Însemnări din culise: Descoperă ce vedete și-au publicat jurnalele

27 septembrie, 2022
carte5 jpg

Mai ții minte zilele de liceu în care obișnuiai să-ți notezi într-o agendă personală, ferită de ochii lumii, întâmplările interesante petrecute în clasă, poezii de dragoste sau versurile melodiilor tale preferate?

Îți vine să crezi sau nu, acest lucru încă se mai practică și astăzi! În format digital sau pe clasicele caiete A4 pe care le găsești pe librăriajunior.ro, scrierile de tip memorialistic sunt benefice chiar și după vârsta adolescenței, deoarece ajută la identificarea și îndeplinirea obiectivelor, îmbunătățesc memoria și șlefuiesc abilitățile de comunicare. Având în vedere avantajele, nu e de mirare de ce unele celebrități aleg această metodă pentru a se elibera de stresul acumulat trăind în lumina reflectoarelor. 

Iată 3 vedete ale căror jurnale au fost publicate:  

1. Michelle Obama  

Cu o mână așezată delicat pe față și cu un zâmbet radiant – așa poza Michelle Obama în 2018 pentru coperta cărții ei, „Becoming”. Volumul este unul dintre cele mai îndrăgite autobiografii, popularitatea fiind datorată stilului direct cu care ea și-a prezentat viața.

Cu toate că autoarea a fost prima doamnă a Statelor Unite timp de 8 ani, cartea nu se axează pe domeniul politicii. Folosindu-și jurnalul pentru a reda experiențe de viață valoroase, Michelle a reușit să transmită niște idei care rezonează cu toată lumea, indiferent de orientarea politică sau statutul social, spre exemplu depășirea obstacolelor.

2. Matthew McConaughey

Actorul principal din „Interstellar” a lansat în 2020 volumul „Greenlights” pe care îl caracterizează încă din primele pagini drept o carte de memorii aparte. Tot la început, el dezvăluie că amintirile sale n-ar trebui să joace un rol moralizator, însă memoriile lui demonstrează faptul că succesul poate fi atins, în ciuda evenimentelor nefericite. Această autobiografie susține, de altfel, asumarea riscurilor.

Lui McConaughey nu îi este frică să expună părțile grele din viața sa, precum moartea tatălui sau impasul pe care l-a avut în carieră timp de 2 ani. El și-a dobândit curajul de a fi autentic ținând jurnale încă de la 14 ani. La vârsta aceea, Matthew scria pentru a reflecta asupra schimbărilor provocate de pubertate. Ulterior, însemnările sale au căpătat mai multă profunzime și, prin intermediul jurnalului, a reușit să se cunoască mai bine.

3. Kurt Cobain

Cobain este, cu siguranță, una dintre cele mai marcante figuri ale stilului muzical grunge. Cariera solistului din Nirvana dovedește că muzica bună nu trebuie să fie perfectă, dar trebuie să transmită emoție și mesaj. Grație nonconformismului său, Kurt a atras atenția asupra anumitor probleme sociale, de pildă violența împotriva femeilor și drepturile minorităților.

Sensibilitatea lui l-a determinat să se analizeze și să scrie un jurnal, fără scopul de a fi citit de altcineva, așa cum sugerează inscripția de pe coperta agendei: „Dacă vei citi, vei judeca”. Totuși, după moartea lui, agenda a fost publicată sub forma unei cărți care a păstrat un stil personal. Fața cărții este chiar coperta caietului studențesc original, iar paginile păstrează scrisul de mână al lui Kurt. Jurnalul conține versuri, scrisori către prieteni, desene și idei pentru filmări.

Fie că te pasionează politica, teatrul sau muzica, citește despre viețile oamenilor vizionari care au adus contribuții importante în lume! Dacă îți dorești să începi o nouă lectură, amintește-ți că experiențele persoanelor care au excelat în diferite domenii te vor ajuta să te descoperi și, în același timp, să afli mai multe despre societate.  

Sursă foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

machiaj
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg
piele fina
dorinta jpg
ela brad
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
meghan și  harry
3 sfaturi despre cum sa asortezi pantofii cu toc pentru purtarea de zi cu zi jpg
nicole si alti actori
Sacha Walckhoff at Vista Alegre by LAMOUSSE Lionel Balteiro JPG
casnic jpg
Smiley si Horia Moculescu
John F Kennedy  sursa   Profimedia jpg
Melinda si Bill Gates, divort  jpeg
bucatarie PNG
medeea marinescu si florin jpg
copil jpg