FOTO Andra a schimbat 6 ţinute spectaculoase în timpul concertului de la Sala Palatului

3 octombrie, 2018
1 concert andra traditional 17 jpg jpeg

Artista a pregătit un spectacol total pentru a celebra Centenarului Marii Uniri, iar asta s-a reflectat şi în garderoba ei de scenă.

Andra este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi care, pe lângă succesul din muzica comercială, rămâne tributară cântecului popular. Ştiut fiind faptul că în repertoriul său pentru nunţi şi evenimente private inserează şi vechi melodii româneşti, nu ne-a surprins alegerea ei de-a pregăti în anul Centenarului Marii Uniri un spectacol dedicat, intitulat sugestiv "Tradiţional" şi care a fost pus în scenă la Sala Palatului, timp de trei zile consecutiv, cu casa închisă.

Pentru spectatorul venit s-o vadă pe Andra cântând hiturile sale a fost, însă, o surpriză incredibilă s-o vadă cântând în duet cu artişti precum Constantin Enceanu, Steliana Sima, Uddi, Daniel Buzdugan, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora şi Săndel Mihai, Nicole Cherry, Lidia Buble, Bodo (Proconsul), Ionuţ Dolănescu, Irina Loghin, Ionuţ Fulea, Adrian Daminescu şi Veta Biriş, acompaniaţi de Orchestra „Fraţilor Advahov“ şi de propriul band.

Totodată, decorurile şi proiecţiile au transpus-o pe Andra într-o altă dimensiune decât cea cu care ne-a obişnuit, tabloul fiind completat de o garderobă de scenă pe măsură.

Pentru că este foarte atentă la imaginea ei, artista şi-a ales din timp piesele pe care le-a purtat la spectacolul "Tradiţional", în ton cu decorul, dar şi cu specificul cântecelor interpretate. Astfel, Andra a avut nu mai puţin de 6 ţinute, pe care le-a schimbat în timp record de-a lungul celor trei ore de spectacol.

Cinci dintre ele au fost pregătite de stilista Hilke Muslim, care s-a consultat în prealabil cu Marin Barbu (cunoscut şi ca Nea Marin) şi cu Iraida Florea, pentru a respecta motivele tradiţionale specifice fiecărei zone în parte.

În debutul spectacolului, care a fost marcat de sunetul de toacă (care în tradiţia populară cheamă lumea la slujbă), Andra a apărut pe scenă desculţă, purtând o rochie veche de 60 de ani, recondiţionată, care aminteşte de inocenţă şi puritate, punând accent pe copilărie, valorile folclorului autohton şi autenticitatea spiritului romanesc.

Apoi, acesteia i s-au adăugat un vâlnic (care cântărea 7 kilograme!), ilic, fote şi accesorii tradiţionale. Toate piesele au fost decorate cu mărgele şi elemente care reproduc vesmantul popular.

Următoarea ţinută a fost compusă dintr-o ie înflorată şi o fotă moldovenească.

Piese inspirate din garderoba Mariei Tănase

Pentru momentul special dedicat Mariei Tanase, Andra a ales o ţinută inspirată din costumele marii noastre cântăreţe: o bluză cu mâneci ample, fustă şi fotă argintie, toate cu perle aplicate.

De asemenea, artista a purtat şi ţinute unicat, special concepute pentru acest eveniment de designerii vestimentari de la Ie Clothing, pentru a adăuga accente moderne outfiturilor. Astfel, am putut-o vedea pe Andra într-un ansamblu de fustă, bluză, brâu şi bolero brodate cu culori vii şi cu aplicaţii din perle şi mărgele; un outfit compus din bluză neagră şi pantaloni negri, peste care a purtat o fotă stilizată realizată din mărgele albe, şi un sacou cu mâneci evazate bordate tot cu mărgele albe; o altă ţinută stilizată, compusă dintr-o bluză neagră cu aplicaţii aurii pe umeri, pantalon negru şi fotă reinterpretată cu o bogăţie de mărgele aurii aplicate, la care Andra a purtat cercei şi diademă aurii.

Interesante au fost şi coafurile, cu păr împletit şi flori sau coroniţe cu flori, pietre şi pene aplicate. Şi trebuie să recunoaştem că Andra şi echipa ei au reuşit să realizeze un spectacol magnific, atât auditiv, cât şi vizual, original şi de mare impact.Recente pe Ok! Magazine

Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
Salma Hayek jpg
Cover Photo De ce sa consumi produse lactate bio Iata care sunt cele mai importante beneficii (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}