„Imperiul din Atlantic City” ia toate premiile!

28 februarie, 2011

Noul serial original HBO face legea în grilele TV! Încă de la episodul-pilot, cel mai scump din istoria cinematografiei şi regizat de titanul Martin Scorsese, producţia a fost cotată drept una din cele mai de succes serii TV ale ultimilor ani.

Noul serial original HBO face legea în grilele TV! Încă de la episodul-pilot, cel mai scump din istoria cinematografiei şi regizat de titanul Martin Scorsese, producţia a fost cotată drept una din cele mai de succes serii TV ale ultimilor ani.

Redactorul OK! România Andreea Glodea a pătruns în culisele „Boardwalk Empire” şi a aflat de la Kelly Macdonald, nominalizată în 2010 la Globurile de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial, cum se simt protagoniştii atunci când trag linie şi adună distincţiile (deloc puţine!) la locul de muncă: în 2010 – două nominalizări la Writers Guild of America pentru cel mai bun scenariu dramatic şi cel mai bun scenariu într-o producţie TV, un Glob de Aur pentru Steve Buscemi, la categoria „cel mai bun actor într-o dramă” şi o nominalizare la aceleaşi premii pentru Kelly Macdonald; iar anul acesta câte două Globuri de Aur şi două premii Screen Actors Guild – pentru cea mai bună distribuţie şi cel mai bun actor, respectiv cea mai bună serie TV şi cel mai bun actor.

Născută în Glasgow, Scoţia, Kelly MacDonald (Margaret Schroeder) e faimoasă pentru rolurile sale din „No Country for Old Men”, al fraţilor Coen, „Gosford Park” al lui Robert Altman şi „Trainspotting”, regizat de Danny Boyle. În „Imperiul din Atlantic City” ea o imigrantă irlandeză, căsătorită cu Hans Schroeder şi membră a Ligii Feminine a Moderaţiei – opţiune influenţată, în parte, de comportamentul soţului ei alcoolic. Frumoasă, inteligentă şi cu un puternic instinct de supravieţuire, Margaret poate să înfrunte bărbaţi puternici, calitate ce a ajutat-o de multe ori, dată fiind complicata ei situaţie domestică: ajunge văduvă şi, ulterior, amanta personajului lui Steve Buscemi, Enoch "Nucky" Thompson. Despre provocările de pe platouri şi din Cetatea Filmului, dar şi despre primul sezon din “Boardwalk Empire” (n.r. difuzat şi la noi de HBO, două episoade în fiecare vineri, de la ora 20.00) am vorbit cu Kelly, într-un interviu exclusiv pentru

România.

Margaret e o femeie care-şi merită tot norocul şi care a întâlnit multe obstacole de-a lungul vieţii. E mama a doi copii, însărcinată cu al treilea şi e căsătorită cu un bărbat care bea prea mult şi se răzbună pe ea.

Dar nu rămâne la stadiul ăsta pe parcursul serialului.

Nu! N-am mai avut niciodată un rol aşa dinamic. Începe călătoria personală într-un loc şi ajunge în cu totul altul. Fizic şi emoţional, devine o femeie mai puternică şi-şi croieşte o viaţă aşa cum îşi doreşte. Margaret are un interior de oţel, e o supravieţuitoare.

Ştiai de la bun început, din scenariu, ca asta se va întâmpla?

Nu, nimeni n-a ştiut cum se vor dezvolta personajele de la episod la episod. Scenariştii ne-au ţinut într-un mister total.

Care a fost cea mai mare provocare pe parcursul filmărilor?

Să împac viaţa profesională cu cea de familie. Am un băieţel de doi ani şi a fost o destul de mare tevatură să îl aduc cu mine la New York, unde s-au desfăşurat filmările.

Spune-ne la ce se pot aştepta telespectatorii de la primul sezon.

Îţi evocă un film de-ale lui Martin Scorsese, care se întinde pe parcursul a 12 ore. Nu ştiu câţi oameni s-ar duce la cinema să vadă un film de 12 ore, dar e mai bun decât vă puteţi imagina. E plin de personaje pitoreşti!

Serialul a primit multe critici pozitive. E o binecuvântare pentru cariera ta?

Da, deşi n-am citit niciuna din aceste note. Poate şi pentru că eu îmi petrec majoritatea timpului în Marea Britanie, iar toată acţiunea se încinge în State (

). „Imperiul din Atlantic City” a fost şcoala mea de actorie, am învăţat enorm de multe lucruri!

Cum ţi s-a părut experienţa „Imperiul din Atlantic City”, comparativ cu „No Country for Old Men” ori „Trainspotting”?

Producţia aceasta a avut girul unei companii ca HBO, care nu s-a dat în lături de la nicio cheltuială. E minunat să lucrezi cu o echipă creativă, care te lasă să-şi faci meseria şi nu te obligă în niciun fel să te preocupi de detalii financiare!

Foto: HBO RomaniaRecente pe Ok! Magazine

Emi foto PR jpg
kourtney hardashian nunta 1 jpg
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg
blonda de la drept profimedia jpg
3 motive pentru care sa îți mobilezi bucătăria în această toamnă jpg
anca pandrea și iurie darie PNG
ce cadou PNG
tehnologie jpg
Florin Ristei si logodnica lui, Naomi Hedman, la Chefi la cutite 5   captura video jpg
andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg
Barack Obama si Michelle, 30 de ani de casnicie   Instagram  (1) jpg
team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp