Gambling-ul în România și Impozitele: Ce trebuie să știi despre taxarea premiilor?

10 iulie, 2024

Jocurile de noroc au devenit o activitate populară în România, cu un număr tot mai mare de pasionați care își încearcă norocul în cazinouri, săli de joc sau pe platforme online.

gambling

Cu toate acestea, înainte de a te bucura de recompensele obținute, este important să fii la curent cu aspectele fiscale legate de premii. 

Sectorul financiar și economic este într-o continuă schimbare la noi în țară, în mod special în această perioadă. De aceea, este foarte important să fii la curent cu noutățile și să știi la ce să te aștepți în momentul în care înregistrezi un câștig, mai ales în zona de cazino.

Pentru mai multe informații poți să consulți acest articol despre taxele și impozitele pe jocuri de noroc, unde ai detalii pe larg. Pe de altă parte dacă vrei să-ți faci doar o idee generală, citește textul în continuare! 

Impozitul pe Veniturile din Jocurile de Noroc: Ce trebuie să știi?

Conform legislației românești, veniturile obținute din jocurile de noroc sunt supuse impozitului pe venit. Acesta se aplică atât rezidenților, cât și non-rezidenților, care obțin venituri din astfel de activități.

Cât este impozitul pe veniturile din jocurile de noroc?

În prezent, impozitul pe veniturile din jocurile de noroc este stabilit astfel:

  • Câștigurile sub 10.000 de lei au un impozit de 3%. Așa că, dacă câștigi mai puțin de 10.000 de lei, 3% din suma ta va fi taxată.
  • Dacă câștigi între 10.000 și 66.750 de lei, vei plăti 20% impozit. Adică, primești 10.000 lei fără impozit, iar pentru restul peste 10.000 lei, 20% va fi reținut.
  • Dacă câștigi mai mult de 66.750 de lei, impozitul este de 40%. Aici, primești 10.000 lei fără impozit, 20% pentru suma între 10.000 și 66.750 lei, iar pentru restul, 40% va fi taxat automat.

Acest impozit este reținut la sursă de către operatorii de jocuri de noroc și vărsat către bugetul de stat.

Excepții de la taxarea premiilor

Există excepții de la impozitarea veniturilor din jocurile de noroc. De exemplu, câștigurile obținute din loterii organizate de stat sau alte jocuri similare sunt în general scutite de la plata impozitului pe venit.

Taxarea câștigurilor obținute în afara României

Pentru cei care obțin venituri din jocurile de noroc în afara teritoriului României, există obligația declarării acestor venituri și plata impozitului în țara de rezidență fiscală.

Deductibilitatea pierderilor

Este important să știi că pierderile suferite în urma jocurilor de noroc nu pot fi deduse din alte venituri impozabile. Aceste pierderi nu pot fi nici reportate în anii fiscali următori.

Taxarea premiilor obținute în cazinourile online

În ceea ce privește cazinourile online, acestea sunt obligate să rețină impozitul pe venit la sursă pentru rezidenții români care obțin premii. Acest lucru se aplică și în cazul operatorilor licențiați în alte țări, dar care furnizează servicii de jocuri de noroc pe teritoriul României.

Lucruri mai puțin cunoscute despre taxarea premiilor

Puțini jucători știu că, în cazul premiilor sub 600 de lei, operatorii nu sunt obligați să rețină impozitul. Aceste venituri se consideră scutite de la plata impozitului pe venit.

Recomandări utile pentru jucători

Pentru a-ți gestiona câștigurile în mod eficient, este recomandat să ții un registru detaliat al tuturor premiilor obținute. Acest lucru te va ajuta să ai o evidență clară a veniturilor și să îți plătești corect impozitele.

În concluzie, atunci când te bucuri de jocurile de noroc în România, este important să fii conștient de obligațiile fiscale legate de premiile obținute. Informarea corectă și gestionarea responsabilă a câștigurilor reprezintă cheia unei experiențe plăcute și legale în lumea jocurilor de noroc.Recente pe Ok! Magazine

baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg
OkMagazine (1) (5) jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (16x9) jpeg
1000088088 jpg
Eu în Procida 20240602 110927 jpg
Allan   CEO Saga jpg
POSTER DROPDOWN A1 landscape jpg
Cum să atragi mai multe talente în echipa ta   Ghid pentru angajatori jpg
Beach Please bilete GA jpeg
epilare okmagazine ro jpg
OkMagazine (2) (9) jpg