Totul va fi OK dacă apelezi în timp util la implanturile dentare potrivite

31 ianuarie, 2023
implanturi dentare jpg

Refacerea danturii ar trebui să fie o prioritate pentru cei care se confruntă cu pierderea dinților naturali. Decizia de a apela în timp util la tratamentele cu implanturi dentare elimină din start intervențiile costisitoare și costurile ridicate.

Tocmai de aceea, stomatologii recomandă prezentarea la o consultație de specialitate cât mai rapid posibil după căderea unui dinte, pentru a nu se agrava și mai mult situația medicală.

Dispozitivele cu rol de rădăcină și coroanele dentare oferă cea mai bună soluție în acest moment pentru completarea spațiilor lăsate de dinții căzuți sau extrași. Componentele artificiale imită perfect aspectul natural, au o durată foarte lungă de viață, protejează întreaga dantură de la degradare și nu afectează dinții vecini. Intervențiile se desfășoară doar în urma efectuării unui set amănunțit de analize și sunt nedureroase, acestea fiind realizate sub anestezie. 

Beneficiile majore ale unor implanturi dentare

·        Previn resorbția osoasă

Rădăcinile dinților influențează în mod direct dezvoltarea osului maxilar. La pierderea unui dinte, osul alveolar nu mai este stimulat, iar în timp apare resorbția acestuia, ducând chiar la modificări notabile ale fizionomiei. Prin inserarea unor implanturi dentare se evită aceste procese de degradare, structura osoasă fiind menținută în cea mai bună formă. 

·        Previn deplasarea dinților vecini

Dispozitivele din titan joacă rolul unor rădăcini artificiale. Prin inserarea acestora în maxilare, este oprită activitatea de deplasare a dinților vecini care tind să ocupe spațiile libere rămase, iar procesul de retracție gingivală este împiedicat. 

·        Redau forța de masticație

Structura unor implanturi dentare permite reluarea masticației la forța inițială. Datorită acestor componente, te vei putea bucura din nou de alimentele preferate la care a trebuit să renunți.

implanturi dentare (2) jpg

Ce soluții ai la dispoziție pentru a avea din nou o dantură impecabilă?

Mini-implanturile

Aceste elemente, utilizate deseori în implantologie, au dimensiuni reduse, sunt foarte subțiri, iar grosimea lor variază între 1.8 și 3 mm. Se utilizează cu succes în spațiile înguste și ajută la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea lucrărilor provizorii.

Implanturile clasice

Iată cele mai utilizate implanturi dentare! Variantele clasice sunt recomandate pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă, a mai multor dinți sau pentru refacerea întregii arcade. Datorită dimensiunilor mai mari, în jur de 3-5 mm grosime și 15 mm înalțime, sunt ideale pentru susținerea lucrărilor protetice fixe, obținându-se rezultate excelente pentru pacienți.

Sistemele revoluționare ultrarapide – Fast and Fixed

Cele mai noi sisteme utilizate în prezent în implantologie folosesc un număr mai mic de incizii și de dispozitive inserate, în comparație cu tratamentele clasice, și oferă posibilitatea de a avea dinți ficși într-o singură zi! Șuruburile se inserează în zone anatomice cu os dur și în poziții care pot susține optim o lucrare fixă, fiind astfel posibilă atașarea lucrării fixe provizorii în aceeași zi cu inserarea rădăcinilor artificiale. Sistemele se bucură de un succes uriaș, fiind cea mai rapidă soluție de reabilitare a danturii.

Implanturile zigomatice

Dispozitivele zigomatice sunt cele mai lungi elemente utilizate în implantologia dentară, se ancorează direct în oasele zigomatice și se folosesc doar în cazurile speciale, în care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru susținerea unei lucrări fixe. Se recomandă doar în situațiile complexe, atunci când nu se dispune de suficient os din cauza resorbției severe.

Apelează în timp util la implanturi dentare și totul va fi OK! Acestea sunt de departe cea mai bună alegere și reprezintă o investiție de care vei profita o viață!



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg