Intră şi tu în rândul colecţionarilor, cu Artmark

17 august, 2012
bmw 760li  fosta masina oficiala                   a regelui mihai i de romania jpeg

Pe 26 august, în clubul Fratelli la Mamaia, Artmark organizează licitaţiile Maşini de Colecţie, Sports Memorabilia şi cea de şampanii şi vinuri de colecţie

Pe 26 august, în clubul Fratelli la Mamaia, Artmark organizează licitaţiile Maşini de Colecţie, Sports Memorabilia şi cea de şampanii şi vinuri de colecţie

La Mamaia, în Fratelli Club, cele mai carismatice automobile de colecţie îşi vor tura motoarele la maximum în cadrul Licitaţiei de Maşini de Colecţie, un eveniment inedit, organizat de Artmark in numele celor mai virile pasiuni.

Cel mai puternic automobil şi cu o istorie fascinantă este BMW-ul care a aparţinut Regelui Mihai I. Extrem de apreciat de către Majestatea Sa, conducător auto cu o vastă experienţă, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate.

image
image

Alte două automobile pentru care vor licita foarte mulţi pasionaţi de automobilism vor fi monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999 (cu preţ de pornire de 125.000 de euro), precum şi Lincoln Continental din 1947, maşina lui Don Vito Corleone din filmul “Naşul/The Godfather”, regizat de Francis Ford Coppola (pentru care licitaţia porneşte de la 15.000 de euro). Pasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi interesaţi şi deJeep-ul Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în celebrul serial “M*a*s*h” din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militară MB-T şi mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 de euru.

image
image

Tot pe 26 august, se va deschide pivniţa Heritage, într-un moment vibrant, spumos: Licitaţia Sports Memorabilia şi Licitaţia de Şampanii şi Vinuri de Colecţie.

Artmark deschide jocurile cu torţa olimpică din timpul Olimpiadei din 1972, preţ de pornire 350 €. Spectaculoasa torţă a fost folosită la trecerea flăcării olimpice pe teritoriul României, în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Munchen, 1972. Olimpiada a marcat, pentru Germania, primul eveniment sportiv de anvergură dupa Olimpiada nazistă din 1936 şi, totodată, un nou scandal de antisemitism, datorat răpirii şi uciderii a 11 atleţi israelieni (dintre care unul, Andre Spitzer, evreu de origine română) de către gruparea palestiniană ”Black September”. Pentru România, Jocurile Olimpice de la Munchen au însemnat noi medalii de aur pentru Ivan Patzaichin (caiac canoe), Gheorghe Berceanu şi Nicolae Martinescu (lupte greco-romane).

image

Meritul sportiv a fost acordat Maiorului Teofil Sidorovici, conducătorul organizaţiei ”Straja Ţării”, fondată de Carol al II-lea în 1935. Suspectată a fi o mişcare paramilitară, menită să ofere o alternativă la ”Mişcarea Legionară” condusă de Cornel Zelea Codreanu, tot mai populară în rândul tinerilor români, ”Străjeria”, cum mai era denumită a fost reorganizată în 1938 în linie cu principiile noului Front al Renaşterii Naţionale, partid menit să înlocuiască proaspat-desfiinţata scena politică românească. Acordarea de către regimul nazist a unui ordin sportiv conducătorului Străjeriei pare să confirme afinitatea mişcării cu Hitler Jugend, organizaţia tineretului fascist din Germania. Iubitorii fotbalului nu trebuie sa rateze tricoul cu autograf al lui Cristi Chivu, fostul căpitan al naţionalei, curtat din nou de Piţurcă pentru viitorul campionat, alături de o pereche de mănuşi de portar purtate şi semnate de Bogdan Stelea, unul dintre reprezentanţii „generaţiei de aur”, obiecte ce vor fi oferite în licitaţie pentru 500 € şi respectiv 80 €.

Vinuri rare şi şampanii de colecţie vor completa cu fast seara dedicată triumfului: 194 de sticle dintr-un foc! Colecţia de vinurii roşii a restaurantului Heritage include vinuri cu renume precum Château Lafite, Château Pontet Canet, Château Calon Segur, Châteauneuf-du-Pape, Domaine Faiveley, precum şi cognac Hennessy Richard. Preţ de pornire 6.000 €. Imediat după, va fi licitată impresionanta Colecţie de vinuri albe a restaurantului Heritage, cu preţ de pornire 1.200 €.

În aceeaşi seară inubliabilă, va putea fi adjudecată şi sticla de 3 l de Dom Pérignon Vintage, din 1993. Creată doar în anii cu adevărat remarcabili, Richard Geoffroy, chef sommelier Dom Pérignon, şi-a descris opera ca fiind ”o permanentă reinventare a excepţionalului”. Preţ de pornire 2.400 euro.

Parte dintr-o colecţie foarte rară de „doar” 365 de sticle, Amour de Deutz, din 1999, în cutie de piele, de colecţie, gravată cu imaginea emblemă a Casei, îngeraşul Deutz, va porni de la 4.500 €. Strugurii care stau la baza acestei şampanii provin doar de pe trei parcele speciale Grand Cru şi Premier Cru - Mesnil (60%), Avize (35%) şi Villers Marmery (5%) - utilizate numai pentru sticle rare.

Catalogul integral al loturilor Licitaţiei de Maşini de Colecţie, Sports Memorabilia, Şampanii şi Vinuri de Colecţie poate fi urmărit online sau descărcat în varianta PDF.Recente pe Ok! Magazine

arsinel alexandru jpg
trump4 profimedia jpg
emag7 jpg
camilla 5 profimedia jpg
Michelle Pfeiffer, Profimedia jpg
Iti doresti o cariera in care sa te dezvolti ca tehnician manichiurist Iata care sunt ustensilele si accesoriile de care ai nevoie jpg
Cum trebuie sa iti echipezi automobilul atunci cand pleci la drum jpg
Ați pregătit o escapadă de toamnă în constanța Iată câteva gesturi deosebite cu ajutorul cărora îți poți surprinde iubita! jpeg
De ce trebuie să ții cont atunci când faci sport pilates jpg
sufragerie jpg
cadou2 jpg
S1 PNG
cadou832 jpg
Dorința ta de a ți achiziționa noi articole vestimentare crește odată cu venirea iernii Iată ce nu ar trebui să ți lipsească din garderobă în sezonul rece jpg
Ești dezamăgit de industria alimentară Află ACUM ce poți face pentru a avea o alimentație sănătoasă! jpg
Roger Waters  foto Kate Izor, pagina oficiala 5 jpg
fuste5 jpg
moda66 jpg