Ponturi de stil de la Simona Semen

10 mai, 2016
DSC 8612 jpeg

Vrei să investeşti într-o piesă de bază a garderobei tale, dar nu ştii ce să alegi? Nu ştii cum să combini pantoful cu geanta ori ce să porţi la birou? Designerul vestimentar ne dă câteva sfaturi folositoare.

image

Designerul vestimentar Simona Semen, cea care le îmbracă pe Lora Petrescu şi Alexandra Uşurelu la concerte şi evenimente, dar care a creat ţinute şi pentru Delia Matache, Giulia Anghelescu şi Bianca Pena, înţelege cât de greu îi este unei femei să-şi creeze propriul stil, dar spune că investind în piese de calitate e un prim pas spre a face alegeri corecte. Tocmai de aceea, am apelat la ea pentru a afla unde greşim şi cu ce ne putem îmbunătăţi garderoba de zi cu zi.

Gloria Mureşan, fiica Ritei Mureşan, e vedeta colecţiei de primăvară-vară 2016 semnată de Simona Semen.

Din punctul tău de vedere, ce piesă n-ar trebui să lipsească dintr-o garderobă şi care poate fi reinventată mereu? Salopeta. Mi se pare esenţială pentru garderoba oricărei femei, pentru că poţi s-o porţi indiferent ce siluetă ai avea, dacă îţi alegi modelul potrivit, şi este perfectă atât pentru cocktail, cât şi pentru seară, pentru o întâlnire, pentru o ieşire cu prietenii sau chiar la cumpărături, dacă ştii cum s-o accesorizezi. Şi vorbesc despre o salopetă bine croită şi dintr-un material de bună calitate. Eu, cel puţin, de patru colecţii încoace, am avut mereu câte o salopetă vedetă. Este senzuală, este mixul acela între masculin şi feminin, şi mi se pare foarte pretabilă.

O rochie mini din paiete.

Mi se pare vulgară, ieftină, chiar dacă multe domnişoare continuă să poarte aşa ceva. Nu trebuie să fii designer ca să faci o rochie mini din paiete. O poţi face şi cu 15 lei.

image

Îndepărtându-se de minimalismul ultimelor sezoane, primăvara şi vara lui 2016 este condimentat cu savoarea vintage-ului şi delicateţea romantismului, post-minimalismul defulându-se într-o modernizare a siluetelor retro, în volanele de inspiraţie hispanică, în paiete, broderii, lame-uri, pasteluri, volane. Pe scurt, în primăvara/vara 2016 uită de „less is more“. „More is more“ este noua regulă în modă. Must have-urile sezonului sunt, fără doar şi poate, piesele de inspiraţie hispanică – definite prin volane, umeri goi, inserţii fine din dantelă, deux pièce-urile sau salopetele tip pijama, rochiile neoromantice – din tulle pastelat, chiffon sau voal, toate regăsindu-se în colecţia Simona Semen primăvară/vară 2016, o colecţie romantică ce conturează imaginea unei femei eterice, prin delicateţe şi fragilitate, dar fascinantă, prin siguranţa şi încrederea pe care le degajă. Nuanţele pastelate de roz fanat, grej, bej, lila lavandă sau piersică coaptă sunt mixate cu accente de auriu intens; siluetele sunt fluide, alternând delicateţea voalului şi a tulle-ului cu decupajele structurate ale dantelei sau rigiditatea şi greutatea brocartului.

citeşte mai mult pe voux.roRecente pe Ok! Magazine

profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
rih3 jpg
roma4 jpg
roc4 jpg