Începe BEACH, PLEASE! 2024. Cel mai mare festival urban din Sud-Est-ul Europei și-a deschis porțile

10 iulie, 2024

,,Ziua Zero” este aici! BEACH, PLEASE! își deschide oficial porțile pentru festivalieri. Costineștiul devine astfel epicentrul distracției și al culturii urbane! Siguranța festivalierilor rămâne însă unul dintre cele mai importante aspecte, așa că organizatorii colaborează cot la cot cu cele mai importante structuri ale statului pentru a se asigura că experiența de festival va fi una de neuitat și fără incidente.  

Conferinta BP 15 jpg

,,Avem un public foarte tânăr. 42% dintre participanti au între 18 și 21 de ani. Evident, siguranta fiecarui participant este prioritatea noastra numarul unu, și am făcut tot ce ține de noi, ca organizatori, pentru a avea un eveniment fara incidente. In ceea ce priveste securitatea in perimetrul de festival, avem anul acesta aproape 1000 de agenti de paza, 2 spitale, 3 puncte medicale, 6 ambulante private si un dispecerat video de unde este monitorizat fiecare punct din festival, declară Andrei Șelaru, co-fondator al festivalului.

Între 10 - 14 iulie, peste 200 de artiști, printre care headliner este Travis Scott, vor urca pe scena BEACH, PLEASE! 2024 și în medie, 100.000 de oameni sunt așteptați zilnic la cel mai mare festival urban din Sud-Estul Europei.

,,Astfel, în perioada 10-15 iulie, peste 280 de jandarmii vor acționa zilnic în cadrul patrulelor pedestre, echipajelor auto, fiind pregătiți să intervină în situația apariției unor încălcări ale normelor legale. O atenție deosebită va fi acordată zonelor apropiate locului de desfășurare a evenimentului, inclusiv zonelor de acces pentru a preveni  aglomerările de persoane și săvârșirea faptelor antisociale”, asigură Lt. Col. Cococea Athanase de la Gruparea mobilă Jandarmeri.

În acest an, zona de festival se întinde pe un teren de 21 de hectare, fiind cel mai mare festival ca întindere din Romania, iar parcarea făcută special pentru eveniment are peste 50 de hectare. Peste 7000 de străini și-au confirmat prezența la evenimentul din acest an. Pentru a asigura siguranța și a preveni transportul de droguri, se colaborează strâns cu Poliția de Frontieră.

Totodată, aproximativ 260 polițiști din structurile operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, respectiv ordine publică, investigații criminale, rutieră, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale, criminalistică, vor acționa zilnic în sistem integrat.

,,Polițiștii rutieri vor acționa pentru prevenirea accidentelor, pentru depistarea și luarea măsurilor legale împotriva conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Concomitent, polițiștii structurilor de investigații criminale vor acționa permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror infracțiuni săvârșite împotriva patrimoniului sau a persoanelor. În această activitate specifică vom fi sprijiniti de un număr de șase echipaje canine specializate ale Poliției Române, care, vor actiona pe întreaga perioadă de desfășurare a festivalului“, a declarat Comisarul Șef Catană Daniel Ovidiu- IPJ Constanța.

Conferinta BP 8 jpg

Peste 370 de pompieri vor asigura  gestionarea cazurilor de prim ajutor, cât și și măsurile de apărare împotriva  incendiilor, pe toată perioada festivalului.

,,Dispozitivul de intervenția a fost dimensionat potrivit numărului de participanți și misiunilor care pot genera situații de urgență.  Suntem pregătiți cu două posturi medicale avansate, trei puncte de prim ajutor, două autospeciale pentru transport victime multiple, o mașină de stingere cu modul descarcerare, două șenilate, patru tărgi salvamont, un punct de comandă mobil, o autospecială  monitorizare CBRN, precum și o ambarcațiune care va executa patrule”, declară Amarandei Cristian, Inspector Șef ISU.

Anul aceasta, BEACH, PLEASE! desfășoară cea mai vizibilă campanie antidrog, în parteneriat cu cele mai importante structuri MAI.

 ,,La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, încercăm să creăm un echilibru între prevenirea consumului și combaterea traficului de droguri, de aceea, se acționează integrat, atât instituțiile publice, cât și organizațiile neguvernamentale cu atribuții în domeniu. Suntem deschiși la orice colaborare care are ca obiectiv siguranța comunității și apreciem faptul că organizatorii acestui festival, precum și artiștii implicați în acest eveniment, ni s-au alăturat pentru a tranmite mesaje generației Z”, spune Comisarul-șef de poliție Iuliana Teodorescu, ofițer de relații publice Agenția Naționala Antidrog.

Investiția totală din acest an se ridică la aproximativ 14 milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro sunt dedicate costurilor pentru artiști. Festivalul va aduce peste 140.000 de turiști în Costinești și stațiunile vecine, ceea ce, la un calcul simplu, înseamnă peste 60 de milioane de euro aduse în economia locală.



Recente pe Ok! Magazine

Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg
Anna Netrebko jpeg
4 jpg
Cornel Palade in Transilvanian Ninja 2 jpg
okmagazine ro Cum să ne bucurăm rapid de o dantură completă, frumoasă   nală  png
+ organizare majorat jpg
trusa prim ajutor munte 2272666261 jpg
Eva Pavel png
balonare excesiva afla cum sa identifici cauzele i sa i i imbunata e ti calitatea vie ii jpg
okmagazine ro (3) jpg
pexels cottonbro 6670571 jpg
Iuliana Tudor PR jpg
Top 5 branduri de cosmetice special create pentru piele sensibilă și delicată jpg
office leather bag (1) jpg
credit imobiliar 2437682951 jpg
Justin Bieber si Hailey Bieber parinti   Instagram jpg
Cum să îți menții culoarea părului vibrantă între vopsiri (1) jpg