FOREST WHITAKER: „M-a tentat să joc cu Jude Law, îmi place stilul său”

3 decembrie, 2010
repo men dvd 0 png

Celebrul actor care a impresionat publicul, alături de Jude Law, în filmul SF „Repo Men” – lansat pe DVD de Odeon – ne-a explicat care sunt elementele care fac din acestă peliculă un adevărat succes. Când Jude Law şi-a aruncat privirea pentru prima dată pe scenariu, actorul a rămas perplex: „N-am citit niciodată ceva atât de original ca această poveste! M-a făcut să râd în hohote, plus că subiectul este foarte relevant în lumea în care trăim”, a declarat acesta. După prima lectură, Jude i-a şi dat un răspuns afirmativ regizorului Miguel Sapochnik, după care thrillerul a intrat de grabă în procesul de producţie. Câştigătorul Oscarului pentru prestaţia din The Last King of Scotland , Forest Whitaker, s-a arătat, de asemenea, interesat de acest proiect cinematografic şi a acceptat bucuros să interpreteze cel de-al doilea rol principal.

Celebrul actor care a impresionat publicul, alături de Jude Law, în filmul SF „Repo Men” – lansat pe DVD de Odeon – ne-a explicat care sunt elementele care fac din acestă peliculă un adevărat succes.

Când Jude Law şi-a aruncat privirea pentru prima dată pe scenariu, actorul a rămas perplex: „N-am citit niciodată ceva atât de original ca această poveste! M-a făcut să râd în hohote, plus că subiectul este foarte relevant în lumea în care trăim”, a declarat acesta. După prima lectură, Jude i-a şi dat un răspuns afirmativ regizorului Miguel Sapochnik, după care thrillerul a intrat de grabă în procesul de producţie. Câştigătorul Oscarului pentru prestaţia din The Last King of Scotland , Forest Whitaker, s-a arătat, de asemenea, interesat de acest proiect cinematografic şi a acceptat bucuros să interpreteze cel de-al doilea rol principal. „Mulţi sunt de părere că acest film este futurist”, spune Law, „iar eu consider că tratează una dintre posibilele probleme cu care ne vom confrunta într-un viitor nu foarte îndepărtat. Stilul de viaţă expus în film este foarte dezvoltat din punct de vedere social şi tehnologic, aşadar diferit de al nostru, însă cred că are de-a face cu sistemul de sănătate implementat de noi, tratează vanitatea oamenilor, experienţele pe care suntem noi dispuşi să le facem pe propria piele cu privire la corpul nostru şi excesele de care suntem în stare atunci când ni se oferă posibilitatea de a acţiona pe credit. Acum, în viaţa reală, noi împrumutăm case, maşini, dar se poate ajunge până la a «împrumuta» organe şi chiar întregul nostru trup. Mai e doar un pas până acolo.”

image

Whitaker şi Law au fost nevoiţi să se pregătească intens pentru filmările la acestă peliculă. „Antrenamentul a fost destul de obositor”, recunoaşte actorul britanic. „Noi am lucrat în echipă şi nici unul dintre noi nu şi-a permis să sară peste programul de la sală şi să rişte astfel să nu fie în formă 100%, să se accidenteze şi să ţină apoi în loc filmările. Munca la acest film a fost o provocare, dar una care ne-a făcut mare plăcere!”, a ţinut Jude să precizeze.

Imediat ce am citit scenariul filmului, mi-am dat seama că are strecurat în el un umor negru care mi-a plăcut foarte mult. Există multe situaţii pe care le putem trata cu umor, oricum viaţa ne pune la încercare şi ne oferă greutăţi şi probleme, de ce să nu privim lucrurile şi dintr-o perspectivă mai jovială?! De asemenea, m-a tentat să joc cu Jude Law, pentru că mi-a plăcut dintotdeauna stilul său.

Este un film şi despre prietenie, aşa este. În ceea ce-l priveşte pe Jake, el ar vrea să rămână toată viaţa aşa cum este el, pe când Remy îşi doreşte o schimbare, ceea ce poate genera un sentiment destul de înfricoşător. De fapt, „Repo Men” tratează schimbările din viaţa unui om, atragea atenţia asupra momentului când cineva este lăsat de unul singur.

Ne-am antrenat din greu şi, în timp ce scoteam untul din noi la sală, ne şi distram copios. Aşa am ajuns să-l cunosc pe Jude, între două flotări şi trei abdomene, pentru că a fost nevoie de mult antrenament ca să fim în formă pentru scenele de acţiune.

Nu, nu ni s-a făcut rău. Pur şi simplu ne-am impus o anumită stare şi ne-am comportat conform ei. Filmul are un mesaj clar, iar violenţa face parte din acest mesaj. La început, aveam o misiune clară: trebuia să recuperăm organele „împrumutate”, apoi ne-a cuprins puţin teama: „ce mă fac dacă, într-o bună zi, voi fi eu în locul victimei?!”. N-aveam cum să nu mă gândesc aşa deoarece chiar partenerul meu avea să fie în această situaţie... delicată. Iar eu ţineam la Remy şi ştiam că alţii ca mine vor veni să-i ia inima din piept prietenului meu. Cu astfel de scene, n-ai cum să nu impresionezi audienţa!

Repo Men” este distribuit de Odeon Cineplex

image

Data lansării pe DVD: 12 noiembrie

Regia: Miguel Sapochnik

Distribuţia: Jude Law, Forest Whitaker

Genul: acţiune, SF

Odeon Cineplex, Northfoto



Recente pe Ok! Magazine

De ce este important ca parintii sa se joace alaturi de copii in primii ani de viata jpg
comunicat 1920x1080 png
femeie afaceri incredere jpg
De ce să alegi un Samsung într o eră a Iphone ului Iată 3 motive chiar aici! jpg
Ben Schnetzer Headshot Photo by Emilio Madrid Kuser Low Rez[2] jpeg
Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Stephan Pelger jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg