Rochiile lui Scarlett O'Hara vor fi recondiţionate

12 august, 2010

Muzeul american The Harry Ransom Center, de la Universitatea din Texas, doreşte să strângă 30.000 de dolari pentru a recondiţiona cinci dintre rochiile spectaculoase purtate

Muzeul american The Harry Ransom Center, de la Universitatea din Texas, doreşte să strângă 30.000 de dolari pentru a recondiţiona cinci dintre rochiile spectaculoase purtate de actriţa Vivien Leigh în filmul "Pe aripile vântului" (1939), informează Reuters.

Rochiile fac parte din colecţia artistică a cineastului David O. Selznick, producătorul filmului "Pe aripile vântului". "Costumele se află într-o stare fragilă şi nu pot fi expuse în acest moment", se afirmă în comunicatul emis de muzeul american. The Ransom Center speră să prezinte cele cinci rochii în anul 2014, în cadrul unei expoziţii speciale care va marca 75 de ani de la lansarea filmului "Pe aripile vântului" şi să le împrumute şi altor muzee din lumea întreagă.

Printre rochiile ce vor fi recondiţionate de Ransom Center se află rochia roşie de bal purtată de Scarlett O'Hara la petrecerea ocazionată de aniversarea lui Ashley Wilkes, rochia de mireasă pe care a purtat-o la ceremonia de căsătorie cu Charles Hamilton şi două rochii de casă - una din catifea albastră şi o alta din catifea verde.

Din colecţie face parte şi celebra rochie din catifea verde pe care Scarlett O'Hara a confecţionat-o din draperiile din casă, pentru întâlnirea cu Rhett Butler.

Foto: Scarlettonline.comRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg