Iuliana Tudor este superbă în ia românească! Cu ce ocazie a îmbrăcat vedeta TVR această cămaşă tradiţională?

17 noiembrie, 2020
1 foto 1 port valoare si splendoare making of jpg jpeg

Prima producţie documentară despre ia românească va fi lansată de Ziua Naţională. 

Marţi, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, pe postul TVR 1, de la ora 16:30, va fi difuzată prima producţie documentară despre ia românească – proiectul „Port, Valoare şi Splendoare”. Proiectul prezintă publicului 5 episoade, difuzate începând din 1 decembrie, în fiecare duminică, prin intermediul cărora promovează cămaşa tradiţională românească.

4 foto 12 port valoare si splendoare making of jpg jpeg

Conceptul acestui film aparţine Iulianei Tudor, prezentator şi realizator TVR, cu o carieră de peste 20 de ani în televiziune. Proiectul urmăreşte procesul de realizare a iei, din fazele iniţiale, până la finalizare, aducând, totodată, în atenţia tuturor unul dintre cele mai valoroase elemente de identitate ale românilor. Ia românească a parcurs secole şi a rămas extrem de vie în conştiinţa comunităţii, adaptându-se tuturor transformărilor sociale, istorice şi tehnologice cunoscute de oameni de-a lungul timpului.

3 foto 7 port valoare si splendoare making of jpg jpeg

O miză esenţială a filmului este componenta educativă: generaţiile prezente, dar şi cele viitoare au dreptul să (re)descopere splendoarea iei româneşti şi bucuria pe care această piesă vestimentară o oferă odată purtată, precum şi profundele semnificaţii ce-i scriu povestea.

„Prin acest proiect am recreat ia care l-a inspirat pe Matisse atunci când a pictat La Blouse Roumaine. Port, Valoare şi Splendoare este un film despre cămaşa tradiţională românească prin intermediul căruia înţelegem care este povestea cămăşii noastre, de unde vine, cine sunt creatoarele fiecărui semn cusut şi care este alfabetul aşezat pe ie. Un film care ne readuce aproape de simplitate, de ceea ce contează cu adevărat pentru fiecare dintre noi, de valorile şi splendorile româneşti”, spune Iuliana Tudor.

Mai multe detalii găsiţi pe această pagină de Facebook!Recente pe Ok! Magazine

Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg