Gheorghe Visu, premiat la Sarajevo FOTO/VIDEO

22 august, 2016
Gheorghe Visu castigator Sarajevo jpeg

Actorul român a fost vedeta festivalului de film bosniac, plecând acasă cu premiul pentru cel mai bun actor.

image

Gheorghe Visu a câştigat, sâmbătă seara, trofeul „Heart of Sarajevo”, acordat de Festivalul de film de la Sarajevo celui mai bun actor. Gheorghe Visu a fost recompensat astfel pentru rolul din producţia „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică. Acesta este al doilea premiu pe care acest film îl câştigă la Sarajevo, după ce a luat şi Menţiunea Specială a Juriului.

În filmul "Câini", Gheorghe Visu revine pe marele ecran cu un rol impresionant. Lui i se alătură Vlad Ivanov, Dragoş Bucur, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval şi Constantin Cojocaru.

image

„Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă - dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător. Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului -  în 2014, în programul Cinelink în Sarajevo, producătoarea Marcela Ursu şi cu mine i-am cunoscut pe producătorii francezi fără de care Câini nu ştiu dacă ar fi fost posibil”, a comentat regizorul Bogdan Mirică.

O combinaţie de thriller, film noir şi western modern, cum l-au descris criticii, pelicula spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

Filmul "Câini" va fi proiectat în lunile următoare în festivaluri din Canada, Danemarca, Israel, Italia, Portugalia, Suedia sau Spania. Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie.

image

Filmografia lui Gheorghe Visu cuprinde peste 40 de roluri în filme şi seriale, printre care "Toate pânzele sus", "Faleze de nisip", "Să mori rănit din dragoste de viaţă" şi telenovela românească "Inimă de ţigan". De peste 20 de ani, actorul poate fi văzut şi pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Premiile câştigate la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului de la Sarajevo se adaugă celorlalte obţinute deja: Premiul criticii – FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes şi Trofeul Transilvania la TIFF 2016. În faza de proiect, Câini a câştigat Premiul ARTE International Relations în cadrul CineLink, la Sarajevo 2013.Recente pe Ok! Magazine

croissants 4077817 1920 jpg
Sursa de imagine Valentin Valkov Shutterstock com jpg
Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}