”Foarte multe restaurante din București au păcălit clientul și încă-l păcălesc”- Scărlătescu atenționează

2 mai, 2023

La fel de sincer cum îl știm, Cătălin Scărlătescu are curajul să spună ceva ce nu mulți care activează în domeniu îndrăznesc să spună.

Chef Scarla jpg

Invitat în podcastului lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu atenționează în legătură cu metodele prin care oamenii pot fi ușor păcăliți în restaurantele din România. Iar sfatul îndrăgitului chef este să te limitezi la alegerile cât mai simple și înțelepte.

Scarla1 PNG

De regulă, cele mai sofisticate și scumpe produse ar trebui să pună un semn de întrebare consumatorului român, le atrage atenția chef Scărlătescu.

Bucătarul a fost provocat să vorbească despre capcanele în care pică românii când merg la restaurante și își comandă mâncare. Mulți clienți optează pentru a mânca la restaurante cunoscute, în ideea de a consuma un produs aparte, care nu se poate găsi în țara noastră. Însă aici este, de fapt, problema, a spus Cătălin Scărlătescu.

fain scarlatescu PNG

Involuntar, mulți români pică în capcana de a crede că au pe masa de la restaurant un fel de mâncare spectaculos, însă de foarte multe ori nu se întâmplă astfel. Așa ești păcălit la restaurante, a explicat Cătălin Scărlătescu, precizând că tactica cu pricina se aplică, de cele mai multe ori, când vine vorba despre un anumit fel de carne.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. „Pește de captură” și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc”, a spus Cătălin Scărlătescu, într-o intervenție la podcastul „Fain și Simplu”.

Mihai Morar l-a întrebat și dacă la fel se întâmplă în cazul vitei Wagyu, una dintre cele mai scumpe sortimente de carne roșie din lume. Iar Cătălin Scărlătescu îi roagă pe toți să se gândească bine înainte de a comanda: cam câte animale care produc carne Wagyu există, iar apoi să ne reamintim că există marii consumatori din Franța, Italia, America, Dubai... Și atunci, să ne întrebăm cumva, oare chiar această vită ajunge în România?

În felul acesta, chef Cătălin Scărlătescu pune punctul pe i și-i îndeamnă pe clienții restaurantelor să se informeze bine unde mănâncă și cât costă realmente hrana pe care o comandă.

Vedeta de la Antena 1 a alcătuit și un top al mâncărurilor preferate de români. Aici conduc de departe salata bouef, chiftelele, sarmalele sau  peștele prăjit, a detaliat chef Cătălin Scărlătescu la podcastul ”Fain și simplu” al lui Mihai Morar.

Foto: Youtube



Recente pe Ok! Magazine

5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg