Filmul „Elvis” a obținut 8 nominalizări la Gala Premiilor Oscar 2023

27 februarie, 2023
featured image (1) (1) jpg

Elvis, filmul biografic regizat de australianul Baz Luhrmann, a obținut nu mai puțin de 8 nominalizări la Gala Premiilor Oscar 2023, inclusiv la categoria "cel mai bun film" și "cel mai bun actor" (Austin Butler).

Prezentat în luna mai 2022 la Festivalul Internațional de la Cannes, Elvis s-a bucurat de recenzii foarte bune, iar cele opt nominalizări obținute vin să confirme faptul că este un film foarte bun. De asemenea, până în acest moment a adunat încasări de 287 de milioane de dolari, la un buget de 85 de milioane de dolari.

Cele opt nominalizări obținute de Elvis:

·       cel mai bun film

·       cel mai bun actor într-un rol principal (Austin Butler)

·       cel mai bun sunet

·       cea mai bună imagine

·       machiaj și coafură

·       cel mai bun design de producție

·       cele mai bune costume

·       cel mai bun montaj

Elvis a cunoscut deja succesul la Oscarurile din Australia, unde a obținut nu mai puțin de 11 premii, inclusiv la categoriile: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor într-un rol principal, cea mai bună actriță în rol secundar (Olivia DeJonge) și cea mai bună imagine. În schimb, Tom Hanks a trebuit să se mulțumească doar cu o nominalizare la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar.

De asemenea, la Premiile Institutului American de Film, Elvis a fost inclus în top 10 filme lansate în 2022, în timp ce la American Music Awards a câștigat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. La premiile BAFTA, Austin Butler a câștigat la categoria cel mai bun actor într-un rol principal, în timp ce la categoria cel mai bun film Elvis a rămas doar cu o nominalizare. La Globurile de Aur, filmul a fost nominalizat la categoria cel mai bun film, iar regizorul Baz Luhrmann a primit și el o nominalizare.

Ce au scris specialiștii despre acest film excelent dedicat Regelui Rock & Roll

Elvis s-a bucurat de recenzii foarte bune, în special pentru modul în care actorul Austin Butler l-a interpretat pe regele Rock & Roll-ului. Spre exemplu, Justin Chang de la Los Angeles Times consideră că Butler este "o potrivire decentă din punct de vedere fizic pentru Elvis și una și mai bună din punct de vedere vocal". În aceeași notă a continuat și David Rooney de la The Hollywood Reporter. El consideră că Butler "surprinde paradoxul tragic al unei povești de succes fenomenale care se agață cu tenacitate de visul american chiar dacă acesta continuă să se prăbușească în mâinile sale".

Jurnaliștii de la The Telegraph i-au acordat patru stele din cinci, în timp ce Kevin Maher de la The Times l-a numit "cel mai bun film" al lui Luhrmann de la Romeo și Julieta încoace. În schimb, Manohla Dargis de la The New York Times a lăudat prestația lui Butler, însă a criticat rolul făcut de Tom Hanks.

Filmul a fost lăudat și de Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis, cea care a decedat în luna ianuarie 2023. Ea a menționat că a văzut filmul de două ori și a lăudat intens prestația lui Butler în rolul tatălui său. De asemenea, a apreciat și regia semnată de Luhrmann, din care a sesizat că se observă dragostea și respectul pe care i le-a purtat lui Elvis.

Moștenirea lui Elvis Presley, dusă mai departe

Elvis Presley a decedat la vârsta de 42 de ani, în 1977, dar nimeni nu i-a putut contesta statutul de Rege al Rock And Roll-ului. Drept dovadă, rămâne încă un artist despre care apar constant producții de succes, iar apariția filmului biografic din 2022 a venit firesc.

De altfel, Elvis are și mai multe muzee în lume, cel mai cunoscut fiind cel din Memphis. E desfășurat pe o suprafață de aproximativ 20 de mii de metri pătrați, iar aici vizitatorii găsesc piese de colecție care au fost ale lui Elvis. Mai mult, muzeul se află chiar pe bulevardul Elvis Presley din Memphis, semn al respectului de care artistul încă se mai bucură.

Referințe la adresa lui Elvis Presley se fac de mulți ani și în jocuri. Spre exemplu, în jocul Wayne’s World, Elvis apare sub forma unui robot inteligent. Iar în Fallout, pe pereții dintr-o încăpere este afișat un tablou cu Elvis. În schimb, personajul principal din jocul Rock 'N' Roll Adventures are numele Elviz și seamănă la perfecție cu regele Rock And Roll-ului.

Iar compania SG Digital a lansat inclusiv un joc de păcănele online cu numele Elvis. Având un design clasic, jocul Elvis îl are ca simbol principal tocmai pe fostul artist. Printre alte simboluri mai regăsim o Chitară, Pantofii lui Elvis, un Ursuleț și pe Elvis la chitară. Este un joc dinamic, care se bucură de recenzii bune în mediul online.Recente pe Ok! Magazine

Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg