Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

8 aprilie, 2016
REM jpeg

Muzica a pierdut în ultima decadă nişte trupe foarte interesante şi creative şi a scăpat de altele tocmai fiindcă aşa trebuia! Hai să vedem care sunt câteva dintre cele mai importante formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

Trupa REM s-a desfiinţat în 2011.

R.E.M. - una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ a intrat, din nefericire, pe lista formaţiilor care s-au destrămat în ultimii zece ani. Au cucerit lumea în anii 90 cu albumele "Out of Time" şi "Automatic for the People", dar în 2011, după 31 de ani de activitate, solistul Michael Stipe a anunţat pe site-ul trupei că se despart, spunând-le fanilor că n-a fost deloc o decizie uşoară.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

Lostprophets - rockerii galezi au intrat în rândul formaţiilor care s-au destrămat în ultimii zece ani într-un mod mai urât decât s-ar fi gândit oricine. Trupa a făcut implozie în 2013 când fanii au aflat şocaţi că solistul Ian Watkins a fost acuzat de pedofilie şi de tentativă de viol asupra unui copil, fiind condamnat la 35 de ani de închisoare.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

The Jonas Brothers - iată o formaţie care pare că nu s-a destrămat, de vreme ce membrii formaţiei continuă să apară în ştiri, mai ales Nick Jonas, despre care se spune că a avut o idilă cu Kate Hudson. Fraţii Jonas, vedete Disney, au fost între 2005 şi 2013 exact genul acela de formaţie adorată de copii şi adolescentele visătoare, cucerite de melodii despre inele promise. În 2013, băieţii le-au rupt inima fanilor, anunţând că se despart din cauza unor diferenţe la capitolul gusturilor muzicale şi al stilurilor lor creative.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

Pendulum - trupa drum and bass australiano-britanică fondată în 2002 se numără printre formaţiile care s-au destrămat în ultimii zece ani, mai exact în 2012. După zece ani în care mixul lor de genuri, printre care hard rock şi muzică electronică, a câştigat o mulţime de fani, Pendulum au dezamăgit, anunţându-şi destrămarea. "Spre final, când intram în studioul de înregistrări, ajunsesem să simţim că facem asta fiindcă aşa trebuie, iar ăsta nu e un mod plăcut de-a face muzică", a explicat unul dintre membrii formaţiei.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

The White Stripes - înfiinţată în Detroit în 1997, originala formaţie a fost alcătuită din excentricul cuplu Jack şi Meg şi White. Punctul culminant al evoluţiei lor a fost după anul 2002, când au ieşit pe scena internaţională cu albumele "White Blood Cells" şi "Elephant", single-ul "Seven Nation Army" devenind un superhit. Jack şi Meg s-au despărţit, însă, în 2011, invocând o mulţime de motive, printre care puternica anxietate de care Meg suferea înainte de orice prestaţie live. Şi, într-un fel, în urma despărţirii, fiecare a primit ce a dorit: Meg trăieşte o viaţă liniştită şi Jack încearcă să-şi croiască un drum solo în muzică, iar cei care l-au văzut în concertul de la Bucureşti ştiu ce înseamnă talentul adevărat şi pofta de prestaţii live, spre deosebire de Meg. Între timp, cei doi au şi divorţat.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

The Verve - şi ei au reuşit performanţa de a intra în rândul formaţiilor care s-au despărţit în ultimii zece ani. Asta după ce legendarii rockeri britanici s-au mai despărţit de două ori în anii 90, pentru a se reuni în 2007. Reuniunea n-a mai avut acelaşi gust, însă, chiar şi după spectaculosul concert din 2008 de la Glastonbury. În 2010, solistul Richard Ashcroft a anunţat că trupa s-a despărţit definitiv. Şi adevărul e că nu au mai reuşit niciodată să atingă starea de graţie din 1997, când au lansat "Urban Hymns", unul dintre cel mai bine vândute albume din Marea Britanie, conţinând şi cel mai mare hit al lor, "Bitter Sweet Symphony".

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

Oasis - fraţii Galagher au înscris faimoasa lor trupă printre formaţiile care s-au despărţit în ultimii zece ani. Deşi ştim: în cazul lor, numeroasele certuri dintre fraţi au lăsat impresia că se despărţiseră oricum de mai multă vreme. Înfiinţaţi în 1991, Liam şi Noel Galagher abia au rezistat oficial până în 2009. Câştigători a patru premii MTV Europe Music Awards şi a şase Brit Awards şi de trei ori nominalizaţi la Grammy, băieţii au rămas în istoria muzicii cu piese ca "Wonderwall", "Dont look back in anger", "D'You know what I mean?". Ulterior, Liam şi-a înfiinţat formaţia Beady Eye, dar şi aceasta s-a destrămat în 2014.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

Swedish House Mafia - trioul suedez alcătuit din Axwell, Steve Angello şi Sebastian Ingrosso a fost una dintre cele mai apreciate formaţii de muzică electronică dance, ajungând în 2011 pe locul  zece într-un top 100 al celor mai buni DJ din lume. Din păcate, Swedish House Mafia a intrat la doar cinci ani de la înfiinţare, în 2013, în rândul formaţiilor devenite istorie. DJ-ii şi-au explicat separarea prin faptul că fiecare îşi doreşte să încerce altceva în muzică.

Formaţii care s-au destrămat în ultimii zece ani

image

Destiny's Child - să încheiem glorios cu o trupă care a dominat topurile pop într-o vreme. Cu patru albume de studio şi nouă hituri no. 1 internaţionale, trupa s-a destrămat în 2006, dând lumii o vedetuţă, Kelly Rowland, şi o supervedetă: Beyonce, cea care şi-a unit forţele cu mogulul hip hop Jay-Z, intrând şi în categoria power couple-urilor din care mai fac parte perechi ca Victoria şi David Beckham şi Angelina Jolie şi Brad Pitt.

foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

cosmin9 jpg
FotoJetLana jpg
laura73 jpg
apartament7 jpg
Elena Chiriac Oana Ciocan Survivor jpg
nastase44 jpg
pantaloni9 jpg
cib9 jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg