Fiicele regelui Mihai. Modele adevărate pentru românce

4 martie, 2016
Fiicele regelui Mihai jpeg

Ultimul rege al României, Mihai I, a fost binecuvântat cu cinci fiice. Împreună cu soţia sa, principesa Ana de Bourbon-Parma, le au pe principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria. Toate fiicele regelui au avut preocupări filantropice, s-au ocupat intens de propriile studii şi au încercat să fie modele demne de urmat şi femei care să merite titlul de principese. Mai puţin Irina, căreia i s-a retras titlul de principesă de România după incidente penale.

Fiicele regelui Mihai la aniversarea a 25 de ani a întoarcerii în ţară a Principesei Moştenitoare Margareta

Principesa Moştenitoare Margareta este cea mai mare dintre surori şi a luat toate atribuţiile Casei Regale începând cu 2 martie anul curent. Margareta a avut o viaţă plină de aventuri, de momente frumoase, de momente grele şi chiar dacă a crescut şi studiat departe de ţară, dorul de pământul natal i s-a dezvoltat prin povestirile frumoase ale reginei-mamă Elena, bunica sa. A avut o copilărie foarte frumoasă, s-a jucat alături de Prinţul Charles al Marii Britanii şi de sora acestuia, dar a fost apropiată şi de Prinţul Amedeo, Duce de Aosta. De asemenea, a avut ocazia de a se întâlni cu mari personalităţi ai lumii de mic copil, mai ales în casa bunicii sale, undeva lângă Florenţa în Vila Sparta. A studiat în străinătate, atât în Elveţia, cât şi în Marea Britanie, unde a obţinut diploma de sociolog după ce a terminat Facultatea de Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Interanţional din Edinburgh.

Fiicele regelui Mihai - modele de frumuseţe interioară pentru românce

După ce a lucrat în mai multe universităţi britanice, s-a specializat în sociologie medicală şi politici de sănătate publică, a colaborat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a lucrat la Roma la o campanie de promovare a programelor de agricultură, nutriţie şi eradicare a sărăciei.

Apoi, după evenimentele din 1989, principesa Margareta, alături de sora sa, principesa Sofia, au venit pentru prima dată pe pământ românesc pentru a ajuta românii aflaţi în nevoie. Cele două principese au venit cu haine, alimente, medicamente, alte ajutoare de urgenţă şi le-au trimis către spitale, case de copii şi aziluri de bătrâni. După ce au vizitat instituţii ale statului român, precum orfelinate, case de bătrâni, monumente lăsate în paragină şi au văzut ce atrocităţi a lăsat perioada comunistă în urmă, principesa Margareta şi sora sa, Sofia, s-au hotărât să ceară ajutoare internaţionale pentru a sări în ajutorul ţării lor. Astfel, în 1990 principesa Margareta pune bazele Fundaţiei care îi poartă numele. De atunci până astăzi, fundaţia îşi desfăşoară activitatea în 6 ţări (România, Belgia, Franţa, Elveţia, Marea Britanie şi SUA) şi are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru copii, vârstnici, familii şi persoane marginalizate, stimulează solidaritatea între generaţii şi cultivă talentul local. Fundaţia a reuşit să contribuie la dezvoltarea societăţii civile din România, a strâns milioane de euro şi a ajutat milioane de oameni în nevoie, copii, bătrâni şi familii defavorizate. Vicepreşedintele fundaţiei este principesa Sofia, iar nume mari au făcut parte din comitetul de onoare: Eugen Ionescu, Principesa Irene a Greciei, Ileana Principesă a României, Yehudi Menuhin.

Regele Mihai, alături de soţia sa, principesa Ana şi principesele Margareta şi Elena, 1954

Principesa Margareta este căsătorită din 1996 cu Radu Duda, cu care s-a cunoscut în timpul unei vizite la un orfelinat românesc. Acesta coordona un proiect de terapie prin artă, proiect finanţat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Fiicele regelui Mihai - toate fiicele au avut acţiuni filantropice în ţară şi străinătate

Principesa Elena a României este cea de-a doua fiică a regelui Mihai, fiind a doua pe linia succesiunii la şefia Casei Regale a României. Elena a fost pasionată o vreme de călătorie şi de cunoaşterea a cât mai multe culturi şi tradiţii din lume. Astfel, până la vârsta de 20 de ani, aceasta a vizitat ţări ca Malaysia, Hong-Kong, Iran, Malta, Papua-Noua Guinee, Noua Zeelandă, Australia. După acest tur prin lume, principesa s-a întors în Europa, la Geneva, unde a lucrat la bine cunoscuta casă de licitaţii, Christie's din Geneva, ocupându-se cu vânzarea bijuteriilor şi obiectelor de artă. Pasionată de obiectele de artă şi de frumos, în general, principesa a avut ocazia de a studia şi a învăţa de la cei mai buni. A lucrat la Academia Londoneză de Muzică şi Artă Dinamică, ajutorând astfel copiii cu probleme de auz şi a putut sta foarte aproape de un expert în restaurări.

Fundaţia Elena a principesei a avut ca menire ajutorarea copiilor nevoiaşi din zonele defavorizate ale Angliei, dar şi ale României. Fundaţia Elena a fuzionat cu Fundaţia Principesa Margareta, iar aceasta a devenit membru al Consiliului de conducere. În prezent, ea locuieşte în Anglia, alături de cel de-al doilea soţ, Alexander Phillips Nixon. Împreună desfăşoară acţiuni de ajutorare a românilor din Anglia, cât şi acţiuni de apropiere a românilor de englezi.

Fiicele regelui Mihai - Irina Walker, singura dintre surorile ei care nu s-a implicat în viaţa regală prea mult

Irina Walker este cea de a treia fiică a regelui, acesteia i s-a retras titlul de Principesă a României în urma unor acuzaţii penale. Ea şi soţul ei au fost acuzaţi pentru organizarea de lupte ilegale şi pariuri de cocoşi la ferma lor din Oregon.

Născută în Grecia, la Palatul Tatoi, principesa Sofia a avut o copilărie frumoasă, cu poveşti extraordinare despre România. Pasiunea sa pentru fotografie a moştenit-o de la tatăl său, de mic copil i-a plăcut să picteze şi să scrie poveşti. A urmat cursuri de Arte Frumoase la Universitatea din North Carolina şi cursuri de design şi artă fotografică la Corcoran College of Art and Design din Washington. Astăzi, principesa Sofia scrie cărţi pentru copii.

Într-un interviu acordat unei reviste franceze, principesa Sofia a vorbit foarte frumos despre statutul de prinţesă: "Prinţesă înseamnă pentru mine a avea un simţ al datoriei, a da un exemplu, a fi umană, sensibilă, respectuoasă, curajoasă şi având puterea sufletească de a îndeplini ceea ce e de făcut pe calea ce ne-a fost trasată. Prinţesă este un întreg, creşti într-un anumit mediu, simplitatea trebuie să facă parte din personalitatea noastră. Nu suntem mai bune decât altele, perfecte, nici atât. Când eşti nobil prin naştere, trebuie să ai tot atâta nobleţe a inimii".

Regele Mihai alături de Principesa Margareta şi Principesa Maria

Născută în exil, ultima fiică a regelui, principesa Maria, a locuit şi a studiat în Elveţia, apoi şi-a petrecut o mare parte din viaţă în SUA, unde a lucrat, a studiat puericultură şi a lucrat în domeniul îngrijirii copiilor. Acum, principesa Maria locuieşte în statul New Mexico, lucrează în domeniul consultanţei private şi vine de sărbători şi la evenimente importante în ţară.



Recente pe Ok! Magazine

books gifts 524166 png
Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg