Frumoasele anilor ‘90

1 iulie, 2010

Ele au fost norocoasele pentru care coroana de regină a frumuseţii a deschis drumul spre celebritate. Iulia Frăţilă - Miss Constanţa 1993 - Fosta vedetă Prima TV n-a ştiut că urma să se-ntreacă în frumuseţe cu alte fete dobrogene: mama ei a trimis fotografii la preselecţie fără ştirea ei.

Ele au fost norocoasele pentru care coroana de regină a frumuseţii a deschis drumul spre celebritate.

Iulia Frăţilă Miss Constanţa 1993

Fosta vedetă Prima TV n-a ştiut că urma să se-ntreacă în frumuseţe cu alte fete dobrogene: mama ei a trimis fotografii la preselecţie fără ştirea ei. „Am primit într-o după-amiază o invitaţie la repetiţiile pentru concurs, în condiţiile în care eu habar n-aveam de Miss. De ajutat, titlul m-a ajutat: cei de la SOTI Neptun, care se pregăteau de lansare, m-au invitat să dau o probă de dicţie tocmai fiindcă eram Miss Constanţa. Aşa a început aventura mea în lumea televiziunii. Pe vremea aceea, câştigarea unui concurs de Miss echivala cu un credit doar cu buletinul: am primit aparatură electrocasnică, un radio cu CD, un storcător de fructe“, spune Iulia.

Bianca Brad

Prinţesa Frumuseţii 1991

Concursul câştigat de Bianca a urmat imediat după cel în care Daniela Nane a primit coroana de miss. „Am participat numai pentru că aşa a vrut mama. În afară de ea, n-a ştiut nimeni că voi participa. Nici tata, nici prietenii mei. Nu regret experienţa, deşi mi-a lăsat un gust amar. Organizatorii au încercat să mă păcălească. Premiul cel mare era o maşină, o Dacie pe care mi-au dat-o abia peste un an, după ce i-am ameninţat că-i dau în judecată. Am mai câştigat şi o excursie la Londra, din partea unui sponsor, dar şi pe aceasta am primit-o tot după un an“, îşi aminteşte Bianca.

Rita Mureşan

Miss România Top Model 1993

La 20 de ani, creatoarea de modă a participat la Miss România Top Model şi-a primit coroniţa care a propulsat-o în lumea modei. „Acest concurs m-a catapultat direct la Milano. Eram o simplă învăţătoare şi studentă la Drept, la fără frecvenţă. Imediat după concurs, am fost recrutată de agenţia lui Riccardo Gay, cea mai importantă agenţie de modele de la Milano. De altfel, cred că am fost primul manechin din România care a lucrat în străinătate la acest nivel“, spune Rita. Vedeta n-a plecat cu mâna goală de la concurs: s-a ales cu bijuteriile, rochia de seară, pantofii şi costumul de baie purtate în timpul spectacolului şi c-o excursie de două persoane în Grecia.

Daniela Nane

Miss România 1991

Daniela a fost un pionier: prima femeie care a câştigat Miss România după Revoluţie şi tot prima femeie care a reprezentat ţara noastră la concursul Miss Universe. „Mă simţeam ca o prinţesă în rochia mea de dantelă bleu şi speram să obţin unul dintre cele patru premii puse în joc. S-a anunţat locul al patrulea, al treilea, al doilea, iar eu începusem să simt dezamăgire. «Nu se poate să nu iau niciun premiu», îmi spuneam. Nu îndrăzneam să mă gândesc chiar la titlu. Când mi-am auzit numele, mi-au trebuit câteva secunde să realizez c-am câştigat“, povesteşte Daniela. „A fost o experienţă inedită pentru o fată crescută în provincie în anii socialismului. A rămas amintirea unei călătorii superbe în SUA, unde am cunoscut fete din 72 de ţări, cu care am ţinut legătura peste ani, prin corespondenţă.“

Matilda Pascal Cojocăriţa

Miss România înainte de Revoluţie

În 1979 nu exista Miss România, ci varianta lui tovărăşească: un concurs cu deviza „Muncă, Tinereţe, Frumuseţe“. Actuala cântăreaţă de muzică populară era pe-atunci o liceană de doar 19 ani. „Pe vremea aceea nu existau atâtea oportunităţi pentru câştigătoarele concursurilor de Miss. N-am avut ocazia să fiu văzută de vreun baron bogat care să se îndrăgostească de mine. Au scris câteva cuvinte despre noi în «Flacăra Iaşului» şi-n «Almanahul Femeia» din 1980. Premiul a constat într-o diplomă şi-o vază din rubin.“Recente pe Ok! Magazine

con30 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg