Încă o vedetă a devenit mămică: "Am născut la stat"
Ioana Cîrstea a adus pe lume o fetiță de toată frumusețea. Știrista de la Realitatea a ales să nască într-un spital de stat. Experiența a fost una memorabilă.
“Acum două luni mă pregăteam pentru cea mai importantă întâlnire din viața mea. Am născut la stat, o decizie pe care am luat-o aproape de finalul sarcinii și bine am făcut. M-am documentat și am ales Filantropia, am fost impresionată să găsesc atâtea review-uri bune despre un spital de stat.
Am fost norocoasă, am ajuns pacienta unui medic de excepție. Dr. Anca Panaitescu mi-a urmărit ultimele săptămâni de sarcină și tot dânsa mi-a adus pe lume micuța. Un om și un medic extraordinar, cum puțini sunt, extrem de răbdătoare în fața întrebărilor mele și ale familiei. Mii de mulțumiri îi adresez și pe această cale.
Am filmat și am prezentat multe știri cu problemele sistemului sanitar de la noi din țară, dar la acest spital lucrurile par să funcționeze. Sunt mult mai multe plusuri decât minusuri, dar acestea din urmă există din cauza deficitului de personal.
Sincer, nu am avut așteptări mari legate de modul în care urma să fiu tratată și nici de condițiile din spital, pentru că nu voiam să fiu dezamăgită. Un singur moment a fost tulburător, recunosc, dar îl pun pe seama faptului că sunt puține asistente la neonatologie care au în grijă zeci de copii.
Apreciez că au existat reguli stricte în spital care ne-au fost semnalate într-un mod politicos. Curățenia exemplară în saloane, băi și pe culoare”, povestește Ioana.
Vedeta a rămas impresionată de modul în care sunt tratate mamele și de grija cu care sunt înconjurați copiii.
“Cel mai important este accentul pe care îl pun pe relația mamă-copil, chiar din primele ore după naștere. Micuții stau în salon cu mama însă sunt verificați periodic de asistente. Mamele sunt încurajate să alăpteze, cele aflate la prima experiență sunt ajutate cu multă răbdare. M-a impresionat faptul că laptele praf era adus în seringi, tocmai pentru ca nou-născutul să nu se obișnuiască cu biberonul.
Nu am simțit nicio secundă din partea infirmierelor, asistentelor sau medicilor că ar aștepta bani, așa cum știm că se procedează la spitalele de stat. Cu o mică excepție, am găsit doar oameni care au empatizat cu nevoile pacientelor (și multe nevoi sunt). Îmi pare rău că nu am reținut numele tuturor celor care merită menționați, eram prea absorbită de minunea mea. Asistentele și medicul rezident de la camera de gardă, asistenta de la anestezie, cele mai multe de la neonatologie și toate de la lăuzie ar trebui menționate.
Da, știu, e trist că ce ar trebui să fie normal și firesc ni se pare extraordinar dar trăim în această țară în care am uitat ce înseamnă lucrul de calitate făcut cu respect și dăruire.
Și da, m-am simțit aproape ca la un spital privat prin urmare cred că mai avem o speranță”.