Tipuri de pantofi pentru femei de la A la Z

14 septembrie, 2022
okmagazin andrew tanglao tjvURCarBf0 unsplash jpg

Nimic nu spune mai bine că ești o fashionistă decât să fii capabilă să recunoști fiecare tip de pantof doar uitându-te la el. Există o mare varietate de modele, forme și mărimi în încălțămintea pentru femei – le cunoști pe toate? Descoperă-le pe toate cu acest articol despre încălțămintea pentru femei de la A la Z!

Adidași

Cunoscuți și sub numele de pantofi spor sau de antrenament, aceștia sunt pantofi cu talpă de cauciuc și partea superioară din material textil pentru exerciții fizice. În zilele noastre sunt pantofii de damă perfecți pentru ținutele casual, mai ales modelele cu linii simple și în alb sau în tonuri deschise.

Balerini

După cum sugerează și numele, acești pantofi damă sunt inspirați de pantofii de balet. Sunt pantofi plați cu vârful închis și cu un decolteu rotund. Pentru un look mai rafinat, este de preferat să porți balerini cu vârful ascuțit; pentru un look casual, vârfurile rotunjite sunt perfecte.

Botine

Botinele sunt un tip de cizme care acoperă doar piciorul și gleznele. Deși sunt în general încălțăminte închisă, libertatea din modelele moderne ne permite să găsim botine cu un decolteu adânc.

Brogue

Acesta este un tip de pantof cu aer masculin, de origine engleză. Pantofii brogue au talpa groasă, acoperă întregul picior și au șireturi pe gleznă. Sunt foarte asemănători cu Oxford, cu diferența că la brogue, șireturile din piele sunt libere, în timp ce la Oxford sunt cusute în partea din față a pantofului.

Chelsea

Acest tip de cizmă până la gleznă se distinge prin faptul că are o secțiune elastică pe părțile exterioare ale pantofului, la nivelul gleznei. Această secțiune poate fi vizibilă sau ascunsă cu texturi din același material ca și cizma. Este un pantof de damă casual și confortabil, care poate fi purtat pe tot parcursul anului.

Cizme

Aceasta este o încălțăminte închisă care acoperă piciorul, precum și glezna și o parte a piciorului. În trecut erau folosite pentru călărie, motiv pentru care are de obicei un toc, de la 3 cm la 12 cm.  În funcție de caracteristicile lor, cizmele pot fi găsite sub diferite nume.

Cowboy

Cizmele în stil cowboy se deosebesc de celelalte prin faptul că au vârful ascuțit, toc jos și puțin sau deloc decorat. De obicei acoperă piciorul până la gambă, dar există modele care acoperă doar glezna.

D'Orsay

 Acesta este un pantof fără suport, care acoperă doar călcâiul și vârful, lăsând talpa complet expusă. Este un pantof subțire și elegant, care ne amintește de eleganța anilor 1920. Poartă-l cu rochiile tale preferate. 

Espadrile

Acest tip de încălțăminte se distinge prin faptul că este confecționat din pânză și are talpa din cânepă sau alte fibre naturale. Versiunea plată este ideală pentru purtarea de zi cu zi, iar versiunea cu toc pană este ideală pentru a arăta prezentabil în timpul primăverii sau verii cu orice îmbrăcăminte de sezon.

Kitten

Iubit de multe persoane, acest tip de pantof se identifică prin tocul său subțire, care nu depășește 5 centimetri în înălțime și se unește cu pantoful formând o ușoară curbă. Este versiunea de zi cu zi a pantofilor stiletto.

Mocasini

Acești pantofi sunt confecționați din piele și nu au niciun fel de prindere. Caracteristica lor principală este că au o piesă largă pe gleznă, care este cusută pe părțile laterale ale mocasinului, ceea ce le conferă gulerul tipic. Coordonează-i cu blugi și pantaloni lejeri.

Oxford

În plus față de toate caracteristicile pantofilor brogues și de faptul că au clapele de șiret cusute pe vârf, pantofii Oxford au adesea mici perforații pentru decorare. Sunt foarte buni de purtat cu pantaloni skinny sau cu jambiere și fuste scurte.

Peep-toe

Literalmente „peep toes”, acest stil poate fi întâlnit pe pantofi de sport, sandale și chiar pe cizme până la gleznă. Au o mică deschidere în vârful pantofului care îți permite să vezi degetele de la picioare și, apropo, să îți expui pedichiura. Datorită aspectului lor formal, se potrivesc bine cu ținutele de afaceri sau de petrecere.

Platforme

Pantofii cu platformă își păstrează de obicei înălțimea de la vârf până la toc, deși există modele care pot varia cu unul sau doi centimetri. Acesta este și numele dat pantofilor care integrează o bază în partea din față a pantofului pentru a face ca tocurile de 12 cm să fie mai comode de purtat.

Pumps

Aceștia sunt pantofii prin excelență cu un decolteu rotund, fără nici un fel de cataramă sau curea și tocuri relativ largi de diferite înălțimi. Aceștia pot avea vârful ascuțit sau rotunjit.  Acești pantofi sunt un wildcard al modei, arată bine cu orice ținută și îți dau o prestanță instantanee.

Saboți

Saboții sunt un hibrid între sandale și saboți olandezi. Acești pantofi acoperă partea din față a piciorului și lasă călcâiul neacoperit. Aceștia pot avea vârfuri închise sau deschise, pantofi cu tocuri plate sau cu tocuri de diferite înălțimi și stiluri.

Sandale

Acest pantof strigă „primăvară” cu fiecare element al său. Practic, compuse dintr-o talpă și curele pentru a susține piciorul, acestea pot fi plate sau pot avea toate înălțimile de toc. Tipul, grosimea și dispunerea curelelor pot varia aproape la infinit.

Stiletto

Acest cuvânt italian se traduce drept pumnal cu un vârf foarte ascuțit. În prezent, se referă la pantofii cu toc subțire sau „stiletto”, de obicei cu înălțimea mai mare de 9 centimetri. Acest pantof pentru femei este o necesitate pentru evenimente formale, cocktailuri și petreceri.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg