John Lennon, furios în „Nowhere Boy”

23 august, 2010
logo odeon home ent color alpha 23 png

Nominalizat de patru ori pentru premiile BAFTA, filmul oferă o incursiune emoţionantă în anii de început ai vieţii lui John Lennon.

Nominalizat de patru ori pentru premiile BAFTA, filmul oferă o incursiune emoţionantă în anii de început ai vieţii lui John Lennon.

Bazat pe autobiografia „Imagine This: Growing Up with My Brother John Lennon”, care a fost scrisă de sora vitregă a starului britanic, Julia Baird, filmul „Nowhere Boy” scoate în evidenţă drama familială a celui care a devenit la maturitate liderul formaţiei The Beatles, cântăreţul care şi-a pus amprenta ca nimeni altul asupra muzicii rock & roll.

Pelicula regizată de Sam Taylor-Wood oferă o surpriză plăcută fanilor lui John Lennon mai ales datorită prestaţiilor de excepţie ale personajelor principale: Aaron Johnson, care-l întruchipează pe Lennon, redă cu fineţe şi pricepere dramatismul momentelor de răscruce din existenţa starului, iar Kristen Scott Thomas face unul dintre cele mai mai puternice roluri din cariera ei deja impresionantă.

"Nowhere Boy" se axează mai mult pe zbaterile personale ale cântăreţului, decât pe evoluţia sa ca muzician. Pelicula urmăreşte îndeaproape copilăria şi adolescenţa starului din Liverpool. John Lennon a fost crescut de la cinci ani de conservatoarea lui mătuşă Mimi Smith, care era o iubitoare a muzicii clasice. În jurul vârstei de 15 ani, adolescentul a reîntâlnit-o însă pe mama lui biologic, Julia, care l-a introdus treptat şi iremediabil în universul lui Elvis Presley şi al lui Jay Hawkins, deschizându-i astfel apetitul pentru stilul rock & roll. Prins la mijloc în rivalitatea dintre cele două surori, care îşi disputau iubirea lui, John Lennon a evadat în lumea artei şi a pus bazele unei formaţii muzicale. La vârsta de 17 ani, genialul John Lennon l-a întâlnit pe Paul McCartney, alături de care a înfiinţat formaţia "The Beatles". Nowhere Boy

image

2009

Sam Taylor-Wood

DVD

Kristin Scott Thomas, Aaron JohnsonRecente pe Ok! Magazine

con30 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg