Gică Popescu, "titular" în bucătăria lui Mircea Dinescu FOTO&VIDEO

26 noiembrie, 2016
dinescu si gica popescu dsc02188 67586900 jpeg

Pastele tricolore rom├óne┼čti ┼či somnul de Dun─âre fac parte din meniul pentru fostul c─âpitan al echipei FC Barcelona, care este invitatul emisiunii "Politic─â ┼či delicate┼úuri", de duminic─â.

image

Pasionat declarat al artei culinare, Gic─â Popescu recunoa┼čte ├«nc├óntat: ÔÇ×Statul ├«n buc─ât─ârie m─â relaxeaz─âÔÇŁ.

Fostul interna┼úional a avut ocazia s─â-i fie partener ├«n buc─ât─ârie lui Mircea Dinescu, edi┼úie ce se va difuza duminic─â, de la ora 15.00, la TVR1, TVR HD ┼či online, pe TVR+.

stanga
dreapta
dinescu si gica popescu dsc02208 03608700 jpeg
dinescu si gica popescu  preparate dsc02224 83777900 jpeg
dinescu si gica popescu dsc02200 73000400 jpeg
dinescu si gica popescu dsc02245 19283800 jpeg
dinescu si gica popescu dsc02257 25575400 jpeg

Pentru ├«nceput, din ÔÇ×inutilit─â┼úileÔÇŁ unei g├ó┼čte, Mircea Dinescu face jum─âri. Le las─â la pr─âjit al─âturi de o ceap─â, iar apoi se ocup─â s─â prepare un sos pentru marea sa descoperire, pastele tricolore rom├óne┼čti. Pentru sos, ├«ntr-o tigaie combin─â ciuperci, avocado ┼či praz, dar nu uit─â nici de vin ┼či nici de celebra zeam─â de portocal─â.

ÔÇ×Stilul s─âu este unul aparte, toate re┼úetele pe care le-am v─âzut la emisiune de-a lungul timpului sunt nemai├«nt├ólniteÔÇŁ spune, pl─âcut surprins, Gic─â Popescu. ÔÇ×Portocala e o l─âm├óie mai delicat─â. ├Än timp ce o l─âm├óie poate s─â ├«┼úi omoare un sos pentru c─â e prea acr─â, portocala ├«l mut─â ├«ntr-o zon─â unde papila gustativ─â e mai ├«ng─âduitoareÔÇŁ, ├«┼či argumenteaz─â Mircea Dinescu preferin┼úa pentru portocal─â. ┼×i cum ├«ntotdeauna ÔÇ×e bine s─â m├ónc─âm lucruri de l├óng─â cas─âÔÇŁ, poetul pune pe mas─â un file de somn de Dun─âre, adus de la Cetate, ├«l strope┼čte cu portocal─â, ├«l g─âte┼čte la tigaie, iar dup─â ce e gata, ├«l a┼čaz─â l├óng─â paste.

├Än cram─â, gazda ┼či invitatul gust─â din bucate ┼či din vinul f─âcut ├«n Oltenia, prilej de dragi amintiri pentru Gic─â Popescu. Interna┼úionalul ├«┼či aminte┼čte de vinul pe care ├«l f─âcea tat─âl s─âu din via lor, de la Calafat. ├Än edi┼úia din 27 noiembrie, de muzic─â se ocup─â taraful George Ness. Pe muzica lui, Mircea Dinescu ├«┼či descoase invitatul despre cariera lui fabuloas─â, despre disciplin─â ┼či glorie, dar ┼či despre momentul ├«n care ┼či-a cunoscut so┼úia.Recente pe Ok! Magazine

ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg