mixul ideal pentru mine. Alături de mama mea, Rita Mureșan, am fost mereu implicată în cauze umanitare și am acceptat imediat propunerile de a mă implică: Festivalul Brazilor de Crăciun, Salvați Copiii, Unicef, Pampers. Cauza celor 1.200 de mame de care Fundația are grijă să le asigure asistență medicală și medicamente mi s-a părut specială și pe sufletul meu, mai ales în contextul în care evenimentul nostru de caritate se desfășoară în luna martie, luna femeii. Mai am puțin și termin liceul și mă voi îndrepta către Londra, unde voi studia marketing și business, sunt interesată de o carieră de business în zona modei, așa că sunt pasionată de tot ce ține de lumea modei. Evenimentul #BCFS din 14 martie va fi unul în care merită să pui suflet și emoție iar implicarea mea și a colegilor mei este 100%”, ne-a declarat şi Gloria Mureşan.

Gloria Mureşan şi Alin Gălăţescu

„Relația mea de voluntariat cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria este una veche, încă din anul doi de liceu am fost voluntar alături de alți colegi de-ai mei de clasă, le știu eforturile și cauzele, am ținut ore de engleză la Centrul Educațional Băneasa pentru copiii care învață acolo. Când am stabilit împreună cu colegele mele detaliile despre #BCFS, am știut din prima că aceasta este fundația în beneficiul căreia merită să facem evenimentul, pentru că aduce mereu valoare comunității. Sprijinirea celor care nu au acces la sănătate mi se pare nu doar un gest nobil, ci extrem de relevant și important. Modelul oferit de policlinicile sociale deținute de fundație pentru mine este însăși definiția carității: să lași deoparte orice agenda personală și să te dedici îmbunătățirii vieții semenilor tăi. Sunt la finalul liceului, cu doar câteva săptămâni înaintea bacalaureatului și mă gândesc serios la cariera pe care o voi îmbrățișa. În următorii ani, voi continuă educația în SUA, dar mă bucur că am pornit acest proiect, care sper să devină o tradiție în următorii ani. În beneficiul semenilor și a comunității”, a completat cu declaraţia sa Parsa Kanani.

Parsa Kanani
Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA