Gică Popescu, "titular" în bucătăria lui Mircea Dinescu FOTO&VIDEO
Pastele tricolore româneşti şi somnul de Dunăre fac parte din meniul pentru fostul căpitan al echipei FC Barcelona, care este invitatul emisiunii "Politică şi delicateţuri", de duminică.
Pasionat declarat al artei culinare, Gică Popescu recunoaşte încântat: „Statul în bucătărie mă relaxează”.
Fostul internaţional a avut ocazia să-i fie partener în bucătărie lui Mircea Dinescu, ediţie ce se va difuza duminică, de la ora 15.00, la TVR1, TVR HD şi online, pe TVR+.
Pentru început, din „inutilităţile” unei gâşte, Mircea Dinescu face jumări. Le lasă la prăjit alături de o ceapă, iar apoi se ocupă să prepare un sos pentru marea sa descoperire, pastele tricolore româneşti. Pentru sos, într-o tigaie combină ciuperci, avocado şi praz, dar nu uită nici de vin şi nici de celebra zeamă de portocală.
„Stilul său este unul aparte, toate reţetele pe care le-am văzut la emisiune de-a lungul timpului sunt nemaiîntâlnite” spune, plăcut surprins, Gică Popescu. „Portocala e o lămâie mai delicată. În timp ce o lămâie poate să îţi omoare un sos pentru că e prea acră, portocala îl mută într-o zonă unde papila gustativă e mai îngăduitoare”, îşi argumentează Mircea Dinescu preferinţa pentru portocală. Şi cum întotdeauna „e bine să mâncăm lucruri de lângă casă”, poetul pune pe masă un file de somn de Dunăre, adus de la Cetate, îl stropeşte cu portocală, îl găteşte la tigaie, iar după ce e gata, îl aşază lângă paste.
În cramă, gazda şi invitatul gustă din bucate şi din vinul făcut în Oltenia, prilej de dragi amintiri pentru Gică Popescu. Internaţionalul îşi aminteşte de vinul pe care îl făcea tatăl său din via lor, de la Calafat. În ediţia din 27 noiembrie, de muzică se ocupă taraful George Ness. Pe muzica lui, Mircea Dinescu îşi descoase invitatul despre cariera lui fabuloasă, despre disciplină şi glorie, dar şi despre momentul în care şi-a cunoscut soţia.