Jill Biden sosește astăzi în România. Ce și-a propus Prima Doamnă a Statelor Unite să facă la noi în țară

6 mai, 2022

Vizită istorică a lui Jill Biden, în contextul dificil creat de războiul din Ucraina.

Jill Biden (2) jpg

Vizita Primei Doamnei a SUA vine la mai puțin de două luni, după cea a vicepreședintelui american Kamala Harris.

Declarațiile între SUA și Rusia sunt deosebit de ostile încă de la începutul conflictului armat din Ucraina.

Președintele Joe Biden nu a ajuns în țara noastră când s-a aflat în vizita sa în Europa, dar Prima Doamnă va sosi chiar azi și, așa cum a anunțat pe pagina sa oficială de socializare, intenția este de a petrece timp cu femeile ucrainence care s-au adăpostit de război în țările vecine.

Jill Biden nu este la prima vizită în România. Ea l-a însoțit pe Joe Biden și în 2014, pe vremea când acesta era vicepreședinte.

Jill Biden (3) jpg

8 mai marchează în America Ziua Mamei, zi pe care Jill Biden dorește s-o petreacă alinându-le pe cele care trăiesc drama vieții. Femeile din Ucraina care au lăsat în urmă o țară cuprinsă de război, iar pe bărbații lor la arme.

Jill Biden a postat, la primele ore ale dimineții, pe canalul ei de Twitter, un mesaj în care își anunță vizita în țara noastră și Slovacia: „În drum spre România şi Slovacia, pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi îmi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”, a notat Prima Doamnă a SUA.

Iată programul vizitei Primei Doamne a SUA:

Jill Biden jpg

Vineri, 6 mai: Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.

Sâmbătă, 7 mai: Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul Ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

Sâmbătă seară, Jill Biden va călători la Bratislava, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi ucraineni.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA.

Potrivit CNN, după Polonia, România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, sute de mii de oameni trecând granița în țara noastră, de la începutul războiului.Recente pe Ok! Magazine

nastase44 jpg
pantaloni9 jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg