Îţi aminteşti muzica anilor 2000? Când Hi-Q domina topurile...

8 octombrie, 2015
hi q 18 ani jpeg

La sfârşit de ani ‘90 şi la începutul anilor 2000, piaţa muzicală românească era dominată de un fenomen venit din... Braşov. Fenomentul Hi-Q, acea trupă înfiinţată în anul 1996 de Mihai Sturzu, Dana Nălbaru şi Florin Grozea, care a fost declarată de voci cunoscătoare drept cea mai bună formaţie muzicală din România. Din acel deceniu, cel puţin...

image image image

Şi-ntr-adevăr, aproape tot ceea ce au făcut cei trei, în anii lor de glorie, se deosebea de ce cunoaşteam pe atunci în muzica românească. Beat-urile lor erau mult mai moderne, clipurile muzicale aduceau pe posturile româneşti acel aer occidental, ţinutele de concert ale celor trei membri erau bine alese şi cool, iar emisiunile pe care le moderau, în direct, de la mare, făceau audienţe record. Pe atunci, toate fetele voiau să arate ca Dana şi erau îndrăgostite de Florin sau de Mihai.

E drept că cei trei au activat până anul trecut, însă boomul mediatic şi de popularitate a fost cunoscut în anii lor de început, când hituri precum Totul va fi bine, Cât te iubeam, Un minut, Dă muzica mai tare răsunau non stop la radiouri sau la posturile TV muzicale. Cum şi de ce şi-au ales acest nume de trupă? „Hi-Q este prescurtarea de la High Quality - pentru că muzica noastră va fi de calitate înaltă“, îşi aduce aminte Florin despre hotărârea colegului Mihai, cel care a devenit, peste ani, managerul trupei.

„Mihai a fost prietenul meu încă din prima zi a clasei I. Părinţii noştri ne-au pus în aceeaşi bancă pe 15 septembrie 1986. În clasa a V-a el a mers în A, eu în B. Apoi el la Liceul Unirea cu profil limba engleză, eu la C.N. Andrei Şaguna cu profil matematică-informatică. În liceu am devenit cei mai buni prieteni, de fapt. Ascultam hip-hop amândoi şi încercam să mergem la petrecerile bune din Braşov, să fim în găştile cool din centru. Era destul de greu pentru că eram foarte buni la învăţătură şi veneam din licee bune [cele mai bune din oraş], nu prea eram noi cool la 15 ani!“, avea să rememoreze Florin, într-un articol pentru ziarul Adevărul, de anul trecut, începutul prieteniei cu Mihai.

image

Anul trecut, Hi-Q s-a oprit din muzică, chiar dacă Florin a declarat că este vorba, de fapt, despre „o pauză mai lungă“. „Hi-Q a ajuns la majorat, am împlinit 18 ani pe 29 iulie 2014. În ultimul an nu am mai avut timp pentru Hi-Q şi am hotărât să anunţăm acest lucru. Am organizat un concert de adio pe plajă, la Teo, acolo unde am şi debutat. S-a închis frumos un capitol.“

Nu ştim dacă îi vom mai revedea în formula în care au avut cel mai mare succes, cu Dana ca solistă (1996-2003, 2010-2014), căci cei trei au acum proiectele lor, separate, iar doi dintre ei şi o viaţă de familie acaparantă.

În vârstă de 38 de ani, Dana este mămica a doi copii, Sofia şi Kadri, fiind căsătorită din 2005 cu actorul Dragoş Bucur.

Florin Grozea (36 de ani) este şi el căsătorit cu Ioana, cei doi fiind părinţii unei băieţel de doi ani, Sasha. Cât despre colegul Mihai Sturzu, în vârstă de 36 de ani şi el, acesta s-a dedicat vieţii politice, fiind deputat şi preşedinte al Tineretului Social Democrat.Recente pe Ok! Magazine

XIU 2474 jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG
credit noua casa jpg
sustenabilitate jpg
colegi la birou jpg
FotoJetGolase jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
Hugh Grant și Andie MacDowell la Oscaruri, Getty (1) jpg
Lady Gaga la Premiile Oscar 2023, Getty (6) jpg
Rochii Oscar jpg