Fenomenul mondial ”Cinzeci de umbre ale lui Grey” prinde viaţă!

9 februarie, 2015
2434 tp 00098r jpeg

Bazat pe romanul vândut în peste 100 de milioane de exemplare traduse în peste 52 de limbi, inclusiv în română, scris de E L James. În 2015, de Ziua Îndrăgostiţilor, Christian Grey şi Anastasia Steele,

Bazat pe romanul vândut în peste 100 de milioane de exemplare traduse în peste 52 de limbi, inclusiv în română, scris de E L James.

În 2015, de Ziua Îndrăgostiţilor, Christian Grey şi Anastasia Steele, cuplul care a înflăcărat imaginaţia a peste 100 de milioane de cititori din toată lumea, prinde acum viaţă în interpretările lui Jamie Dornan şi Dakota Johnson în ecranizarea romanului-fenomen cu acelaşi titlu.

Luke Grimes e Elliot, fratele lui Christian, Victor Rasuk e José, prietenul apropiat al Anastasiei, Eloise Mumford e Kate, prietena şi colega de apartament a Anastasiei, Marcia Gay Harden e dr. Grace Trevelyan Grey, mama lui Christian, Rita Ora e Mia, sora lui Christian, Max Martini e Taylor, bodyguardul lui Christian, Callum Keith Rennie e Ray, tatăl vitreg al Anastasiei, Jennifer Ehle e Carla, mama Anastasiei, iar Dylan Neal e Bob, soţul Carlei.

Cincizeci de umbre ale lui Grey e regizat de Sam Taylor-Johnson şi produs de Michael De Luca şi Dana Brunetti, alături de E L James, creatoarea seriei de cărţi. Scenariul filmului e semnat de Kelly Marcel.

Cu: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Max Martini, Eloise Mumford, Dylan Neal, Rita Ora, Victor Rasuk, Callum Keith Rennie

Regia: Sam Taylor-Johnson

Scenariul: Kelly Marcel

image

CELE MAI ÎN VOGĂ NUME ÎN MUZICĂ

Coloana sonoră a filmului este semnat de unul din “greii” de la Hollywood, Danny Elfman, cel care a compus teme muzicale care au făcut istorie, precum cea a serialelor-cult Desperate Housewives şi The Simpsons.

Albumul cu muzica filmului conţine 16 piese, o parte aparţinând unor clasici precum Frank Sinatra (“Witchcraft”), The Rolling Stones (“Beast of Burden”) sau Annie Lennox (“I Put a Spell on You (Fifty Shades of Grey)”), dar şi piese noi ale unor staruri de azi, precum Ellie Goulding (“Love Me Like You Do”), Sia (“Salted Wound”), Skylar Grey (“I Know You”), Jessie Ware (“Meet Me in the Middle”), Laura Welsh (“Undiscovered”), Vaults (“One Last Night”), AWOLNATION (“I’m on Fire”) şi două piese noi ale trupei The Weeknd (“Where You Belong” şi “Earned It (Fifty Shades of Grey)”), aceasta din urmă fiind regizată de însăşi Sam Taylor-Johnson, regizoarea filmului. Beyoncé a înregistrat cu Boots,special pentru lansarea trailerului filmului, un remix cu piesa ei “Crazy in Love”, precum şi un remix al piesei ei din 2013, “Haunted (Michael Diamond Remix)”.

CADOURI EXCLUSIVISTE - MAŞINI ŞI ELICOPTERE HIGH STYLE

Sufletul-pereche al Anastasiei, Christian, are o flotă impresionantă de automobile AUDI la dispoziţie, dintre care amintim doar modelele R8, S8, precum şi noul A3, pe care i-l face cadou Anastasiei, şi care nu a fost pus pe piaţă spre vânzare decât după ce s-au terminat filmările.

Christian e posesorul nu numai al unor maşini de lux, ci şi al unui elicopter care este cel mai recent model EC130, cel mai mare elicopter care poate fi deţinut de o persoană privată, şi care costă în jur de 2 milioane de dolari. Pentru scena în care acesta îi face o surpriză Anastasiei şi îi oferă o plimbare privată cu elicopterul, echipa de decoratori au amenajat interiorul aparatului de zbor cu cele mai elegante elemente în stilul personal al lui Christian.

Din cauză că filmul are la bază una din cele mai populare cărţi din toate timpurile, dar şi din cauza numelor angrenate în producţie, echipa de producţie a trebuit să evite riscul ca locaţiile de filmare să fie blocate de mulţimile de curioşi, aşa că tot procesul de producţie s-a desfăşurat în condiţii de securitate extreme Titlul real, FIFTY SHADES OF GREY a fost interzis a fi folosit pe platou, în discuţiile profesionale sau personale ale celor implicaţi, precum şi în toată corespondenţa legată de producţie. S-a folosit, în schimb, numele de cod The Adventure of Max and Banks, Max fiind numele câinelui scriitoarei E L James, iar Banks, numele căţeluşului scenaristei, Kelly Marcel.

Decorurile au fost realizate de soţii David şi Sandy Wasco, cei doi fiind cei care au dat stilul inimitabil al tuturor filmelor lui Quentin Tarantino.

Pentru a păstra fidelitatea faţă de carte, dar şi pentru a avea atmosfera nu foarte însorită, filmările au avut loc în Vancouver, British Columbia şi, deşi povestea din roman se petrece în luni de vară, filmul a fost turnat începând cu luna decembrie, ceea ce, într-un final, a făcut ca ambianţa să fie cea sumbră evocată de E L James în romanul său. În total, au fost folosite 55 de locaţii de filmare.

DE LA CARTE LA MARELE ECRAN

Cartea are un stil foarte vizual, dar problema cea mai delicată a fost găsirea celui mai potrivit mod cinematografic pentru a transpune gândurile Anei, care are o serie de monologuri interioare în roman. Dar, pentru că regizoarea, Sam Taylor-Johnson, e şi cineastă, şi fotografă, şi artist vizual, a reuşit să sesizeze şi să integreze în imagini şi în poveste elementele simbolice din carte: cravata, maşinile, Camera Roşie, cele care îl definesc pe Christian aşa cum e el. Universul său a fost populat în film cu lucruri care vorbesc despre el şi despre eleganţa stilului său, nu doar aruncate pur şi simplu în decor.

Cât despre natura explicit sexuală a cărţii, regizoarea a ales să o includă în film astfel încât să confere poveştii cinematografice onestitate şi semnificaţie, totul transpus frumos, elegant, cu stil.

Christian şi Anastasia sunt doi oameni care se întâlnesc printr-o întâmplare a sorţii, şi descoperă apoi că fiecare devine punctul vulnerabil al celuilalt. El nu poate scăpa de ea, iar ea nu are cum să fugă de el. Acesta e motivul pentru care milioane de fani din toată lumea au rezonat la unison odată ce au citit povestea celor doi. E ca un basm, Frumoasa şi Bestia, sau Cenuşăreasa zilelor noastre.Recente pe Ok! Magazine

tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
rih3 jpg
roma4 jpg
roc4 jpg
varciu28 jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (5) jpg
bobonete jpg
pel jpg
ioana42 jpg
Demi Moore și Bruce Willis (2) jpg
Gabi Oțil jpg