FOTO Dana Săvuică, ghidul tău în Maldive şi Sri Lanka

24 septembrie, 2015
Dana Savuica Maldive Sri Lanka jpeg
image

Mulţi o ştiţi datorită carierei sale ca manechin, dar şi apariţiilor sale televizate. Acum, însă, e pregătită să-şi însuşească un nou rol, cel de ghid turistic.

Dacă urmăreşti activitatea ei, pare că este într-o permanentă vacanţă. În realitate, Dana Săvuică este implicată în o mulţime de proiecte de fashion, beauty & travel, adică domenii de larg interes care-i sunt şi foarte dragi şi în cadrul cărora activează sub umbrela deja cunoscutului concept „Trăieşte inteligent“.

Fiică de diplomat, manechin, dar şi realizator de televiziune, Dana Săvuică vrea să ducă proiectele sale personale la un nou nivel, anume să fie organizator şi ghid pentru un grup de turişti dornici să viziteze Maldive şi Sri Lanka, un loc în care vedeta şi-a petrecut copilăria – dat fiind faptul că tatăl său, George Săvuică, a fost ambasador în acea perioadă în Sri Lanka şi, de-a lungul carierei, şi în Malaezia, Filipine, Indonezia, Pakistan, Cipru şi Finlanda.

image image image image image

Cum a apărut ideea acestui proiect?

De ceva timp cochetam cu ideea de a transforma pasiunea mea într-o idee de business. Mă uit des la emisiunile de profil de pe Travel Channel sau BBC Travel şi îmi doream să ajung şi eu să fac proiecte asemănătoare. Întrucât o emisiune de acest gen este mai greu de realizat, am vorbit cu amicul meu, Răzvan Pascu, atunci când am văzut că el realizează grupuri pe destinaţii exotice, unde el este chiar ghid. Mi-a spus că poate vorbi cu o agenţie de turism interesată să promoveze acest tip de excursii în care ghid să fie chiar o persoană publică, renumită pentru pasiunea ei pentru călătorii. Aşa a început ideea acestui proiect pilot.

image

Care sunt punctele forte ale ofertei turistice pe care o reprezinţi?

Punctele forte sunt chiar destinaţiile. Extrem de atrăgătoare, atât Sri Lanka cât şi Maldive sunt călcate des de turişti, în special de către români, care le-au descoperit recent. Am cel puţin două amice, Mirela Vescan (make-up artist) şi încă cineva, care şi-au dorit să vadă Sri Lanka doar prin prisma celor povestite de mine. Au venit în ţară şi m-au sunat ca să-mi mulţumească şi să-mi spună că Sri Lanka a fost exact aşa cum le-am spus eu, ba mai mult. Acum îşi doresc să se reîntoarcă. Deci se pare că pot fi convingătoare. Poate că acesta ar fi un alt punct forte –faptul că am trait 5 ani în Sri Lanka şi că pot oferi o altă perspectivă asupra minunăţiilor acestei ţări turiştilor care vor veni cu mine în perioada 22 ianuarie-5 februarie 2016. Pachetul de 2.950 €/pers. include toate taxele, ghizii locali, biletele de intrare la obiectivele turistice, biletele de avion, hotelurile, transportul intern şi, în unele locuri, şi masa de prânz sau cina. De asemenea, selecţia hotelurilor este gândită să fie cele mai bune, elegante hoteluri cu servicii de top. Este important, într-o ţară ecuatorială şi cu vegetaţie luxuriantă, să ai serviciile cele mai bune. Poţi avea disconfortul umidităţii şi căldurii mari, sau mâncarea specifică indiană, care este destul de condimentată, fauna variată, insecte, şopârle, musculiţe. Un hotel trebuie să aibă toate facilităţile şi de aceea toate sunt de nivelul 4 stele+ sau 5 stele.

image image

Ai mai fost vreodată acolo, după perioada de şase ani în care ai locuit efectiv în Sri Lanka?

Am avut ocazia să revăd Sri Lanka, după ce am plecat la 13 ani din ţara aceasta, în anul 2006, când am fost în Indonezia la tatăl meu, împreună cu Cătălin Botezatu, unde am organizat o prezentare de modă în Djakarta. La întoarcere, am făcut o escală de 2 zile în Sri Lanka. Cătălin mergea atunci pentru prima oară. Apoi a tot revenit. Şi el îmi mulţumeşte pentru descoperirea făcută. (râde)

Ce ar trebui să ne punem în bagaj pentru o astfel de vacanţă?

Fiind o ţară ecuatorială, lucrurile trebuie să fie din in, bumbac, sandale uşoare, pălării. E bun şi un rucsac pentru călătoriile făcute la diferitele obiective turistice. Evident, nu trebuie să lipsească ochelarii de soare şi crema cu protecţie maximă, deoarece soarele este extrem de puternicm, iar căldura te deshidratează repede. E-adevărat că vegetaţia luxuriantă îţi oferă multe zone cu umbră, iar florile exotice (precum patchioulli sau frangipani) te îmbată cu mirosurile lor. Eu recomand, de asemenea, mai ales pentru cei care au stomacul sensibil, dar care vor să încerce mâncarea condimentată, gen curry, o cură de fructe exotice: banane mici şi dulci, ranbutan, mango, o multitudine de fructe bogate în vitamine şi care conţin multă apă, laptele de cocos direct din fruct – este foarte interesant să vezi localnicii cum îţi taie nuca de cocos cu satârul! (zâmbeşte)

  

image image image

Eşti prima dată în faţa unei asemenea provocări. Ar putea deveni un domeniu în care să activezi frecvent?

Este un proiect pilot. Dacă reuşesc să atrag atenţia a cel putin 20 de persoane, fie singuri sau cupluri, de a descoperi Sri lanka şi Maldive împreună cu mine, atunci pot spune că este începutul unui nou drum în cauiera mea. Voi face activitatea de ghid, cu tot ceea ce implică ea, deci este ca un job serios. Dacă lumea va fi mulţumită de mine, atunci ăsta poate fi un început pentru mine. Întotdeauna mi-am dorit să pot călători, să văd lumea şi poate că aşa voi ajunge să-mi îndeplinesc visul!

image


Recente pe Ok! Magazine

prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg