James Marsden a găsit împlinirea profesională în "The Box"

23 iunie, 2010
thebox dvd 3 png

Actorul american vorbeşte despre cel mai recent film în care a jucat, "The Box", care a apărut la 14 iunie pe DVD, dar şi despre colaborarea cu frumoasa Cameron Diaz, despre care crede că reprezintă motivul principal pentru care publicul ar trebui să vadă această producţie. Filmul urmăreşte povestea cuplului Norma (Cameron Diaz) şi Arthur Lewis (James Paul Marsden), care trăieşte alături de copilul lor bolnav în suburbii. Într-o zi, un bătrân misterios le lasă la uşă o cutie şi îi înştiinţează că destinatarul va primi un milion de dolari în cazul în care apasă unul dintre butoanele de pe ea. Problema este că în momentul în care ei ar face acest lucru, un alt buton al cutiei ar cauza, simultan, moartea unei persoane undeva în lume. Astfel, cei doi tineri trebuie să se hotărască dacă îşi doresc destul de mult milionul de dolari care să le asigure tratamentul copilului bolnav pentru a sacrifica viaţa unui alt om.

Actorul american vorbeşte despre cel mai recent film în care a jucat, "The Box", care a apărut la 14 iunie pe DVD, dar şi despre colaborarea cu frumoasa Cameron Diaz, despre care crede că reprezintă motivul principal pentru care publicul ar trebui să vadă această producţie.

Filmul urmăreşte povestea cuplului Norma (Cameron Diaz) şi Arthur Lewis (James Paul Marsden), care trăieşte alături de copilul lor bolnav în suburbii. Într-o zi, un bătrân misterios le lasă la uşă o cutie şi îi înştiinţează că destinatarul va primi un milion de dolari în cazul în care apasă unul dintre butoanele de pe ea. Problema este că în momentul în care ei ar face acest lucru, un alt buton al cutiei ar cauza, simultan, moartea unei persoane undeva în lume. Astfel, cei doi tineri trebuie să se hotărască dacă îşi doresc destul de mult milionul de dolari care să le asigure tratamentul copilului bolnav pentru a sacrifica viaţa unui alt om. Filmul, nominalizat la categoriile „cel mai bun film horror” şi „cele mai bune efecte vizuale” la premiile Academiei de filme Science Fiction&Fantasy&Horror a fost primit bine de critici şi este considerat una dintre cele mai originale pelicule lansate anul trecut. Filmul are la bază nuvela „Button Button” de Richard Matheson.

Fost model Versace, americanul James Paul Marsden (37) îşi dorea, în copilărie, să ajungă jurnalist, însă după un an şi jumătate de facultate a renunţat şi a plecat la Los Angeles pentru a deveni actor. Primul lui rol a fost în serialul "The Nanny", unde a interpretat rolul lui Eddie. Printre cele mai cunsocute filme în care a apărut se numără seria "X-Men", "Zoolander", "The Notebook", "Superman Returns", "Enchanted" sau "27 Dresses". În luna iulie a anului 2000, James s-a căsătorit cu actriţa Lisa Linde şi au doi copii împreună, un băiat în vârstă de 9 ani şi o fată care anul acesta va împlini 5 ani.

Am văzut "Donny Darko" şi am devenit un mare fan al acestui film. La momentul în care mi s-a propus să joc în "The Box", iniţial nu m-am arătat prea interesat. Am decis să ma uit însă la "Southland Tales", al cărui regizor este tot Richard Kelly, iar acest film m-a convins să citesc scenariul. Încă de la primele rânduri, când mi-am dat seama care este povestea şi unde mă poate duce personajul am simţit că este creat pentru mine. Şi dacă la început am crezut că îmi va provoca anumite sentimente, pe parcurs, acestea s-au tot schimbat, lucru care m-a fascinat. Printre elementele care m-au atras încă din primul moment s-au numărat poveştile de viaţa ale lui Richard (personajul principal) şi ale părinţilor lui, care sunt inserate în tot filmul.

Scenariul m-a inspirat şi m-a ambiţionat să fiu creativ şi am simţit, ca actor, că mi-a completat cariera.

Mulţi l-au introdus în categoria filmelor horror pentru adolescenţi însă eu nu sunt de acord. Îl cunosc pe Richard (n.r. Richard Kelly, regizorul) şi ştiu cât de mult urăşte categorisirea unui film, iar eu sunt de acord cu el. Din punctul meu de vedere "The Box" are ceva cu totul şi cu totul special. Dar dacă insistaţi să-i găsesc o categorie în care să-l amplasez, aceea ar fi de thriller psihologic.

Da, cu totul deosebit. Aş minţi dacă aş spune că să joci alături de Cameron Diaz nu a fost extrem de atrăgător (

). Acum trecând peste glume, m-am simţit foarte emoţionat să mă aflu pe acelaşi platou cu ea. În primul rând, filmul a fost ceva cu totul nou pentru mine. A fost pentru prima oară când am apărut într-un rol principal şi am avut ocazia să-i dau replică actriţei principale. Am avut rol adult şi a fost o mare onoare pentru mine când mi s-a propus să mă alătur echipei.

Cred că era nevoie şi de aşa ceva în film, altfel nu avea public numeros. Am discutat despre acest subiect şi cu Cameron (n.r. Diaz), iar Richard ar putea să mă contrazică, însă povestea de dragoste din film este poate cea mai importantă parte, orice altceva este doar ornament. Ca atunci când te îmbraci şi adaugi câteva accesorii. Totul stă în şmecherii şi iluzii. Punctul principal de atracţie al filmului este relaţia dintre cei doi şi suişurile şi coborâşurile peste care trebuie să treacă ei. Toate problemele pe care trebuie să le depăşească îi apropie, de fapt, şi mai mult. Un lucru perfect valabil şi în viaţa reală, oriunde ne-am afla şi orice am face.

(

) Fac actorie de aproximativ 15 ani şi în continuare mi se întâmplă să mă blochez când joc alături de câte un actor sau o actriţă faţă de care port un mare respect. Cameron se numără printre aceştia. Însă odată ajunşi pe platou am fost pur şi simplu ea şi eu şi totul a decurs absolut natural. ar ea e atât de naturală, caldă şi deschisă încât îţi uşurează foarte mult munca. Şi ea a crezut foarte mult în cele două personaje şi în relaţia dintre ei. Când te implici într-un proiect de genul acesta şi observi că totul curge de la sine, iar colegul de platou este alături de tine trup şi suflet parcă vine totul de la sine, chiar dacă rolul tău este acela de a convinge publicul că sentimentele dintre cele două personaje sunt reale.

Da, aşa este. Ea dă, în mare parte, tonul pe platou şi asta datorită prezenţei sale carismatice şi a personalităţii ei călduroase şi vesele. Cameron este ca orice om normal căruia îi pasă foarte mult de munca lui. În plus, ea nu se consideră mai bună decât ceilalţi şi cred că este destul de deşteaptă încât să-şi dea seama că purtându-se aşa îşi uşurează ei viaţa. Dar la ea totul vine natural, nu trebuie să depună niciun efort. Peste toate, cu toţii ştim că depinde în mare parte de noi ca filmul să aibă succes. Lucrul la un film trebuie să fie unul de echipă. Oricum, Cameron chiar a făcut în aşa fel încât totul să fie simplu şi plăcut pentru mine.

Spunându-le că există o scenă de sex fierbinte şi lungă între mine şi Cameron Diaz (

), chiar dacă nu este adevărat.

Da, dar în faţa lor aş completa cu faptul că în mare parte se vede doar ea, iar eu destul de puţin (

). Eu nu sunt reprezentativ când vine vorba despre ceva ce să placă publicului larg. Cum am spus şi mai devreme, nu cred în categorisirea unui film. Acest film are câte puţin din toate, science fiction, thriller psihologic, dar şi o poveste de dragoste.

image

The Box

Distribuitor: ODEON

Data aparitiei pe DVD: 14 iunie

Preţ: 49,9 RON

image


Recente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg