Rochie-sacou, minimalistă sau prețioasă? Ce rochii de mireasă sunt în trend în 2024?

25 ianuarie, 2024

Dacă ai în plan să te căsătorești anul acesta, iată ce de anume ar trebui să ții cont pentru a fi o mireasă spectaculoasă.

Fundele sunt elementul-cheie al acestui an. FOTO: White Ruffles Photography
Fundele sunt elementul-cheie al acestui an. FOTO: White Ruffles Photography

Rochia de mireasă este HITUL fiecărei nunți, iar anul 2024 este al mireselor cu personalitate, care știu ce își doresc și vor să iasă din tipare. Andreea Mărcuță, fondator M.Marquise și fashion designer preferat de miresele ultimilor ani, ne spune ce anume se poartă anul acesta:

Rochiile cu aplicații spectaculoase, care reprezintă și punctul nostru forte, prin care ne diferențiem complet de restul pieții, sunt atracția principală și prima alegere a mireselor care ne trec pragul. Realizate de zeci de mâini care lucrează minuțios zeci și sute de ore pentru o singură rochie, aceste aplicații spectaculoase (din pene, perle sau cristale) oferă unicitate și o prețiozitate aparte.”

Rochiile mini revin în forță și în acest an pe marile podiumuri și în topul preferințelor viitoarelor mirese. Mai îndrăzneață, mai scurtă, și mai populară ca niciodată, rochia mini poate fi purtată ca primă opțiune sau ca a doua rochie, pentru momentul petrecerii. Aplicațiile din pene au început să fie din ce în ce mai populare în ultimii ani, însă în anul 2024 designerii au promovat acest tip de aplicații și mai mult în colecțiile lor, oferind acea notă de glamour și opulență dorită pentru un moment atât de important precum ziua nunții.”

Costumele elegante / Rochiile-sacou / Piesele separate au luat locul tradiționalei rochii de mireasă din ce în ce mai des în ultimele sezoane, aflându-se acum în topul preferințelor mireselor care preferă un design modern în locul celui clasic. Putem observa în tendințele acestui an costume cu o strălucire aparte, cu elemente spectaculoase și linii îndrăznețe. Sunt piese ușor de purtat, confortabile și cool în același timp, ce pot fi ușor repurtate ulterior, în mai multe contexte.”

Rochiile simple, timeless, dar cu un touch spectaculos. Și în acest an regăsim liniile clasice, minimaliste, însă cu o notă de glamour care scoate în evidență mireasa anului 2024 și îi conferă prețiozitate.”

Fundele. Fie că le regăsim în ținuta pentru cununie sau în cea pentru ceremonie, ca element decorativ al rochiei sau al costumului din 2 piese, discrete sau oversized, fixe sau detașabile, fundele ocupă un loc important în trendurile anului 2024. Rochiile de mireasă în alte culori față de clasicul alb sau ivoire. Fie că este o broderie aurie sau argintie lucrată manual, fie că este un rose sau bleu pastel, cu o lucrătură manuală din cristale, va fi cu siguranță o ținută de impact pentru cununie, dar și pentru ceremonie, pentru acea mireasă care își dorește să iasă din tiparele clasice”.

Criterii de alegere a rochiei de mireasă

Andreea Mărcuță, fashion designer și fondator M.Marquise, ne spune de ce anume trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți alegi rochia de mireasă:

1. Stabilirea locatiei și a tematicii evenimentului 
Povestea fiecărei mirese, locația în care se desfășoară evenimentul și tematica aleasă ocupă un loc important în alegerea rochiei. Pentru a putea oferi cea mai bună consiliere în alegerea modelului, va trebui să știm dacă evenimentul va fi unul formal, într-o locație elegantă, de tip ballroom sau castel, sau dacă evenimentul va fi unul mai degrabă casual, tip garden-party, petrecere pe malul lacului sau pe plajă.

2. Stabilirea bugetului
Deși de multe ori ne este teamă sau ne sfiim să discutam despre cifre, stabilirea bugetului este foarte importantă în alegerea rochiei, ajută foarte mult atât mireasa, cât și casa de modă sau brandul care o va realiza. În momentul în care știm în ce buget trebuie să ne încadrăm, ne facilităm munca și alegerile. De fiecare dată, încercăm să avem o relație deschisă cu viitoarea mireasă, să îi sărim în ajutor cu cele mai potrivite variante, atât ca stil dar și din punctul de vedere al sumei alocate pentru rochie. Foarte important este ca mireasa să se gândească la întreaga ținută și să nu uite de accesorii, de voal, pantofi sau bijuterii atunci când își stabilește bugetul.

3. Documentarea: Găsește casa de modă sau designerul care ți se potrivește, care este pe gustul tău și cu care să ai chimie
Realizarea rochiei de mireasă ar trebui să fie o poveste frumoasă de la un capăt la altul, de aceea recomand alegerea foarte atentă a casei de modă sau a designerului. Documentarea în avans și programarea vizitei la câteva branduri selectate sunt esențiale pentru a vedea unde există chimie cu designerul, unde sunt rochiile care sunt pe placul nostru, unde ni se acordă atenția dorită și nu în ultimul rând, unde sunt materialele și mâna de lucru de calitate. Este foarte important să poți face diferența și să poți analiza rochiile de mireasă și materialele folosite, aplicațiile manuale și măiestria cu care acestea sunt lucrate.

4. Rezervă timp pentru căutarea rochiei, pentru întânirea cu designerul și probarea mai multor tipuri de rochie
Multe rochii de mireasă, în funcție de materialul folosit (anumite rochii, cu broderii realizate manual, necesită în general un timp de realizare între 3 și 8 luni). Căutările trebuie așadar să înceapă din timp, însă nici prea devreme nu este oportun (cu un an înainte), pentru că riscăm să ne plictisim de model, sau să apară modele noi, broderii noi spectaculoase, și să ne pară rău că nu am așteptat. De aceea este foarte important să ne sfătuim cu designerul sau cu consilierii casei de modă cu privire la primele programări și începerea căutărilor.

5. Nu în ultimul rând, alege rochia în funcție de silueta ta, de ce te avantajează și te pune cel mai bine în valoare. Sfătuim miresele să urmărească tendințele actuale, însă alegerea trebuie făcută de fiecare persoană în parte, ținând cont de siluetă, de formele fiecăreia și de ce le avantajează. Aici este foarte importantă consilierea, pentru punerea în valoare a atuurilor personale și pentru acele mici trucuri care ne ajută să mascăm mici defecte sau să evidențiem punctele forte. De aceea, recomandăm o sesiune cu designerul și probarea mai multor tipuri de rochii, pentru a vedea ce stil sau ce croi pune cel mai bine în valoare silueta respectivă.

FOTO: White Ruffles Photography



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg