Iată motivele pentru care Daniel Day-Lewis a renunţat la actorie!

21 iunie, 2017
Gabriel Daniel Rebecca Miller GettyImages 528537170 jpeg

De la un actor care pare atins de geniu trebuie să ne aşteptăm şi la colţuri mai întunecate ale vieţii sale de după cortina Oscarurilor.

Urăşte publicitatea, refuză interviuri pe bandă rulantă şi se sustrage clişeelor hollywoodiene, ducând o viaţă retrasă într-un sat irlandez din County Wicklow, la 32 de kilometri de Dublin, acolo unde îşi petrece o mare parte din timp în atelierul său de făcut pantofi. E unul dintre hobby-urile căruia Daniel îi dedică mult timp. Este poate cel mai retras şi cel mai selectiv actor de la Hollywood. Din 1998 încoace a făcut doar şapte filme. Pe masa lui aterizează extrem de puţine scenarii: doar crème de la crème. Din care Daniel alege prin sita deasă a unui actor care i-a întrecut pe toţi monştrii sacri de la Hollywood, fiind singurul deţinător a trei premii Oscar pentru rol principal.

Daniel, alături de soţia Rebecca Miller şi de Gabriel, fiul lui şi al Isabellei Adjani.

“Strictly Private, No Trespassing” scrie la intrarea în ferma lui în stil georgian, unde Daniel Day-Lewis trăieşte cu soţia sa, Rebecca Miller, şi cei doi fii ai lor, Ronan Cal (19) şi Cashel Blake (14). “În familia noastră s-a împământenit legea că nu vorbim cu jurnaliştii. Nu dai din casă nimic”, spunea, la un moment dat, sora actorului, Tamasin, autoare de cărţi de bucate. Nu e de mirare, aşadar, că nu se ştiu multe despre viaţa celui care a scris istorie la Hollywood, devenind singurul actor cu trei premii Oscar pentru roluri principale. Căci aşa cum Daniel a lăsat în urmă un început de familie cu actriţa Isabelle Adjani, care i-a dăruit un fiu, Gabriel-Kane, acum în vârstă de 21 de ani, tot aşa tatăl lui Daniel, poetul Cecil Day-Lewis a lăsat în urmă o altă familie pentru Jill Bacon, mama lui Daniel şi a lui Tamasin. Pentru Jill, Cecil a divorţat de Mary King, cea cu care avea doi fii: Nicholas, care s-a mutat de mai bine de 50 de ani în Melbourne, şi Sean, care ar fi dorit să ţină familia mai unită, dar care a fost respins cu brutalitate de vedeta familiei, Daniel!

De fapt, fobia actorului faţă de jurnalişti poate îşi are, în mare parte, rădăcinile tocmai în această istorie urâtă cu fratele lui, care a fost, culmea, chiar ziarist la „The Telegraph”. Acum patru ani, Sean, atunci în vârstă de 81 de ani, şi-a mărturisit suferinţa pentru acelaşi „The Telegraph”. „Am făcut o greşeală îngrozitoare, ajutând un tip care scria o aşa-zisă biografie a lui Dan”, povesteşte Sean. „Dar n-am făcut decât să-i dau o altă carte, scrisă chiar de mine, despre tatăl nostru. Voiam să aibă datele corecte măcar, dar omul acela nici măcar asta n-a făcut. Şi zilele de naştere le-a greşit. Cartea a apărut plină de erori, dar autorul mi-a mulţumit în prefaţă. Când Daniel a văzut asta, m-a sunat şi mi-a strigat la telefon «să-mi văd de viaţa mea şi să mă duc dracului»! N-am mai apucat să spun nimic. Mi-a trântit telefonul. Asta se întâmpla în 1994 şi aceea a fost ultima noastră conversaţie.”

Că relaţia lor n-a fost una prea apropiată înaintea acestui incident o dovedeşte lipsa fotografiilor cu cei doi împreună ori a relatărilor din orice sursă, despre momente petrecute împreună, cel puţin cele semnificative, cum ar fi Crăciunurile ori zilele de naştere. Daniel, a fost, în schimb, apropiat de mama Jill şi de sora lui, Tamasin, cu care ţine şi azi legătura. Ceea ce dovedeşte că a existat, de fapt, o ruptură între cele două familii ale poetului Cecil Day-Lewis. Însă cu siguranţă reacţia violentă a lui Daniel s-a născut mai ales din sentimentul că a fost trădat de Sean, vândut pentru bani de propriul frate, care n-a dezbrăcat haina de jurnalist nici în sânul propriei familii. Şi care ar fi putut să mai vândă şi alte secrete dacă i-ar mai fi stat prin preajmă.

Iată, aşadar, un portret care ne arată un Daniel Day-Lewis extrem de retras şi introvertit. Covorul roşu n-a fost niciodată printre experienţele lui preferate. E limpede că Daniel se gândea de mult să se retragă. Şi atunci când deţii şi recordul de Oscaruri şi te-ai dovedit atât de bun, poate că simţi că ai cucerit tot ce se putea cuceri în acest domeniu şi nu te mai mână nimic în luptă...

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

sas1 jpg
jay z beyonce si fiica lor blue ivy foto guliver/getty images
Mariah Carey și Olivia Newton John (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
chef3 jpg
locuri de munca remote jpg
Vlad Gherman și Oana Moșneagu de ziua ei (3) jpg
Imagine featured okmagazine JPG
magazin
cat18 jpg
Sonia Argint (2) jpg
gogan 2 JPG
banel nicolita in lacrimi la SPLASH vedete la apa sezon 5 a jpg
thumbnail OK Ghenea Ipate Nicolai jpg
Andrea Bocelli vacanță 2022 jpg
octavia21 jpg
hayek PNG
amber14 jpg