FOTO&VIDEO Fiul Romaniţei Iovan şi-a testat maşina experimentală pe lacuri îngheţate

9 martie, 2023

Creatoarea de modă e mândră de fiul său, care îşi croieşte drum în inventică şi automobilism.

Albert Iovan, fiul Romanitei Iovan, a testat o masina electrica pe lacurile inghetate din Laponia   pagina personala (1) jpg

Ştim deja că Albert Iovan, talentatul şi ambiţiosul fiu al Romaniţei Iovan şi al regretatului pilot de aeronave Adrian Iovan, este pasionat de motoare şi de cursele de off-road. Ba chiar, la vârsta de doar 16 ani, adolescentul se poate lăuda cu o serie de trofee obţinute la campionatele naţionale de automobilism, cu un premiu câştigat la Gala Campionilor 2022 din partea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi face parte dintr-o echipă de tineri inovatori, constructori de perspectivă, care proiectează şi testează motoare de nouă generaţie. Chiar de curând a înregistrat o nouă performanță, viitorul fiului lui Adrian Iovan anunţându-se a fi unul grandios.

E vorba despre realizarea unui prototip de maşină electrică, la care Albert Iovan a lucrat în ultimele luni împreună cu colegii săi de la British School of Bucharest. „La unul dintre cluburi, unde a început să meargă, în cadrul Inovation Cup, a construit o mașină electrică, cu alți copii. Mașina a fost testată de Titi Aur", spunea mândră Romaniţa Iovan la finalul anului trecut, în exclusivitate pentru Playtech.ro. "Maşina a fost nominalizată să participe la un eveniment foarte interesant, la anul, în luna februarie, în Finlanda, și va fi testată pe lacurile înghețate din Laponia", anunţa ea încă de atunci planurile echipei de tineri inovatori.

"Faptul că e pilot de raliu, dar în același timp e pasionat de tot de înseamnă design, inginerie și realizarea unei mașini, înseamnă că el deja își alege drumul", a mai spus Romanița Iovan.

Şi, într-adevăr, zilele acestea, Albert Iovan şi colegii săi au mers în Finlanda, unde şi-au testat maşina experimentală pe lacuri îngheţate din Laponia. O experienţă inedită şi cu atât mai specială cu cât vorbim despre nişte tineri inventatori, adolescenţi preocupaţi de un domeniu complicat şi competitiv, care pun umărul la construirea viitorului, începând chiar de azi.

FOTO: pagina personală



Recente pe Ok! Magazine

Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg