Scandal între Louboutin şi YSL

12 aprilie, 2011

Brand-ul de încălţăminte Christian Louboutin a dat în judecată Yves Saint Laurent din cauza încălcării drepturilor de copyright asupra folosirii unui detaliu distinctiv la pantofi – talpa roşie.

Brand-ul de încălţăminte Christian Louboutin a dat în judecată Yves Saint Laurent din cauza încălcării drepturilor de copyright asupra folosirii unui detaliu distinctiv la pantofi – talpa roşie.

Renumit pentru pantofii cu talpă roşie, casa Louboutin se mândreşte cu acest detaliu care distinge produsele sale de cele ale altor branduri de încălţăminte: „Christian Louboutin este primul designer care a dezvoltat ideea ca pantofii Louboutin să se remarce prin talpa roşie Red Sole Mark“.

Era, prin urmare, firesc ca gestul casei Yves Saint Laurent de a-i folosi ideea pentru noile colecţii de pantofi să creeze dispute aprinse între cele două branduri. „Datorită încălcării dreptului de copyright, YSL creează confuzie, erori şi decepţii în rândul consumatorilor“, sunt de părere reprezentanţii Louboutin, care le-au cerut în mod expres celor de la Yves Saint Laurent să înlăture acest element din colecţia lansata pe piaţă în ianuarie 2011.

Întrucât proprietarii copyright-ului n-au primit niciun răspuns la solicitarea lor, aceştia cer în instanţă daune de un million de dolari şi interzicerea utilizarea acestui detaliu de către casa Yves Saint Laurent, împreună cu scoaterea de pe piaţă a tuturor pantofilor cu talpă roşie.

Aceasta nu este prima oară când casa Louboutin se confruntă cu astfel de probleme. În urmă cu ceva timp, brandul american Oh Deer! a lansat o gamă de pantofi cu talpă roşie, atentând la acelaşi copyright.

Foto: NorthfotoRecente pe Ok! Magazine

Ciobănașu Cristina jpg
larisa28 jpg
Diana Șucu 2022 jpg
Cristea   Clonda (8) jpg
sport jpg
vestimentatie jpg
carmen1edit jpg
lora32 jpg
parfum822 jpg
elon musk met gala 2022
adam2 jpg
Brad Pitt, Venice, Getty jpg
stal82 jpg
enderedaprecieri beneficii job jpg
pantaloni femei jpg
lia42 jpg
emag1 jpg
relaxare jpg