Fiica lui Adrian Enache, mireasa colecţiei Lizei Panait FOTO&VIDEO

11 octombrie, 2018
16 diana enache in chip de maria tanase 2 jpg jpeg

Diana Enache a defilat pe catwalk în chip de Maria Tănase, în încheierea show-ului de modă "Pasărea Măiastră".

În anul Centenarului Marii Uniri, proiectul Pasărea Măiastră creat de Asociaţia Humaniterra cu sprijinul Secretariatul General al Guvernului în onoarea legendarei artiste a neamului românesc, Maria Tănase, a reunit la Palatul Bragadiru mari nume ale culturii româneşti. De la Benone Sinulescu, Maria Răducan (a cărei voce e comparată cu cea a Mariei Tănase) şi Grigore Leşe şi până la Adrian Naidin, coregrafa Roxana Colceag şi Liza Panait. Plus un moment in memoriam Dumitru Fărcaş, cel căruia Maria Tănase i-a scris, cândva, într-o scrisoare, recunoscându-i valoarea: „Se nasc atât de rar oameni înzestraţi cu nobleţea artistică a dumitale!”...

Celebra creatoare de modă Liza Panait a prezentat un show fashion inspirat de legendara cântăreaţă Maria Tănase, aşa-numita "Pasăre măiastră" a cântecului românesc, după cum a fost botezată de însuşi Lucian Blaga. De altfel, Liza Panait a fost cea dintâi creatoare de modă care şi-a extras filonul creaţiei din valorile etnice ale portului popular autohton şi, de la bun început, creaţiile sale s-au remarcat ca fiind singulare, inimitabile, splendid şi profund româneşti.

Mireasa colecţiei a fost aleasă special ca să întruchipeze atributele Mariei Tănase - frumuseţe, firea vulcanică, ochii pătrunzători, apariţia de neuitat. Toate acestea, plus o voce senzaţională de care ne vom bucura sperăm pe viitor, au fost reunite în Diana Enache, fiica lui Adrian Enache, şi ea îndrăgostită de folclor, de creativitatea poporului român ce exprimă exact măreţia istoriei noastre.

Rochia purtată de Diana Enache a fost o îngemănare dintre nou şi vechi, între tradiţie şi origini, între ieri, azi şi mâine - o ie autentică, la care echipa creatorei a brodat timp de două luni de zile toate simbolurile româneşti importante.

Pe catwalk a urcat şi actriţa Manuela Hărăbor, o veche clientă şi prietenă apropiată a Lizei Panait.Recente pe Ok! Magazine

Sandra Bullock a vandut ferma de avocado   profimedia 0725087419 jpg
birou PNG
Freelancer PNG
Casa PNG
masina PNG
Tipuri de cafea PNG
Angelina Jolie la Paris, Profimedia (5) jpg
implanturi dentare jpg
loredana groza JPG
Paris jpg
croissants 4077817 1920 jpg
Sursa de imagine Valentin Valkov Shutterstock com jpg
Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}