Folosești aceeași rutină de îngrijire a tenului de ani de zile, dar de la un timp te confrunți cu acnee? Iată care ar putea fi motivele problemelor tale

21 octombrie, 2022
acnee jpg

Femeile, de cele mai multe ori, iubesc să-și îngrijească atât părul, cât și tenul, cu diverse tratamente ce promit  menținerea sănătății și longevității acestora. Pe lângă consumerismul excesiv ce există în zilele noastre, și coincide, fără doar și poate, în motivele pentru care tot mai multe femei aleg să investească o sumă considerabilă de bani pentru aceste tratamente minune, un alt factor care duce la această dorință a achiziționării unor creme scumpe, este acela de a ne asigura un aspect fizic cât mai plăcut.

Dar, ce se întămplă dacă, în goana noastră de a ne cumpăra produsele dorite și de a le testa, ajungem să avem o rutină fixă a acestora, și constatăm că încep să ne apară tot felul de bubițe sau iritații la nivelul pielii?

Află care pot fi 3 dintre factorii apariției acneei tale, deși folosești aceleași produse de îngrijire de ani de zile

Dereglările hormonale

Mai ales dacă te afli în anii de adolescență, ori dacă treci printr-o perioadă stresantă, este foarte posibil ca hormonii tăi să fie ușor dereglați, și să te confrunți, atât cu acnee, cât și cu o creștere în greutate. În acest caz, cel mai indicat ar fi să alegi să-ți faci un set de analize hormonale, în urma căruia, să decizi împreună cu medicul tău de familie, ce tratament ar trebui să iei, pentru a regla această anormalitate produsă în sistemul tău.

Nu păstrezi produsele preferate la temperatura optimă

Poate nu te-ai fi gândit până acum la acest aspect, dar și cremele tale preferate, și măștile de față minune, trebuie păstrate la o temperatură optimă, care să le permită să-și conserve aceleași întrebuințări de a-ți ajuta tenul. În caz contrar, te poți trezi într-o bună zi că, deși acestea se află încă în termenul de valabilitate, totuși, ție continuă să-ți apară iritații pe ten. Alege să-ți păstrezi tratamentele faciale preferate într-un frigider achiziționat de pe site-ul celor de la altex.ro, și stai liniștită de acum în legătură cu mediul răcoros și umed în care acestea ar trebui să fie ținute.

Ai schimbat lenjeria de pat recent?

Este foarte important, dacă ne dorim să avem parte de un ten curat și bine îngrijit, să avem grijă, atât la alimentație, păstrarea produselor într-un mediu optim, dar și de cât de bine sunt igienizate suprafețele pe care fața noastră le atinge în fiecare zi. Pe lângă curățarea ecranului telefonului care ar trebui să fie prioritatea ta numărul unu dacă te declari o fană înfocată a pielii impecabile, un alt aspect ce nu ar trebui neglijat, constă în curățarea cearceafurilor de pat cât se poate de des, pentru a nu da loc acarienilor,sau a altor viruși să ne invadeze sănătatea pielii noastre.

Un aspect plăcut vine din interior, dar nici condițiile exterioare nu trebuiesc neglijate. Asigură-te că-i bifezi tenului tău toate nevoile pe care le are în fiecare zi!

Surse foto: pixabay.com



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg